Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:16 | November 13, 2018

Vilka borstar ska man använda till vad?


Men hallå!
Hela morgonen har jag fått lite privatlektioner när det kommer DJandet, jag har fått lära mig lite nya olika övergångar och jag är så glad för det. För jag är så jävla nervös inför helgen. Inte för att spela utan för att jag ska spela i 4,5h, först var det tänkt 6h (!!!!) men dom fick bort 1,5h. Jag och Roxy åker ju runt med Beats & Treats och gigar men hon är bortrest denna helg vilket betyder att jag får köra dubbelgig. Jag som är väldigt ny inom detta tycker att det känns ganska så nervöst, att konstant stå och spela musik i 4,5h… Jag är inte Carl Cox liksom. 😀
Men jag tänkte att vi skulle gå igenom lite makeupborstar då det var efterfrågat. Vilka borstar man använder till vad och hur. Först och främst finns det ju inga regler, man kan ju använda borstarna exakt hur man vill och vart man vill men jag drar igenom dom det dom är framtagna till:
1. Beautyblender
Ett makeupverktyg jag själv inte kan vara utan. Jag tycker att man får den absolut finaste basen när man använder dessa då det blir otroligt jämnt och man får en lystrig glow.
2. Foundationsborste
Finns i olika modeller, finns fluffigare men även platta. Om jag ska använda en borste att lägga min foundation med så är det en sådan här modell som man snurrar ut basen med. Ofta när man penslar så blir det lätt ränder. Medan en sådan här eller lite mer kabukiliknande variant gör att den snurras och blandas in väldigt bra. Nackdelen med en kabuki är att den äter väldigt mycket av produkten.
3. Puderborste
Den här sätter jag min bas med, så den här använder jag till puder. Men jag använder ju inte puder så ofta så den här använder jag även till min bronzer.
4. Rougeborste
Dessa finns ju också i olika varianter, många är snedställda. Men de mindre puderborstarna går jättebra att använda till rouge eller solpuder.
5. Highlighterborste
Det är en större variant av en ögonskuggsborste som man suddar med. Om ni ser borstar som ser ut som en solfjäder så är det också till för att lägga highlight. Men den här tycker jag arbetar in highlightern väldigt bra så den smälter in med huden. Jag har två varianter av denna så den andra använder jag när jag ska göra lite skuggor i min contouring.
6. Ögonskuggsborste (lockskugga)
Används när du ska lägga ögonskugga på locket.
7. Ögonskuggsborste (intensitetsskugga/ droppskugga)
En mindre variant vilket gör att du kan vara lite mer precis när du lägga ögonskugga. Jag använder den här när jag ska lägga en skugga i ytterkanten eller under ögat.
8. Ögonskuggsborste (globskugga/ sudda)
Den här borsten är ganska fluffig och jag använder den när jag vill blanda mina skuggor och få fina övergångar eller om jag vill lägga en globskugga för att inte få skarpa kanter.
9. Läppensel
Vill man få en väldigt precis applicering av sitt läppstift så är det en sådan här pensel man använder. Den är väldigt platt och tät och gör så att du kan få en väldigt exakt applicering.
10. Brynborste
Den här använder du när du ska fylla i dina bryn. Det finns brynborstar som ser ut som piprensare men dom använder du bara för att borsta till dina bryn. Den här kan du fylla i brynen med både med skugga och pomade. Kan även användas till eyeliner.


6 kommentarer6 kommentarer om “Vilka borstar ska man använda till vad?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Okey!!Enda DJ på stället…då kan du ju köra på mycket hits?!?

  Reply
 • Precis, men 4,5h hits kan bli jäkligt svårt haha! 😀

  Reply
 • Brynpensel, tips på den som gör de tunnaste av tunnaste streck? Tänkte försöka mig på det här med pomade en gång för alla och lär väl börja med en bra pensel för att ha en chans att få till det.

  Reply
 • Jag tycker denna från zoeva är jättebra men även linda hallbergs borste 😀

  Reply
 • Tack, då ska jag spana in dessa två. Kram!

  Reply
 • Måste bara säga att du är en sån fantastisk och underbar och smart tjej! Och när jag ser hur illa Marcelo beter sig mot sina tjejer äcklar det bara mig. Du förtjänar någon som är tusen gånger bättre än honom. Tror hela svenska folket håller mig med. Hoppas du får en fin dag. Kram kram <3

  Reply