Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:27 | October 31, 2018

Hur du applicerar rouge


Alltså jag har fått dille, jag har blivit besatt av citrusfrukter. Jag äter massa clementiner, apelsiner, dricker Råsaft med apelsin och kiwi under dagarna, jag nästen drömmer om citrus. Och även fast jag äter asmycket av det så är jag konstant sugen. Betyder det att jag har brist på C-vitamin? Är det något som kommer med hösten? Är det fler som är med om detta vad är grejen? Så hela min kyl är proppad med citrusfrukter nu så jag kan gå bananas.
Idag tänkte jag och gå igenom en till basicgrej, alltid bra med lite repetition. Så idag ska vi fokusera på rouge. Varför man har det, vilken nyans man ska satsa på och hur det appliceras.
NYANS
Först av allt är det smart att ta reda på vilken nyans man ska ha. Är man varm eller kall i huden. Har du kallare toner så satsa på ett rouge som går lite mer åt det kalla rosa, om du är varm så satsa på en lite mer varm orange ton. Och om du har en mörk hy så är det otroligt fint att lägga en mörk lila om du är kall samt en vinröd om du är varm. Självklart är detta ingen regel utan mer en riktlinje. Jag tex är ju person med kalla toner i min hud och klär mig för det mesta i kalla nyanser för att det ska se så bra ut som möjligt, något jag fick lära mig under en kort utbildning inom färglära. Men när det kommer till makeup så gillar jag lite varmare toner just på minbas och mitt rouge så här använder jag en i lite mer persikofärg.
Hur vet man då vilka toner som är varma och vilka som är kalla när det kommer till rouge. Har dom en klar ren färg är dom ofta kalla eller om dom har en lite blå underton. Har dom en liten gulare underton så är dom varma. Ser man bara en färg kanske det kan vara svårt att avgöra men ta några stycken och jämför med varandra så är det lätt att se vilka som är varma och kalla. 😉

APPLICERING

När man lägger sitt rouge så ska det börja i “diket” som jag brukar säga, på kinden. Ni kan känna efter vart ni har ert kinden, precis under det ska rouget börja och sträcka sig över kindbenet och sluta där kindbenet sticker ut som mest. Tänk er en kulle, på kullens högsta punkt ska rouget sluta. Det ska alltså inte täcka hela toppen.
-Så det jag gör det är att jag känner ut vart “diket” är.
-Trycka ihop borsten så att den blir platt, det gör att man får en mer precis applicering.
-Trycka in borsten i “diket” och göra det som alla influensers tjatar om; Swipe up. Lätta snärtiga swipes uppåt.
-Hur långt fram man går med rouget är beroende på vad du har för ansiktsform. Har du ganska platta kindben så skulle jag gå lite längre fram med rouget. Men jag som nu har poppigare kinder gillar att hålla rouget lite längre ut så jag slutar där mitt öga börjar.
-Det är viktigt att inte lägga rouget för högt upp så det du kan göra det är att du lägger två fingrar vågrätt precis under ögat och tänker att rouget få inte komma innanför den mallen.

TOPPING

Sedan brukar jag toppa mitt rouge med en highlighter som är lite rosefärgat då highlighter gör att det poppar lite extra. Jag lägger såklart min vanliga highlighter där den ska ligga och i rätt nyans men har man en som går åt lite rougenyans så kör en liten topping! 😉


7 kommentarer7 kommentarer om “Hur du applicerar rouge”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Vet inte hur din hud mår just nu, men kan bara tipsa om att man kan få finnar/utslag i ansiktet om man är känslig mot just citrusfrukter. Fick jättedålig hy varje år i oktober, tills jag insåg att det var clementinsäsong just då haha.

  Reply
 • Huden mår väldigt bra just nu, någon finne som kan poppa upp men inga utslag, torrhet eller så.
  Ja alltså huden spelar ju hur man mår på insidan och blir det för mycket av något så säger den ifrån. 🙂

  Reply
 • Så länge det är något nyttigt så är det bara till att frossa! Antagligen behöver din kropp det. Det kan bli lite för surt för magen, speciellt om du juicar citron. Se till att magen inte är tom eller varva med vatten också är mitt tips.
  Vilket pedagogiskt inlägg om förger och rouge! Vad är det för borstar du använder?

  Reply
 • Fast citronjuice ger absolut inte sur mage. Det är jättebra för magen att dricka citronjuice på tom mage. Det återställer tvärtom syrabalansen i magen. Det är onyttigheter som socker och annat skit som ställer till det och ger fel magsyrebalans. Fortsätt frossa i citrus, din kropp behöver det förmodligen!
  Om man får reaktion på citrus-frukter eller annan nyttig mat är det ett tecken på att kroppen fått för dålig mat under längre tid. Det är därför man hux flux kan få ”allergier” och känsligheter för ”bra” mat. Så istället för att utesluta det nyttiga man reagerar på så ska man ta bort all dålig mat, först då kan kroppen läka av sig själv.

  Reply
 • Ja jag har också hört att det är bra med citron för magen, att det neutraliserar typ.
  Är det så? Hade ingen aning. Tur att min hud inte reagerar för det är ju så jäkla gott! 😀

  Reply
 • Skönt att höra, då ska jag fortsätta trycka massa clementiner. Det är ju så förbaskat gott! 😀
  Dom kommer från LH Cosmetics, Linda Hallbergs egna märke. Superbra! 😀

  Reply
 • Wow, tack för dessa tips! Du är så himla vacker! Jag har själv snöat in mig på citrus och har efter mycket tagit och köpt mig Dermalogicas nya produkt med massor av c-vitamin i. Jag var lite skeptisk, men herregud sån lyster den ger. Den jämnar också ut min hud och jag får inte lika mycket små plitor. Måste bara tipsa! Jag köpte min här: http://hudvardsbutik.se/sv/dermalogica-boosterserum/2482-biolumin-c-serum-666151062047.html Stor kram!

  Reply