Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

16:15 | October 30, 2018

Hur kan folk tycka om att följa mig?


Igår släpptes poddavsnittet med mig med Gabriella i “I sanningens namn”, det har vart uppe i ett dygn och den respons som jag har fått är over beyond! Jag vet inte riktigt vad jag ska säga eller tro för jag är väldigt tagen samtidigt som jag är chockad. Jag har gästat poddar tidigare och blivit chockad varje gång över hur stort intresset vart för att få lyssna på mig då jag åkt upp på topplistorna direkt. Jag har ställt mig frågan “vad är det som gör att jag är så intressant att lyssna på!? Varför vill folk ens höra på mig?”
Jag har liksom inte förstått för jag är ändå en väldigt vanligt person. Jag är inte någon superentreprenör som köper lyxvilla för 30 miljoner, har ett klädmärke som omsätter miljontals kronor och säljs världen över, jag har inget TV-program eller är någon artist. Hur kan det vara så intressant att lyssna på mig?
5h efter att avsnittet släpptes låg det etta… Kommentarerna flödade in och jag fattade liksom inte… eller alltså… Jag kände ju att här fick jag öppna upp mig. Jag pratade från hjärtat och blev väldigt sårbar och när jag då fick den fantastiska responsen från er så visste jag inte om jag skulle fira med dunder och brak eller sätta mig ner och gråta av typ lycka. Det var så konstiga känslor inom mig samtidigt som Gabriella smsade mig och bara “det här är helt sjukt, det är så många lyssningar”, Radion kontaktade mig och ville att jag skulle gästa. Det är mycket som händer på en och samma gång och det känns liksom inte som att jag hänger med.
Tänk att fredag eftermiddag på Summerburst i Göteborg satt jag med bloggen framför mig och ville radera allt. Jag var så less på bloggen, sociala medier och allt som hörde till. Jag ville bara krossa datorn, slita av mig håret, skrubba min kropp med svinto, explodera! Xenia sa till mig “Annica tänk efter riktigt noga på vad du gör just nu”, sedan lade hon till med lite orten-dialekt “tänk på all spons, gumman du får inte förlora det” haha! Så jag skrev istället ett inlägg, lade ifrån mig datorn och tog mig iväg till Ullevi istället för att festa loss till spelningarna. Jag kände inte igen mig själv och började tro att jag på något sätt led av schizofreni, det var ju något som var riktigt knas men det var ångest blandat med någon livskris för jag visste inte vem Annica var. Tänk om jag hade klickat på “radera blogg”, vart hade jag vart idag? Vad hade jag gjort, hur hade jag mått?
Men att nu få vinna Årets blogg, bli bokad av klubbar för de vill att jag ska spela där, prata ut i den här podden, toppa listorna för att folk verkligen vill lyssna på mig och få den här responsen av er är lite overkligt. Hur kan det bara vända sådär? Hur kan jag ha skapat det här och fått er alla att gilla det jag gör? Det är inte alla som kan det? Och jag är ju som sagt en helt vanlig tjej från en by där jag sprang i kohagarna fram till jag var 16 år… hur kan jag ha gjort det här?
Jag vet inte hur det känns att vara oövervinnerlig men när sådant här händer så börjar jag nästan tro att jag kan göra vad fasen som helst och jag kommer att lyckas. Jag vet inte hur men jag vill på något sätt förmedla tacksamheten jag känner för att vi har skapat ett så bra forum här tillsammans och jag vet att jag skrivit många gånger att jag har de bästa följarna (för det har jag) men jag vill verkligen att ni ska ta åt er av det. Ställ er framför spegeln, klappa er på axeln och bara “jag är en sådan bra människa för jag har fått en annan person att verkligen må bra och bli peppad att följa sina drömmar”.
Jag vet inte vad jag ska göra för att få er att känna er uppskattade men tro mig när jag säger det, att jag älskar att ha er här. Att ha det stödet som jag får av er och att vi gör den här resan tillsammans!
 


21 kommentarer21 kommentarer om “Hur kan folk tycka om att följa mig?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Förlåt för min dryghet, men snälla, släng inte med allvarliga störningar som schizofreni!
  Grattis till all framgång! Du är en inspirarion!

  Reply
 • Sara: Hon slänger inte med något, hon säger att hon kände sig som om hon hade det. Det är inget fel med att säga att man känner sig som om man har något. Känslan är hennes, hon äger sin känsla, finns ingen som kan ta det ifrån henne.

  Reply
 • Var inget fel i det hon skrev, det var hennes känsla! HERREGUD va alla letar fel och allt ska vara så jävla lätt kränkt. Snart får vi ta bort internet då vi inte får skriva som vi känner utan att folk ska komma med pekpinnar för försöka vara så duktiga. Jag spyr.

  Reply
 • Hahaah Ida 😀

  Reply
 • Sorry jag var knäpp där ett tag och visste inte alls vad som hände med mig…
  Tack snälla Sara! 😀

  Reply
 • Jag kan säga såhär.
  Jag förstår exakt varför du blev mailbombad eller vad det nu än var. Jag förstår exakt vilken wow känsla alla fick, för det fick jag med.
  Att höra hur äkta du blivit, en sån stor profil som du, som äntligen vaknat, som inser i vilken vidrig ytlig värld/samhälle för det är så här, inte i hela världen, vi lever i, det är underbart att höra hur du vaknat. Att höra hur äkta du är, höra hur mogen du blviit, höra dina framsteg, dina tankar, känslor, få komma så nära inpå dig, helt jävla underbart. Tack. Tack för att du delade med dig. <3
  JAG kan helt förstå att du ligger etta vart du än går. <3

