Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

09:13 | October 23, 2018

Organisera mera!

Oh det här är något som jag är typ besatt av och har vart det enda sedan jag var liten. När jag bodde hemma kunde mina föräldrar få fnatt på mig för att jag städade konstant, till och med bland deras viktiga papper för att det skulle se fint ut i pappershögen.

Jag har alltid vart väldigt pedantisk, har aldrig saker kastade omkring mig, allt ska vara rent, fräscht och stå på ett speciellt sätt. Min garderob är extremt genomtänkt, mina tröjor och set händer, t-shirtar är vikta, byxor är rullade och ligger bredvid varandra för att inte får veck och för att man inte ska behöva lyfta upp alla för att komma åt de som ligger underst, det förstör vikningen. Träningskläder har en egen låda, underkläder och strumpor ligger på ett speciellt sätt och allt är i färgkoordination. Till och med min jeanslåda är sorterade efter vilken typ av tvätt dom är.
I mina kökslådor så ligger allt noga genomtänkt, besticken är uppradade, glasen står beroende på vad man ska dricka, jag sorterar även i min kyl och frys. Allt, allt, allt som går att sortera och organisera det gör jag och jag älskar den känslan när allt är så jäkla tipp topp och perfekt. Det är inga tvångstankar för det är inte så att skulle jag lägga en tröja på en stol så blir jag helt manisk och måste lägga den på ett visst sätt eller plocka bort den direkt. Den kan jag ta i förbifarten när jag ska till sovrummet typ. Men innan jag lägger mig ser jag till att allt är som det ska för det är så skön känsla att vakna till ett städat och organiserat hem. Och så fort jag vaknar öppnar jag upp balkongdörren för att vädra, sätter på akustiska covers och drar igång min doftlampa som jag fått av Xenia, promenerar med hunden och sedan när jag kommer hem bäddar jag sängen. Det är min morgonrutin.

Jag kan inte ha besticken som på den vänstra bilden, de måste ligga på sidan som till höger.
Xenia var hos mig igår och sa “Annica har du tänkt på en sak? Du har inte en endaste onödig pryl i ditt hem”. Ha som om jag inte har tänkt på det. Det är absolut inget du kan hitta i mitt hem, onödiga saker. Jag kastar eller ger bort sådant som är onödigt. Vissa är samlare och får lite separationsångest över att ta bort vissa saker men det är inget som existerar för mig.

Typ som garderoben, den brukar jag rensa kanske var tredje månad och hittar jag något plagg där som jag inte använt på tre månader ja då ryker det. Varsågod Xenia haha. Visst rensar jag inte ut det om det är ett säsongsplagg som typ shorts eller stickade tröjor men det andra åker bort för då är det ett tecken på att jag inte använder det. Och det är inte så att när jag väl hittar det så börjar jag tänka “men gud den här kanske jag kan ha såhär med det här plagget någon gång” nej bort! Och så tänkte jag med mycket, allt från plagg, skor, jackor, väskor, till produkter och andra saker i hemmet, till och med appar på telefonen! Kommer man över den här tröskeln ja då är det lätt att hålla ett pedantiskt hem. 😉
Vilken garderob är ni?
Sedan när det kommer till viktiga papper, kvitton, post etc, det klarar jag inte av att ha framme. Det är här jag har boxar som jag lägger ner det i och ställer in i ett skåp i min bokhylla. Även fast jag har skåp där jag enkelt kan gömma saker i så har jag ändå ordning och reda i dom. Många hem brukar ha en låda i typ köket där man kastar ner lite allt möjligt, typ pennor, gem, snören, sax, papper, småpengar eller vad det nu är man väljer att kasta ner. Jag har ingen sådan, jag skulle aldrig heller kunna ha det för när det är stökigt så skapar det en inre stress hos mig och som en ångestladdad person så är stress en av dina värsta fiender.
Det enda som jag är sämre på det är ju dem lite grövre biten när det kommer till städning men det är därför jag har en städerska som kommer till mig varannan vecka. Weronica heter hon och jag bokar henne via Freska, hon är magisk! Inte nog med att hon gör ett grymt jäkla jobb där hon dammar allt som går att damma, torka allt som går att torka, putsar speglar, städar grundligt genom mitt badrum och sedan är hon otroligt härlig att ha runt omkring sig. Väldigt social och glad, så positiv och gullig tjej och så fin mot Stitch så jag känner mig bekväm att vara hemma när hon hjälper till.
Att ha städerska kostar 900kr/ gång och hon är hos mig i två timmar varannan vecka. Men jag har rabattkoden 7MVGC5 som ger er 500kr rabatt plus att det är avdragsgilt så utnyttjar man RUT-avdraget blir det 200 spänn för 2h städning. Perfekt att utnyttja kanske före eller efter en fest, om man vill ha det lite extra fint nu till hösten, eller inför julen etc.
Gud det känns lite som jag haft terapi med mig själv där jag pratat ut om mina “problem” som egentligen inte är problem utan något som jag är jäkligt glad över att jag har. Jag älskar att fixa och organisera och det bästa är ju när ens vänner ber en om hjälp att få ordning i hemmet, love it! Nu ska jag vika tvätt och lacka naglar. Idag ska jag hinna med att lämna Stitch hos sin dagmatte, jag ska på möte och ikväll är det Halloweenfest!


3 kommentarer3 kommentarer om “Organisera mera!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Att organisera är det bästa som finns. Jag har lite OCD-drag, men inte riktigt som dig med kökslådorna och så. Det bästa som finns att sortera och organisera är garderoben. Nu äger jag väldigt lite kläder, men de ska hänga i “rätt” ordning för det. 😛 Haha. Jag tycker om denna sidan av mig. Kontroll, organiserat och ordning. Just nu önskar jag ett större boende som jag kan få organisera loss i. 😀

  Reply
 • Åh vilken lycka att ha sån ordning! Kan du inte ge mer tips hur man kan organisera olika saker? 😀

  Reply
 • Åh vad skönt att läsa om någon som är PRECIS som en själv när det kommer till dessa saker. Jag är precis som du i alla de här punkterna. Jag går aldrig och lägger mig på kvällen utan att ha plockat undan och gjort fint. Precis som du har jag inte heller onödiga prylar. Allt som finns hemma hos mig och min sambo används. Gör det inte det så skänks det bort, säljs eller slängs. Vi har till exempel 2 uppsättningar sängkläder, så att man kan byta och sedan tvätta det andra. Lika med handdukar så har vi endast 2 uppsättningar. I de lådorna där vi har lite “vad som helst” är det också organiserat.
  Jag tror att detta är superbra för att hantera stress. Ett rörigt hem skapar inre stress.
  Jag älskar din blogg och hur du är som person (utifrån det jag kan se här i bloggen såklart eftersom jag inte känner dig). Du verkar så otroligt jordnära och självsäker. En riktig förebild och power queen <3

  Reply