Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

10:12 | November 14, 2018

Bloggtorka!


Oj det är första gången på länge som jag känner att jag har lite bloggtorka, men så blir det när man har ett fokus och verkligen vill fokusera på det. Nu när musiken verkligen kickat igång så sitter jag med den 24-7 och gör inget annat om dagarna.
Imorse satt jag och fick ihop en bra lista med låtar till helgen och när jag skulle ta bort en låt ja då råkade jag radera hela listan. In på Google snabbt för att se om det fanns något knep att få tillbaka den eller om det fanns något autospar som på Logic men nix… Ja då var det bara att göra om.

Att DJa är inte så lätt som man kan tro. Det är inte bara att kasta in låtar i spellistor och trycka på play. Man ska kunna göra schysta övergångar och sedan är det viktigt för mig att låtarna går i ton med varandra, det kallas Mixed In Key. Så de program som jag jobbar i där jag kan se tonaliteten, BPM mm är Rekordbox och Mixed In Key. Jag lägger in alla låtar i just Rekordbox, bygger upp en spellista med låtar som jag vill ha med, sedan drar jag in allt i Mixed In Key för att se hur jag kan bygga upp ett gig så att det låter bra, både tempomässigt och just tonaliteten. Så man behöver ju också lära sig hur man tänker när man arbetar med ett Camelot Wheel. Kanske inte så rolig info för er som inte är ett dugg intresserad av musik men det kanske sitter någon rackare och läser detta som vill ha lite tips och knep och det här är mina nybörjarknep som jag själv använder mig av. 🙂

Just nu ligger fokuset på att bara bli bra på att giga sedan kommer jag kunna lägga mer tid på att producera. Jag gick igenom de låtar som jag har påbörjat och det är 16 stycken låtar som jag vill fortsätta med men när den tiden finns ja… det vet jag inte. Jag har knappt tid att träna längre och jag har ju berättat hur bra jag mår utav träning. Jag behöver komma in i andra rutiner igen. Men så fort jag har bra spellistor och känner att dom fungerar så kan jag slappna av lite på den fronten och komma tillbaka igen till just träningen och bloggen.
Så bloggtorka. Det är då jag behöver er lite extra. Vad saknar ni här på bloggen just nu? Det som jag var väldigt duktig med förut det var att alltid få in skönhet, träning, dagens fråga och något personligt för då får ni lite av allt möjligt. Sitter ni inne på några frågor ni vill ha svar på? Ställ dom så ska vi försöka att få bloggen i rullning igen. I promise!
Det som jag ska göra idag är att gå igenom all min post som legat sedan förra veckan, räkningar som ska betalas, beställningar som ska hämtas ut, långpromenader med Stitch och ikväll väntar Diabetesgalan. Tänk, jag har inte ens fixat en outfit till det. Men jag känner mig ändå rätt lugn för något lär jag hitta att ha på mig. Jag kommer ju ihåg förra året hur varmt det var i studion då det är livesändning så kanske satsar på en längre tröja med ett par snygga klackar som jag känner mig bekväm med. Just ja, då gäller det att lacka tånaglarna också. Inte ens pedikyrer har jag tid med längre. Men som jag skrivit tidigare, när man har ett fokus så får lite andra saker falla åt sidan och att missa pedikyrtider har nog ingen dött av. 😉


23 kommentarer23 kommentarer om “Bloggtorka!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • 1 har du tittar på pH i år? 2 vad tycker du om att Marcelo var med i pH? 3 om du fick barn, vad skulle du döpa de till? 4 har du någon bok du skulle rekommendera till dina läsare?
  Det skulle vara kul och se dig testa saker, typ testa nya trender & säga vad du tycker, testa konstiga skönhetsprodukter, filma när du testar poledance eller när du provar på att dansa. Filma när du går på olika loppis & betygsätt alla loppis & visa upp vad du hittar!

  Reply
 • Hur tänker du om vloggar och Youtube??
  Det kanske blir för mycket??Du är ju väldigt aktiv på Instastories,som jag älskar💜

  Reply
 • jag saknar mer träning på bloggen!! Förstår att det blivit mindre utav det eftersom att du inte har kunnat träna menndet är något som jag blir väldigt inspirerad att läsa <3

  Reply
 • Det kommer mer av det inom kort 😀

  Reply
 • Bloggtorka tror jag inte riktigt på, snarare att du inte lägger tid på bloggen. Musiken kommer ta över ditt liv Annica och bloggen kommer bli lidandes. Tyvärr kommer du nog få välja mellan bloggen och musiken längre fram, om dina DJ skills blir bättre o bättre och du får fler o fler gig.
  Gör det du mår bäst av. OM musiken betyder mer än bloggen så är det musik du skall syssla med. Sen förstår jag om du vill kunna kombinera båda eftersom bloggen ger dig en trygg inkomst. Men hur skall du hinna med samarbeten och events? Hmm hmm är tveksam om du gett dig in på rätt bana.
  Förstå mig rätt, menar inget negativt utan bara att när man sysslar med musik så tar det ju sån jäkla tid. Och en blogg tar tid. Sen har du Stitch.
  Bränn inte ut dig bara ♥

  Reply
 • Jag skulle resa runt och bara satsa på musiken.