  Reply
 • Men åh Diana jag är så glad över att jag har dig här i mitt kommentarsfält, du får mig alltid på så bra humör! 😀 Alla borde ha en Diana i sitt kommentarsfält! 😀
  Tack snälla! <3

  Reply
 • Jag har för ett tag sedan fått reda på via en annan att min kille har pratat med en annan tjej. Jag fick reda på de via henne då hon skrev till mig att han skaffat Badoo och att de chattade. När jag konfrontera honom erkände han inte först. Men till slut så berättade han allt då jag hade bevis på allt. Jag vart/är så otroligt ledsen och sårad. Detta var de sista jag ville. Vi har nyss fått barn tillsammans. Vill inte lämna honom då jag älskar han mest av allt. Plus att vi nyss fått barn ihop. Men jag har väldigt svårt för att lita på han just nu. Men hoppas jag kan de i framtiden. Eller gör jag fel som ens stannar? Vi äger hus och allt ihop tillsammans.. Hjälp mig. Vad ska jag göra?

  Reply
 • Kan ni kanske gå i familjeterapi. Fattar inte hur din kille kan göra så mot dej. kan ni kanske reda upp det. Fortsätt kämpa. Kramar till dej. 😇

  Reply
 • Oj det här kanske låter drygt men jag vill inte blanda mig i andras förhållanden… Det gör ont att höra detta och jag hoppas att allt löser sig till det bästa för dig! <3

  Reply
 • Jag kan ärligt säga att jag tidigare upplevt att du är väldigt ”hemlig”. Respekterar givetvis privatliv vid sidan av ett kändisskap, men nu när du verkar bli mer och mer öppen och genuin så blir du även mer ”intressant”. Har följt dig sporadiskt ända sedan Big Brother och oftast upplevt dig som en ”säga-A-men-inte-B-person”. Blir positivt överraskad över hur du nu vågar dela med dig mer och ge förklaringar på vissa av dina tidigare beteenden/uttalanden osv. När jag förstod att podden var mer djupgående ville jag höra vad du hade att säga. Avsnittet gav mig en annan syn på dig, helt klart till det bättre (även om man aldrig ska döma en annan person). Fortsätt på det här sättet, det här är verkligen vad en influencer ska vara – hellre ärligt snack om ångest, sexleksaker och kroppshets, än att visa upp nya väskan som ingen av oss andra har råd med ändå.

  Reply
 • Kände exakt samma, ville lyssna för att få veta mer om Annica och de djupare tankarna 😊

  Reply
 • <3

  Reply
 • Ja jag har nog vart lite rädd för att vara sårbar vilket man blir om man öppnar upp sig för mycket. Men å andra sidan är det många som är i samma sits och kan jag hjälpa andra genom att öppna upp mig så är det värt det!
  Ja jag själv tycker också det är roligare att läsa sådana saker än dyra väskor och resor! Kramar

  Reply
 • Du är så grym Annica! Jag följer dig och har gjort sen BB-tiden för att jag känner igen mig så otroligt mycket i dig. Jag kan relatera till så mycket av det du gått igenom och vart du även är idag. Och det är så inspirerande att du visar på sån girlpower! Du peppar mig och många andra varje dag. Kram❤️

  Reply
 • Fan vad kul att höra Hannah! Så härligt att du hängt kvar så länge! 😀

  Reply
 • Du är den enda influencer som jag följt/följer. Från början var det pga träning och skönhet, nu är det mer som en vana att man läser om ditt liv och vad som händer i det. Själv så tycker jag inte att det är roligt att följa någon där man bara ser photoshopade bilder på lyxiga restauranger och massa vinglas som skålar. Din blogg har blivit väldigt genuin och ärlig och jag tycker om dig och din blogg ju mer tiden går. Detta kanske är fel att skriva men jag tycker om dig mer sen du och Marcelo gick isär, känns som att du är mer ärlig mot dig själv nu. Har inte hört på podden du var med i men det ska jag med spänning göra! Tror på dig och du kommer lyckas med vad du vill här i livet! Kramar

  Reply
 • Nej precis, det är ju mer soft att se en bild trycka nudlar i mjukisarna än dressad i höga klackar på lyxrestauranger haha 😀
  Kramar

  Reply
 • Lyssnade precis på podden som du gästade och jag är så glad att jag gjorde det.
  Du satte ord på precis allting jag känt och känner just nu.
  Jag levde i en destruktiv relation i många år, som skadade mig så mycket psykiskt. Jag försökte lämna så många gånger men han ägde mig, mitt liv.
  I våras tog det äntligen slut och sen dess jobbar jag på att försöka hitta mig själv igen. Inse mitt värde, jobba på min självkänsla som han fullständigt raserade för mig. Jag har verkligen varit på botten.
  Men med små, små steg framåt och mycket terapi börjar jag känna mig starkare.
  Jag vill bara säga tack för en ärlig och fin intervju och för att du kunde sätta ord på allt jag känner men inte riktigt kan utrycka ❤️

  Reply
 • Det där är en hemsk känsla och jag är glad för din skull att det tog slut. När du hittar dig själv, S du kommer älska att du tog det beslutet! <3

  Reply
 • Har äntligen lyssnat på ditt program, shit vad du har vuxit. Har följt dig sedan big brother och tyckte inte att du behandlades rätt av Marro inne i programmet, men sedan så har jag ändå lyssnat på din sida av det och att du älskade honom.
  Såå himla kul att följa din resa, du kan verkligen göra allt!!!! Dunkan verkligen göra allt ❤️❤️❤️
  Tack för att du finnns

  Reply