Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:45 | November 7, 2018

Foundation och Concealer från Becca

Igår testade jag lite nya produkter från Becca. Det märket är ganska känt för sina highlights, dom levererar grymt bra sådana. När det kommer till deras nya foundation och concealer så är jag dessvärre inte alls lika övertygad…
Nu har jag en torr hudtyp och är lite extra torr speciellt nu den här perioden på året så det min hud behöver är typ en mer flytande och lätt foundation. Becca Weightless Blur Foundation är lite krämigare, högre täckningsgrad och lämnar en lite pudrigare finish. Jag applicerade den med en beautyblender och det jag kände när jag applicerade den var att jag nästan skulle vilja blanda ut den med en ansiktsolja just för att den ska bli lite lättare att hantera. Nackdelen med produkter som är lite krämigare och tjocka i konsistensen är att det är svårare att få dom jämna då dom inte glider ut lika lätt. Så jag fick dutta en hel del innan jag kände att det blev jämnt men jag var ändå inte så impad av finishen.

Före och efter. Som ni ser är min hud väldigt torr och jag har börjat få lite problem med finnar och utslag. Dock var det inget som foundationen täckte…

Här ser ni finishen, ett väldigt pudrigt resultat.

Efter det applicerade jag concealern Ultimate Coverage Longwear Concealern som även den var otroligt tjock i konsistensen. När det kommer till concealers som man vill lägga för att täcka mörka ringar så är det viktigt att den är otroligt lätt och flytande. Just för att under ögonen så är det en stor risk att produkter lägger sig i linjer, och ju tjockare produkten är desto större chans är det att det händer.

Concealern var väldigt tjock och krämig, jag applicerade den först med applikatorn och sedan fick jag använda fingrarna för att den skulle smälta och blandas in bättre.

Före och efter. Den täckte det lila men det är få concealers som även ljusar upp skuggorna under ögonen också försvinner.

Här ser ni slutresultatet med produkterna.

Efter några timmar så hade produkterna smält in ganska bra i huden men då hade jag även gått på med lite facemist. Jag vill ju ha ett perfekt resultat direkt när jag applicerar dom så nej… jag är inget jättefan av nyheterna.


2 kommentarer2 kommentarer om “Foundation och Concealer från Becca”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Nej dom var inget bra för tjocka och då kan man ju få bättre resultat med annat smink.

    Reply
  • Hejsan! Jag har en den problem med min hy, jag har varit hos 2 hudläkare och jag har fått olika svar angående min hy de 2 gångerna. Första gången så sa hudläkaren att jag har en mild acne och en tendens till rosacea. När jag va hos en annan hudläkare andra gången så sa hon att jag inte alls hade en mild acne, att jag inte hade någon slags acne överhuvudtaget och ingen tendens till rosacea. Hon sa att jag har en extremt torr och en fruktansvärt känslig hy, så jag vet inte riktigt vem jag ska tro på. Jag har även gått hos en hudterapeut och även hon har sagt att jag inte alls har någon acne och hon tror inte heller jag har rosacea, utan bara en väldigt torr och känslig hy som sagt. Jag är otroligt yttorr speciellt på näsan men jag är även torr på andra ställen i ansiktet. Men just näsan så är det typ som att den flagnar, jag kan liksom dra bort de torra i ansiktet. Men under dagen så kan min hy bli väldigt glansig och vattnig, den blir inte fett eller oljig, utan som sagt bara glansig och blöt. Jag har en tendens att få en del blemmor/bölder/plitor i ansiktet speciellt runt munnen, hakan, näsan och ibland på kinderna, det är sällan jag får de i pannan. Jag lider av psykisk ohälsa och PTSD, och så fort jag mår riktigt dåligt så ser man de ganska rejält på min hy, då jag är där och klämmer och pillar utan att jag ens är medveten om det tills jag ser mig själv i spegeln. Jag tror jag har en blandhy.
    När det kommer till smink så ser min hy ut så som din blev av den foundation, sådär pudrig och såren som jag har blir väldigt kakiga. Jag vill inte att min hy ska se så pudrig och torr ut, så vet du någon riktigt bra foundation som du kan rekommendera? En som gör så att man inte ser som sagt torr och pudrig ut i ansiktet och som även täcker sår väldigt bra utan att dom ser kakiga ut?

    Reply