Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

10:06 | November 19, 2018

Helgen som DJ

Hej!
I’m alive men det har vart en tuff helg!
I fredags så var jag i Eskilstuna och spelade. Tanken var först att jag skulle på Aviciigudstjänsten som var i Hedvig Eleonorakyrkan här i Stockholm men jag kände mot kvällen att det skulle bli stressigt att åka efter 21 så jag fick hoppa den och tänkte åka lite tidigare istället för att hinna. Hörde i alla fall att den var jättefin och det är så fantastiskt att se att så många människor bryr och engagerar sig. Hans musik berörde verkligen många!
Runt 21:30 vi framme i Eskilstuna, checkade in på hotellet och sedan käkade vi på Biff Grill & Bar där jag även skulle spela. Tydligen var det den enda klubben som var öppen i staden så jag blev ju asnervös när jag fick höra att det var mycket folk och att det mest troligt skulle bli en bra kväll. Men jag hade väldigt bra support med mig så det kändes tryggt.
De första tre låtarna var jag så nervös men folket flockade sig ganska snabbt på dansgolvet vilket är ett bra tecken så efter det så släppte allt och jag kunde faktiskt njuta och ha det roligt. Jag spelade i ca 3h och det var bra drag hela kvällen. När klockan blev 02:00 så tändes lamporna, jag kände mig ganska stolt över att ha klarat och överlevt kvällen. När jag började slappna av så kände jag hur trött och sliten jag var så direkt efter spelningen snackade jag med klubbägaren och personalen, tackade för mig och drog sedan till hotellet.
Dagen efter var jag så förbaskat trött, eller min skalle var ganska klar men min kropp ville typ inte samarbeta. Den ville bara ligga kvar i sängen och snooza några timmar till men eftersom jag skulle till Varberg med Beats & Treats-turnen så var det bara att ta sig upp, ta sitt pick och pack, hoppa in i bilen och rulla mot Stockholm. Jag är så glad att jag hade sällskap med mig som älskar att köra bil så jag kunde halvsova resan hem. 😀
När jag kom hem tog jag en powernap på någon timma innan jag började göra mig klar inför Varberg. Packade min väska och runt 16 kom min Uber som tog mig till T-Centralen och tåget. 16:27 gick det mot Göteborg och under resan satt jag mest och kollade lite ny musik som jag slängde in till kvällens gig.
19:50 var jag framme i Göteborg och fick byta till ersättningsbuss som tog mig till Varberg och när jag kom fram kände jag igen mig och då insåg jag att jag fasen festat på Oscars sommaren 2012. Men jag checkade in på Stadshotellet, fick med mig mat som jag kunde käka på klubben innan jag skulle spela.
Jag skulle ju spela mellan 22:30-03 men då det inte alls var mycket folk så kunde vi chilla till strax efter 00 och då klev jag på. Det gick väldigt fort även här för folket att komma till dansgolvet och känslan att få göra människor glada och vilja dansa är så härlig. Jag blir så glad när jag ser folk sjunga med, dansa järnet och bara ha det kul. Jag kan inte ens föreställa mig hur det är då när man väl producerat egna låtar, spelar upp dom och se hur människor sjunger med till dom. Det måste vara magiskt!
Den här kvällen hade jag dock lite svårt att få till det som jag ville. Det är ju lite olika spelare och utrustning från klubb till klubb, på vissa ställen har man en högtalare i båset som gör det enkelt att höra beat match och på andra ställen får man helt enkelt bara lita på sina lurar. Ibland måste man även sköta ljus, rök mm själv vilket också gör det lite svårt att fokusera helt på musiken. Men så är det i början och det är bara att anpassa sig och göra det bästa av situationen. Och för varje spelning som jag gör märker jag vad jag behöver träna på och vad jag också gör bättre. Efter Eskilstuna kände jag ändå att det gick bra, efter Varberg kände jag lite “fan…det hade kunnat gå bättre”. Men jag är ju också en sådan person som sätter extremt hög press på mig själv, det här var ju bara min fjärde spelning. Jag vet ju att jag inte är bäst men att jag en dag vill bli det. 😉 Så det enda jag behöver göra är precis som med allt annat; träna, träna, träna och det är ju så jäkla roligt!
Igår när jag vaknade på hotellet var jag sååå jäkla trött alltså. Nackdelen med att spela såhär det är ju tiderna, man vänder lite på dygnet under helgerna så har jag spelningar bokar jag inte in något dagen efter. Så när vi hade ätit upp frukosten på hotellet så hoppade vi in i bilarna som skulle ta oss hem. När jag kom hem hoppade jag in i duschen och körde sedan en Netflix n´ chillkväll, så välbehövligt.
Jag sov som en gud inatt och vaknade astaggad på den här veckan! Nu kl 12 ska jag till @ThereseFrieberg för att sätta in ännu längre hår. Vi ska dra i tre rader med 55cm långt hår så att jag får en lite coolare look igen nu när man är artist ahaha! Nej men man behöver ju sticka ut litegrann och då hår gör så pass mycket så drar vi i lite längre sådant inför helgen. Jag har ju spelning i Malmö på fredag. 😀
Men så frisörtid idag och ikväll är det Årets Nätängelgala. Tisdag ska jag plocka ut lite låtar till helgen och onsdag har jag bokat in lite privatlektioner när det kommer till DJ-teknik. Torsdag ska jag ut och käka med vännerna och sedan fredag Malmö då.
Hoppas att ni har fått en superbra start på denna vecka och har något roligt att se fram emot! 😀
Man kan se lite klipp från helgen på min Instagram @akaannica- Klick!

