Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

14:19 | October 30, 2018

Den perfekta basen!

Innehåller adlinks


Igår satt jag i telefonmöte inför dagens radioprogram och hon jag pratade med sa “…och då kom det upp ett gammalt inlägg från dig där du visade…” och då kände jag gud, det är verkligen dags att uppdatera basgrejerna här på bloggen. Så idag tänkte jag visa er hur man får den Perfekta basen.
Vi alla har ju såklart olika förutsättningar, mina vänner säger “man ser ju inte ens skillnaden på dina före- och efterbilder när du provar foundation för du har så bra hud” och visst är det så. Jag är så glad över att jag har det och är noga att ta hand om min hud och därför är det lite svårt att visa före- och efterbilder när “mycket av det jag testar ser bra ut”. Så för mig är det ju jätteskönt men det kan ju vara lite missvisande för er. Men jag tänkte i alla fall visa er hur jag gör, vad jag tänker på och vilka produkter som är grymt bra!
Produkterna jag använder ser ni ovan och jag skriver även under varje bild som kommer här nere vad jag gör samt info om själva produkten!Före all makeup förutom lite bryn, dock behövde jag fixa till dom efteråt då alla produkter smetade ut dom. Jag brukar fixa mina bryn efter jag lagt solpuder och rouge men innan ögonmakeup om jag skulle lägga någon sådan. 😉
Nu när det är kallt blir många av oss torra, inklusive jag. Jag är noga med att peela mitt ansikte så jag inte har några torra partier och sedan såklart återfuktar jag morgon och kväll. Men för att min bas ska bli så bra som möjligt lägger jag ändå nu en olja innan jag börja applicera makeup, allt för att få så mjuk och smidig bas som möjligt.
NUXE huile Prodigieuse, från 196kr- Klick!
Jag brukar inte lägga primer, det här är något jag använder till och från men just nu är jag tillbaka med den här rackaren från Peter Thomas Roth som ger fantastisk glow och en primer använder man ju för att foundation, BB-cream, CC-cream etc ska sitta bättre!
Peter Thomas Roth 24K Gold Prism Highlighting Cream, just nu på rea- Klick!
När det är brådis så fungerar den här basen att lägga med händerna, utan problem. Se bara till att smörja in händerna innan så att dom är återfuktade så inte dom suger åt sig av all din foundation. 😉 Men för att det ska bli så jämnt och fint som möjligt så lägger jag min bas med en Beautyblender. Basen jag använder jag har jag vart trogen i säkert fem år. Jag har testat många foundations men går alltid tillbaka till den här, vare sig det är vardag eller röda mattan. Den här basen fungerar även jättebra på en hud med acne och ärr! Ni kan läsa det inlägget här- Klick!
BareMinerals Complexion Rescue, på rea- Klick!
Beautyblender, 179kr- Klick!
Sedan lägger jag en concealer. Har inte använt det så mycket innan men nu har mina nätter börjat sätta sina spår och den bästa concealern för tillfället är från Benefit. Den är grym under ögonen, lägger sig inte i linjer, inget som smular utan den håller sig smidig! Går att täcka finnar likväl som mörka ringar! 😀
Benefit Boing airbrush concealer, 220kr
Efter concealern brukar jag gå direkt på med bronzer och rouge men jag har blivit besatt av ett nytt puder från Hourglass (inlägg om märket här). Man lägger ju puder för att låsa fast makeupen så den håller hela dagen och natten om det krävs. Det här pudret är ett kompakt sådant men är otroligt lätt och ger en fantastisk glow!
Hourglass Ambient Lighting Powder i nyansen ”Dim Light”, 450kr
Sedan går jag på med bronzer och rouge. Just bronzern varierar jag väldigt mycket med, här är jag ingen trogen precis som när det kommer till killar… JUST KIDDING HAHA! Men jag testar lite olika då och då men rouget som jag använder kommer från L´Orèal och doftar persika. Ger en väldigt fin nyans till kinderna, tänkte faktiskt ge er en uppdaterar rougeguide imorgon. 😉
L´Orèal Paris Life´s a Peach, 159kr -Klick!
Avslutar sedan med highlighter och Milani är ett budgetmärke men som lyckats väldigt bra när det kommersiell highlights. Dom smälter in otroligt bra i huden och finns i nyanser som gör att man kan jobba lite mer med contouring. Den här paletten jag använder har både vit, champagne och rosenyans vilket gör att jag kan highlighta hela ansiktet utan att det ser konstigt ut! 😀 Den vita på nästipp och ögonvrå, champagne på kindbenet, näsrygg, amorbåge och vid brynen. Rose där rouget ligger för en fin touch. 😉
Milani Stellar Light Highlighter Palette Rose Glow, 229kr- Klick!
Och såhär har vi en bas. Basen tar max 5 min för mig att göra, det går så snabbt och med dessa produkter så är det svårt att göra fel eftersom dom är så snälla. Inget som är extremt pigmenterat utan att smälter ihop, ger mjuka toner och nyanser vilket gör allt så lättarbetat! 😀


10 kommentarer10 kommentarer om “Den perfekta basen!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Så du sätter alltså complexion rescue direkt med puder? Hur exakt gör du? Trycker, sveper, borstar? Jag brukar nästan aldrig sätta den för jag har svårt att få det bra, då den är såpass våt och klibbig tycker jag den drar åt sig för mycket puder. Resultatet blir då kakigt och väldigt torr hy efter några få timmar. Problemet är att om man inte använder puder alls och dessutom olja under vilket jag också gör, är den jätteglansig och liksom skimrig. Det blir verkligen super glow haha och det ser kanske inte så naturligt ut.

  Reply
 • Ja det är inga problem för mig. Jag använder ju inte så mycket av Complexion Rescue så det är inte så att min bas är jättekladdig när jag sätter den med puder. 🙂

  Reply
 • Jag är mörk under ögonen hatar det. Får väll åka till Sephora. Den där primern verkar bra jag vill ha glow. 😊😉

  Reply
 • Testa concealern, den är jättebra! 😉

  Reply
 • Hej Annica!
  Tänkte höra om du har testat dermaplanning någon gång. Jag är såå sugen att testa på hemma själv, men det är något i mig som inte riktigt vågar och något som tar emot..
  Jag lägger ner mycket tid just på hudvård och tycker själv att jag har bra hy. Men mycket vill ofta ha mer, samtidigt som jag är orolig att förstöra min hy som jag har nu. Har nämligen läst runt lite på alla möjlig sidor och då beskrivs ju självklart också alla skräckhistorier.
  Har du någon input angående dermaplanning i hemmet?
  Tack för en fin blogg!

  Reply
 • Alltså menar du en sådan där rulle med nålar som man drar över ansiktet? Jag skulle ALDRIG testa en sådan hemma eller rekommendera folk att göra det just för att jag vet nu hur dåligt det är för huden! Dont do it!
  Tack sötis och gör det inte!

  Reply
 • Älskar denna naturliga look 👌 Till vardags vill jag bara förvandla min bleka hy med mörka ringar under ögonen, till en fräsch levande hy. Tack för tipsen 😊 Detta tycker jag är så mkt finare än den helspackalde looken. Känns bättre för hyn med, med mindre smink 😊

  Reply
 • Alltså det är ju nice att fortfarande se ut som sig själv fast en liten fräschare variant! 😀

  Reply
 • Vilken färg använder du på din foundation? Använder själv denna varje dag, den är helt klart bäst!

  Reply
 • Jag har 6-8 beroende på hur min hudton är. 🙂

  Reply