Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

11:47 | November 6, 2018

Ändra hudvård efter klimatet


Igår hade jag så svårt att somna för det var så mycket saker som poppade upp i min skalle som jag kände “det här måste jag göra, och det, sedan får jag inte glömma det här…” men så fort jag fick ner det i skrift så var det lättare att somna. Det var som att allt drog ur min skalle, fastnade på pappret och sedan kunde jag slappna av. Det är lite som med mina to do lists, jag är besatt av dom. Så fort jag får ner allt på papper och ser det framför mig är det liksom lättare att se vad jag måste prioritera och vad jag faktiskt måste göra. Så igår till exempel var min lista ganska lång men jag hann ändå med allt för att det var så enkelt att fokusera på just en punkt, göra klart den och gå vidare.
Jag skulle göra samma sak den här morgonen. Jag satt med min lista, skrev ner allt jag ska göra idag och när jag skulle till badrummet för att duscha så gick jag förbi mitt mixerbord och kände någon stark dragningskraft, det var som att den sa “pilla lite på mig… bara litegrann” och jag gav med mig. Jag pluggade in mitt USB och vips blev jag sittandes i tre timmar. WTF!!!
Men nu har jag preis duschat, brun utan solat mig och ska snart på med lite makeup för idag ska jag till @ThereseFrieberg för att sätta om mina Hairtalks. Det ska bli så skönt för när hon plockar ur allt tar hon bort alla gamla tejpar, tvättar löshåret separat och även mitt egna så när allt sätts in känns det verkligen som att man har en helt ny insättning och håret är så fräscht!
Hörni nu är det ju ganska kallt ute. Nu bor jag ju ändå i Stockholm och det är lite varmare här än norrut så jag kan inte ens föreställa mig hur kyligt det är hos er norrlänningar. Men precis som med kläderna måste man byta ut sin hudvård, eller i alla fall lägga till komplement. Jag har börjat märka av jättestor skillnad på min hud sedan klimatet ändrats. Jag är mycket torrare, får några enstaka finnar och plitor just för att huden blir så torr. Då tänker den “jag måste producera mer fett” och då jag redan har en torr hudtyp så är det svårt för skiten att ta sig ur mina trånga porer och då leder det till små finnar och plitor.

Så det jag själv gör när jag märker att min hud börjar bli väldigt torr det är att jag byter ut min rengöring mot en rengöringsmjölk. Jag använder ju annars en syrarengöring men det kan bli lite för tufft just nu så en mjölk eller rengöringscreme switchar jag till. När det kommer till crème så kör jag på samma men ska jag vara ute väldigt mycket så tar jag en lite fetare crème som ger mer skydd. Tex NUXE reve de miel som jag skrivit om här.

Jag lägger även till en olja under kvällen och då kör jag på den från Lernberger Stafsing. Jag har ju testat deras produkter nu i lite mer än en vecka och jag måste ändå säga att jag är positivt överraskad. Jag gillar oljan och någon reagerade på priset då den kostar nästan 700kr men jag kan berätta att jag behöver tre ynka droppar till hela ansiktet. Så en sådan där olja räcker garanterat i ett halvår om man använder den rätt. Det vill säga på kvällstid, ett fåtal droppar.
Sitter man mycket framför en dator om dagarna så rekommenderar jag alltid att ha en facemist så att man hela tiden kan återfukta huden. Ni kan göra ett test; torka av er skärm innan ni sätter er framför den. När ni jobbat klart så torkar ni igen med papper och så ser ni hur mycket skit som samlats. En skärm suger åt sig otroligt mycket, inklusive det som du har i ansiktet. Typ makeup och fukt. Så se till att ha en återfuktande facemist som du sprayar lite då och då för att behålla fuktbalansen.
Hur många av er har märkt av klimatet på era händer? Mina händer och nagelband skriker efter fukt konstant så jag har handcreme lite överallt i hemmet och även i bilen. Smörjer händerna varje kväll innan jag lägger mig, efter jag tvättat händerna, när jag sitter typ framför tvn eller innan jag ska köra bil, även när jag kliver ur bilen. Det är så jobbigt med spruckna nagelband för tillslut pillar man där och vips drar man av en liten skinnbit som gör att man börjar blöda och få ont.
Kroppen behöver också lite extra omtanke. Jag smörjer in mig varje gång jag duschat just för att jag är så pass torr och den här stramande känslan när huden känns för liten är så obehaglig. Men även fast jag gör det så blir jag torr under vinterhalvåret så även här lägger jag till en olja. Jag tar några droppar som jag blandar min min bodycreme (byte ut lotion mot crème) och smörjer in. Alltså den bästa combon är Biotherms Oil Therapy Baume Corps med Oil Therapy Elixir men!!! Den oljan har utgått. Jag har lite kvar av den men måste hitta en som fungerar minst lika bra, asap!
Hoppas att mina tips kan rädda er något nu när vintern är på väg. Det har ju redan snöat en gång vilket var… fruktansvärt. Jag hatar vintern just so you know haha. Nu ska jag fortsätta med min lista så hörs vi lite senare. Pösssss!


2 kommentarer2 kommentarer om “Ändra hudvård efter klimatet”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Händerna är kaos just nu. Trasiga nagelband, skivade naglar. Fult.
  Ansiktet stramar mer än vanligt igen. Byter hudvård så smått jag med inför minusgraderna.
  En undran jag har: Vintertid drar jag ner på smink och har fetare krämer osv, men, jag upplever ändå min hud som mer stram framför skärmen på jobbet än hemma på helgerna. Inga problem med det på sommaren dock. Så det jag undrar, är det ren inbillning eller gör dataskärmen mig mer torr och jäklig vintertid?

  Reply
 • Annica! Jag har en fråga just angående oljor för ansiktet. Jag har en normalhy men en fet t-linje och får OFTA finnar runt och på hakan samt så har jag porer över näsan. Kan jag använda en olja i ansiktet eller bör jag endast använda mer fukt för att inte huden ska bli torr? Eller bör man gå på serum istället?
  Kram!

  Reply