Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

09:51 | November 8, 2018

När något väcker en sådan känsla inom en då bör man ta vara på det

Innehåller adlinks


Det här var min arbetsplats imorse, på min lilla pall framför mitt fönster för att lacka naglarna i en av mina favoritfärger från Depend, #571- Klick!. Att lacka naglarna är bland det skönaste jag vet för det är den tiden jag måste släppa tankarna för att fokusera på det jag gör, nästan lite som terapi… meditation? Det är så avslappnande och att man sen måste vara stilla en stund för att inte förstöra resultatet. Det är verkligen avslappnande för mig och en välbehövlig tid. Kanske låter supertöntigt men det fungerar på mig plus att jag har avslappnande musik på i bakgrunden, det är fågelkvitter, porlande bäckar, träden i en skogen rör på sig i takt till vinden. Ni måste testa det här, det är en sådan mysig start på morgonen.
Det blir även lite förberedelser inför dagens händelse för jag har nämligen bokat in mig och mamma på massage. Hon landar närsomhelst på Arlanda, efter det ska vi äta en lunch tillsammans och sedan runt 15-tiden ska vi få oss en varsin avslappnande massage. Skönt att bli såhär ompysslad plus att hon fyllde år igår så jag vill att hon ska få det extra mysigt när hon är här hos mig.
Vad vi ska hitta på efteråt får vi se, men det kommer nog bli en lugn och skön dag. Jag kommer försöka att uppdatera er via mobilen under dagen för att lägga mycket fokus på henne när hon är här.
Sist min mamma var här var i april. Jag kommer ihåg det så väl för jag var på väg på Arlanda för att hämta henne, jag fick ett telefonsamtal där jag fick höra att Tim”Avicii” Bergling dött. Jag kommer ihåg det så väl för min hörsel blev helt plötsligt nedsatt, jag fick typ tunnelseende och försvann lite från mitt medvetande. Sedan hör jag hur biltuta blir högre och högre och vaknar till och då är jag så nära på att krocka. Jag hamnade i en rejäl chock att jag svängde in i en biltvätt för att samla mig, det var en sådan obehaglig känsla. Jag ringde Daniel och vi båda var väldigt ledsna. Det var efter det här som min ångest blev otroligt mycket värre för jag insåg att livet helt plötsligt kan ta slut. Att det är så jäkla viktigt att göra det man vill i livet och våga gå mot strömmen och faktiskt våga ta ett sidospår om man inte trivs med det man gör.
Influencervärlden kan verka så glassig och lyxig men baksidan av den, för mig, var konstant stress och ångest. Förut var det alltid så roligt att gå på event, träffa människor, gå på röda mattan, testa massa nya produkter men efter den händelsen började jag verkligen tänka “Vad vill jag göra med mitt liv, är jag verkligen på rätt spår? Mår jag ens bra av det här?” När svaren på dom var nej så kände jag att det var dags att göra en förändring och så blev det. Att jag också började med musiken var inget som jag hade planerat eller började med bara för att Avicii gjorde det. Jag fastnade när vi satt med en jingel till en podd i en studio och kände fan vad det här är kul, jag gav det en chans och jag blev hooked.
Att konstant få lyssna på bra musik och försöka skapa eget, vara kreativ och faktiskt utvecklas inom något helt annat än att testa produkter det fick mig att äntligen börja känna glädje igen. Det var det som fick mig motiverad att ens vilja kliva ur sängen på morgnarna och när något väcker en sådan känsla inom en då bör man ta vara på det, strunta i vad alla tycker och bara följa sin magkänsla. 🙂
Jag är så glad över att jag hoppade på det tåget, satsade och nu är i rullning. Som jag sett fram emot morgondagen då jag har min första spelning, trots att det bara är warm up från kl 21 så är det ändå början av det som jag kommer att göra framöver. Jag är så glad över att jag också har så många stöttande människor runtomkring mig som tror på mig och peppar och hjälper mig i det jag gör. Jag är verkligen på rätt plats i livet just nu!

