Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

19:22 | November 26, 2018

Hur man håller håret fräscht!


Guys jag har ätit litegrann och sitter nu framför tvn med värk i musklerna, dagens pass var inte nådigt. Jag vet inte vad jag gjort Pischa eftersom hon utsatte mig för det här passet haha, men jag kommer att tacka henne framöver. 😉
När jag stod i duschen plingade det till i min telefon. Jag har ju suttit och klurat på hur jag ska göra med mitt namn när jag ska ut på gig. AKA var en nödlösning och trot att jag inte tycker mitt namn är “tillräckligt coolt” så är det ju det jag heter. Så jag satt och kollade Instagram och såg att ingen hade Annica som namn. Jag blev alldeles till mig och försökte ta det namnet men det stod att man var tvungen att kontakta Instagrams support, vilket jag då gjorde. Och nu på kvällskvisten fick jag igenom det! Wihooo! Så nu har jag bytt namn på Instagram från Akaannica till Annica. Det kändes lite häftigt sådär att av alla Instagrams användare så fick jag heta mitt namn. Det innebär att jag måste ändra lite i prasskitet och loggan som vi nu tjafsat så mycket om haha! 😉
Hörni lite skönhet såhär på kvällen. 😀 Nu när jag satt in mitt långa Hairtalk så tar det ju såklart längre tid att fixa det än innan så jag försöker verkligen att tvätta det så sällan som möjligt. Man ska ju inte tvätta håret för ofta just för att hårbotten lätt kan hamna ur balans och då kan det bli lite för oljigt eller så kan man få problem med torr hårbotten. Men jag tänkte dela med mig av lite hur jag gör för att mitt hår ska hålla sig fräscht så pass länge som möjligt. Ibland kan det såklart variera med tanke på om jag vart och tränat så håret är alldeles äckligt men jag försöker att hålla detta så mycket det går. Såhär kan det tex se ut:
Dag 1: Jag tvättar håret på kvällen, när jag väl gör det så stylar jag det riktigt så det är tipp topp. När jag lägger mig så flätar jag håret ganska löst och följer lockarna så att dom håller sig och för att det inte ska slita på håret när jag sover. Det gör jag varje kväll!

Dag 2: Lockar på håret lite lätt på morgonen och det behövs. Fördelen med att man tvättar och stylar igenom håret riktigt kvällen innan är att man sparar så mycket tid på morgonen efter. Lägger inte i några mer produkter än de som jag hade Dag 1.

Dag 3: Om det behövs så torrschamponerar jag håret denna morgon och sedan bättrar jag på mina lockar. Fördelen med Hairtalk är ju att lockarna håller sig så jäkla bra att det går snabbt att fixa håret.

Dag4: Här behövs det torrschamponeras det och ibland brukar jag även sätta upp den övre delen av håret i en liten toffs a la Ariana Grande.

Dag 5: Jag försöker att hålla mig från att tvätta håret. Här måste jag torrschamponera rejält, lockarna är inte riktigt sådär jättefina så för att rädda håret här sätter jag upp det i en stram hästsvans och gör en fläta. Det fungerar hur bra som helst. Men på kvällen är det dags att tvätta håret och sedan börjar mina hårrutiner om igen som på Dag 1.


10 kommentarer10 kommentarer om “Hur man håller håret fräscht!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Alltså jag har också varit en sådan som tvättat jättesällan (nu kanske 3 ggr/veckan) men mitt problem är att jag tycker inte det känns bra att lägga huvudet på kudden om jag har haft massa torrshampo i 😅 Dels för att jag älskar känslan av rena sängkläder (byter 1 gång/veckan) och dels för att jag tänker att det kan ju omöjligen vara bra att utsätta huden för det? Gnugga runt rengjord hud på produktutsatta örngott…så jag tvättar typ varannan dag så jag håller sängen och huden fräschare 😉 Någon fler som vill tvätta mer sällan men som inte kan pga detta?

  Reply
 • Jag har ju fyra kuddar att variera mellan haha men har du testat Living Proofs torrschampo. Det gör inte bara att håret känns rent utan DET GÖR även håret rent. Den kapslar in skiten och när du sedan borstar håret så faller det ur. Det är grymt!

  Reply
 • Vilket torrschampo använder du? 😀

  Reply
 • Batiste eller Living Proof beroende på hur skitigt det är 🙂

  Reply
 • Vad för torrschampo använder du & HUR använder du de ? För jag har ett & tycker de ser flottigt ut efter bara några få timmar igen , menar hur fel kan man använda de ? Dock har jag de mest i luggen

  Reply
 • Men känns det inte jobbigt och ofräscht när du känner att håret är fettigt? Att det kliar och känns ja, smutsigt. Så är det för mig iallafall och jag vill verkligen inte tvätta håret ofta men ”känslan” stör mig så mycket

  Reply
 • Hej, hur mycket gram av hår har du i och vilken metod har du gjort ? 🙂

  Reply
 • Jag har Hairtalkt och totalt 7 paket.
  4 packet 40cm
  3 paket 55cm

  Reply
 • Svårt att få snyggt resultat med torrschampo.

  Reply
 • Men hur gör du när du tränar? Och man blir alldeles svettig? Sköljer du endast med vatten genom håret efteråt?

  Reply