Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

13:25 | November 1, 2018

Såhär tar du hand om dina naglar

Innehåller adlinks


Är det något skönhetsmärke som jag vart trogen i många år så är det Depend. När jag arbetade på skönhetssalong så var jag mer eller mindre besatt av att ha dyra lacker från Chanel, Dior och YSL. Det kändes lyxigt att ha dom hemma på något sätt. Men sedan så lackade jag mina naglar varannan dag och bytte färg hela tiden så jag lade mycket pengar på dyra lacker när jag använde dom några få gånger.
Jag har alltid vart beroende av nagellack, jag känner mig så naken utan att ha färg på naglarna så skulle ni se mig utan lackade naglar så är det något som inte står rätt till. Men i alla fall, jag insåg ju att det var ju liksom inte hållbart att köra dyra lacker då jag bytte färg hela tiden. Jag fattar ju om man använder samma färg hela tiden men när jag lackar om mina naglar så blir det alltid en ny färg. Så istället för ett köpa ett dyrt lack kunde jag typ köpa typ 5 minilacker från Depend. Och ärligt talat så är inte deras lacker på något sätt sämre än dyra lacker för det som avgör hur ditt lack sitter på nageln är bas- och topplacket och såklart i vilket skick dina naglar är i.
Men Depend har nu tagit fram det som naglarna behöver för att må och se bra ut. Självklart kan det vara svårt att hålla naglarna fina om du har ett fysiskt krävande arbete där du typ måste krafsa och gräva med naglarna eller slår i dom i mycket saker. Och precis som med hår och hud så kommer mycket inifrån men här använder vi ju hår- och hudvård för att det ska må bra, det gäller ju även naglarna.
Det jag själv använder till mina naglar är peeling, olja och crème. Precis som att jag använder schampo, inpackning och balsam. Eller rengöring, serum och crème. Ni förstår, det finns ju en anledning till varför det heter alla goda ting kommer i tre… eller något sådant. 😀
-Peelingen hjälper till att ta bort döda hudceller från naglarna och nagelbanden. Jag själv använder denna varje gång jag lackar om naglarna så det är ca två gånger i veckan.
-Oljan är något som står vid min sängkant för jag smörjer in nagelbanden varje gång när jag ska lägga mig och ibland under dagen.
-Cremen använder jag de gånger som jag använder peelingen. När jag använder min olja tar jag en vanlig handcreme som jag också har vid min säng.
Nu är det extra viktigt att ta hand om sina naglar, nagelband och händer eftersom det är så pass kallt ute. det gör att naglarna förlorar fukt och det är vanligt att man får “refflade” naglar vilket också kan leda till att dom börjar skiva sig. Dom blir fuktfattiga helt enkelt. Så dra in peeling, olja och crème i er skönhetsrutin och när ni går ut var noga med att ha vantar på er och återfukta händerna under dagen, precis som många återfuktar huden med facemist. 😉
Jag hittade också en favorit bland nyheterna. Jag älskar när saker och ting går fort och är multifunktionella. Det finns en produkt som heter Top 5, det är ett bas- och topplack, stärkare, ger fin glans och torkar snabbt. 5 fördelar i en flaska och den fungerade hur bra som helst!
Och som jag nämnde med “alla goda ting kommer i tre”. När du ska lacka naglarna är det viktigt att du har ett baslack för ett färglack är inte tillverkad att sitta direkt på din nageln, den måste fästas på ett baslack. Plus att du skyddar även din egna nagel mot missfärgningar.
Och som vi fäster vår foundation med puder så ska vi även fästa färgen med ett topplack. Det är för att försluta, få en jämn och glansig yta samtidigt som resultatet håller längre! 😉
Du hittar allt från Depend här- Klick!

Dessa tre använder jag personligen regelbundet! Du hittar dom som ett kit här- Klick!

Mina naglar och nagelband innan lite skönhetsfix.

Peeling på nagelbanden. Visste ni att nageln bildas precis under nagelbanden, så sköter du om dom kommer du få fina naglar!? Låt peelingen sitta på ca 1 minut innan du sköljer av och borstar samtidigt med en nagelborste.

Sedan masserar du in oljan och cremen. Genom att lägga oljan innan kommer cremen djupare ner.

Såhär ser det ut efter att jag använt dom tre produkterna. Det blir så stor skillnad!

Sedan testade jag Top 5 och det är en produkt som ersätter mitt bas- och topplack. Så skönt, sparar jag plats! 😀

Alltså kolla in den här nyansen, det är den här färgen- Klick!

Och glansen som Top 5 gav var 10 poäng!

Dessa produkter använde jag.


5 kommentarer5 kommentarer om “Såhär tar du hand om dina naglar”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Jag gillar också Depend och har vissa av ovan produkter. Har kört med andra gel topcoats, men ska prova detta nu.
  Dock gillar mina naglar ingenting för stunden. Skivat sig, gått av, bitit av ja de behöver lite omvårdnad nu. 🙁

  Reply
 • Anväder exakt samma produkter som dig och älskar dom

  Reply
 • Lyssna på posten med dig precis.. du säger att du skiter i allt med fillers? Stämmer det? Va inte längesen du skrev om att du gjorde Botox/fillers? Härligt att lyssna på dig å dina tankar och lärdomar kring saker som hänt i ditt liv🦋

  Reply
 • Jag gillar lack med lyster i. Inte matta. Och vill ha glow i ansiktet med. Tycker man ser fräschare ut då.

  Reply
 • Inte för att skryta men jag har redan så fina naglar och nagelband som du fick efter du joxat med allt.;) Lyckligt lottad kanske;) Älskar hur du målar dem dock. Lyckas inte få det i närheten så snyggt!<3

  Reply