  Reply
 • …och hur skulle du få pengar till hyra och mat?
  Några ”warn-up” gig får man kanske inte så mkt pengar för…inte om du jämför med en av Sveriges största bloggar.
  Jag tror det blir för stressigt för Annica.
  Vi vet ju alla (som läst hennes blogg länge) att hon inte vill ha stress i sitt liv.
  Hon har precis börjat med musik och dj:andet då tar det ju mer tid med allt när man är nybörjare.
  Om jag var Annica hade jag hållt hårt i bloggen fortsatt satsat stenhårt på mitt levebröd men haft musik i ”bakgrunden” som en hobby.
  Men hon går ju all in på musiken och hon kanske fixar blogg och dj:ande ett tag.
  I långa loppet. Nej

  Reply
 • Du vet inte alls hur mycket jag får betalt för att göra mina gig.
  Om jag gör fyra fem gig i månaden så får skulle jag kunna lägga ner bloggen helt 😉

  Reply
 • Du har rätt, jag bara gissar. Trodde faktiskt att bloggen gav mer än några “warm ups” med ihop plockade låtlistor och övergångar. Då kanske man skall fundera på att bli DJ. Jag har ju ett stort musikintresse och bra tankkänsla då jag jobbat många år som step-instruktör och jag har också gehör, sen har spelat piano i många år så jag kan noter och hur man sätter ihop låtar/musik. OK, jag är INTE lika snygg som dig 😀 men vad fan David Guetta och Steve Aoki är väl inga skönheter heller 😀 Men då så, då är det bara för dig att välja. Detta är faktiskt en seriös tanke/fråga: Tror du att du skulle hinna med båda, eller känner du att du börjar bli klar med bloggandet/att vara en influencer? Satsa på DJandet?

 • Vad gillar grannarna “din musik” ??

  Reply
 • Jag spelar i mina lurar så dom hör inget alls 😀

  Reply
 • Vad du gjort olika år i ditt liv vore kul att läsa. Tex dessa årtal var det barndom och uppväxt, vilken gymnasielinje du gick, vad gjorde du åren efter studenten etc.

  Reply
 • Ha på dej ngt blått om du kan, då blått är färgen för diabetes💙

  Reply
 • Jag hade endast blått 😀

  Reply
 • Är du och Marcelo osams? Hur reagerade han när han inte har stitch längre brydde han sig?

  Reply
 • Vi har inte samma kontakt idag som förr pga olika anledningar.

  Reply
 • alltid kul att läsa om dina dagar tycker jag, med typ snapshots från dagen, dagens planer osv. Sen alltid kul med träning, mat & skönhets tips! typ dina all time favorit smink för varje grej typ favorit foundation, mascara osv.. Kram<3

  Reply
 • Dagens outfit är kul!
  Eller historier från förr i ditt liv, sånt vi aldrig fått läsa innan!

  Reply
 • Då blir det ju bara mjukisar och sneakers haha 😀

  Reply
 • Undrar också lite om din och Marcelos relation idag. jag och mitt ex var super bra vänner men runnit ut i sanden tyvärr och i förrgår såg jag att han tagit bort mig från sociala medier haha. Vi delade också på hund osv efter att vi bröt upp. Undrar också om du sett på ph? Om du fortfarande funderar på att flytta utomlands i perioder eller om du lagt det på hyllan för att sattsa på Dj:andet. Kul att du hittat din passion och ser fram emot att se dig spela på olika klubbar 🙂

  Reply
 • Kan du inte tipsa om en bra plattång?? 😃😃🙏🏽

  Reply
 • GHD all time baby!

  Reply
 • Hej Annica! Tycker du är en grym tjej och efter att jag lyssnade på avsnittet som du var med ”i sanningens namn” så vågade jag faktiskt mig ut på min första tinderdejt!!! (Mer snack om ditt singelliv, tack!!!) Men nu till min fråga: Hur ska man träna för att bygga rumpa men ändå tappa fett?! Har som sagt just blivit singel och ska åka utomlands till våren så känner att jag har tid och vill bygga upp en HOT SMOKING BODY!

  Reply