Såhär sliten såg jag ut när jag kom hem från Eskilstuna. Pratade med Daniel och FaceTime och till och med han reagerade haha.

Framme i Göteborg.

På ersättningsbussen från Göteborg till Varberg.

Det var så mysigt hotell! Det var så synd att jag inte hann utforska spat.

När jag kom fram till klubben så hade vi ett litet problem. Jag är ju inte så jättelång och bordet var lite extra högt så vi fick leta fram en lastpall så jag skulle nå upp haha!

Spelaren i Varberg. Väldigt enkelt att förstå sig på men det jag inte visste var att man kunde ställa in känsligheten på diskarna. Den jag har behöver jag bara peta lite på för att den ska svara men här behövde jag snurra ganska mycket för att det skulle hända något så det tog tid innan jag förstod mig på det. Men nu vet jag till i helgen. 😉

Älskar den här skylten som Beats & Treats har med sig!

Jessica hittar man i det här båset där man får smaka nya Beefeater Pink.

Petra checkar av allt innan vi drar igång.

Det är ju tävlingar under eventet innan festen drar igång, därav snurran.

Min otroligt Instagramvänliga frukost, mackor med Philadelphia och tomat. Yoghurt med Havrefras och massa apelsinjuice.

Ett stopp efter vägen mellan Varberg och Stockholm. Gotta och 90-tals hits från högtalarna.


9 kommentarer9 kommentarer om “Helgen som DJ”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Härligt att du kommit igång med spelandet å att det är så kul!😊🎶 Hur tänker du kring arbetstiderna? Du skriver ju lite om att det är det jobbiga, hur tänker du kring det å framtiden? Eller låter du det bara rulla på nu å ser efter en tid om det funkar eller inte med livet i övrigt?

  Reply
 • Ja det är galet roligt!
  Det kommer för det mesta endast vara helgerna och för det mesta fredag eller lördag. Det är inte så många gånger det är båda helgerna utan det har bara blivit så just nu.
  Jag kommer kunna sköta bloggen på vardagarna och musiken på helgerna 😀

  Reply
 • Vilken helomvändning på något sätt, för att vara du. Från skönhet, träning till DJ. Otroligt skoj menar jag då. Inget negativt. 🙂
  Slitsamt jobb men måste ju vara så kul!

  Reply
 • I know, helt fantastiskt! 😀 Det är slitsamt i början till man kommer över tröskeln men i slutändan är det värt det!

  Reply
 • Vart i Malmö är det du ska spela? 🙃

  Reply
 • Adelgatan 😀

  Reply
 • Jag läste att du skrev ut att på lördag 24e spelar du i Kristianstad men du har inte sagt var? Tack för svar:)

  Reply
 • Åh tack för långt inlägg om din dj helg.
  Det är kul att du hittat musiken men är rädd för att du kommer bränna ut dig om du ska hinna med din blogg, träning och Stitch också.
  Tänker du på detta själv eller kör du bara på nu för att det är kul?
  Hoppas du stannar upp och tar en sund tankeställare, inte bara köra på🙏🏼

  Reply
 • Jag försöker hitta en bra balans, det är alltid såhär kämpigt i början av något nytt men när man fåt rutin på det kommer det gå bra 🙂

  Reply