Depend Top 5, #571 och nageloljan- Klick!

Det bästa med den här platsen är mitt luftintag, här torkar jag mina naglar och det går så fort. 😀


7 kommentarer7 kommentarer om “När något väcker en sådan känsla inom en då bör man ta vara på det”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Kände du han så bra? Tim, “Avicii” alltså?
  Det var verkligen tragiskt det som hände, att han inte orkade längre. Sociala medier, livet, människorna, pressen, stressen, allt tar livet av oss sakta men säkert. Det är svårt att hålla fötterna på jorden och må bra mitt i allt det ytliga livet. Men det känns som att du är en bra bit bort ifrån allt sånt, du är på rätt bana i ditt liv, påväg mot lycka och lugn, harmoni och trygghet.
  Lycka till med allt och ha det fint med mamma när hon kommer. <3

  Reply
 • Diana:
  Man behöver inte känna Tim för att beröras. Hela Sergels Torg fylldes för att hylla honom efter tragiska nyheten nått landet. Vi känner alla samhörighet genom hans musik och att han är från lilla Sverige gjorde nog många väldigt stolta tror jag. Jag blev också väldigt berörd av hans bortgång och visste inget om honom mer än att hans braiga dängor på radion – dom älskade jag! Sen när man tittade på dokumentären blir man ännu djupare berörd, på ett helt annat plan. Bara för att du är en av världens bäst betalda DJ:s och har ett riktigt “kändis liv” med tunga namn som Chris Martin i bagaget så betyder inte det att du får ett “grönt kort” på posten som säger: Du kommer att vara lycklig nu, du har lyckats. Alla är vi människor och oavsett så kan man leva med stark oro och ångest inför livet. Vissa kan vända blad genom hjälp och psykologer, men andra orkar kanske inte med livet när det är så kämpigt hela tiden. Det får man acceptera. Livet är inte alltid så lätt.
  Det är nog det Annica försöker säga, tror jag. ♥

  Reply
 • Nej vi hade bara gemensamma vänner och var på typ samma event/ fester men jag kände inte honom privat.
  Det är det verkligen och man får sig en tankeställare.
  Jag känner mig verkligen på rätt plats i livet och mer stabil än någonsin. <3

  Reply
 • Du inspirerar!
  Hur känns det egentligen att bo i Sthlm ?
  Förr när jag var yngre hade jag en längtan till att flytta till Sthlm. Nu känns det stort, stressande och å ångestfyllt. Känns som att mycket kan hända där, dåliga saker, svårt att få bra kontakter och känna sig trygg. Kan ha helt fel. Dela gärna med dig av upplevelsen av att bo där och skapa sig hemma-känsla. Har en killkontakt där och funderar på hur det skulle vara att flytta dit för att bo. Är också en ångest människa och tänker tyvärr att allt är farligt och läskigt 😂

  Reply
 • Tack Sandra!
  Jag älskar den här staden och kommer nog inte flytta härifrån. Jag har lärt känna människor genom åren men jag är också en väldigt framåt person. Man kan sätta mig i en grupp främmande människor och jag hittar alltid någon att hänga med. Jag är inte så rädd av mig längre. Jag var det när jag var yngre men när jag tog beslutet att vara med i BB ändrades allt.
  Just do it! 😀

  Reply
 • Blir så glad och inspirerad av dig Annica. Du stannar inte i livets utveckling för att du har det bekvämt (antar jag ju nu) med inkomst, en sysselsättning som är helt okej, du letar efter nästa utmaning som kan utveckla dig, och det är otroligt inspirerande!
  Många “kändisar” stannar som just det – kändisar. Men att du tar vara på ditt kändisskap genom att dagligen inspirera med träning och skönhet och nu även med musiken, det är så fint. Önskar dig all lycka med musiken och vilken utmaning du än tar dig an i framtiden, du är otrolig!
  Mvh Isabelle

  Reply
 • Ja jag älskar att utvecklas och ta mig framåt, testa nya saker och bara göra det som faller mig in.
  Tack fina Isabelle!

  Reply