Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

17:30 | October 11, 2018

Resultat efter min bröstförminskning

Från operationsdagen när jag vaknat ur min narkos.

Well here we go! Det här känns lite pinsamt att lägga upp dessa biler för dom är väldigt avslöjande och nakna men ja… det är ju bara ett par bröst. Simple as that! 😀
Jag var på återbesöket idag och allt såg hur bra ut som helst, allt har redan läkt ihop och det var så fint. Mats som opererade mig han lade snittet så bra så att det andra ärret inte syns och även sytt det så fint att det enda som man såg var ett vitt litet streck, jag har en väldigt bra läkhud så därför hade även läkningen gått så pass bra. Först fick jag träffa Susanne och jag kommer ihåg henne så väl för det var hon som tog hand om mig när jag fick mitt rum då jag vaknat ur narkosen. Hon är så himla lugn och mysig person och jag sa till henne när hon skulle ta bort tejpen att jag behövde blunda för att jag tycker sår är lite obehagligt. Och när hon tog bort tejpen så hörde jag på henne att det var så otroligt fint läkt och hon sa att att det inte alls var farligt att titta.

Mina gamla implantat.

Jag var lite nervös för första gången jag skulle byta tejp hemma höll jag på att svimma i badrummet så mitt ex fick hjälpa mig haha. Men hon gav mig en spegel och när jag tittade så var det inte alls vad jag hade väntat mig. Allt hade läkt hur fint som helst och det fanns inga spår av sår, blåmärken, rodnat eller något. Det är helt sjukt hur huden kan läka ihop så snabbt på så kort tid. Men sedan har jag som jag sagt innan en väldigt bra hud, både när det kommer till min kropp och mitt ansikte. Jag har tex aldrig fått några ärr efter jag ramlat och slagit mig, det har alltid läkt snabbt och fint och så även nu. 😀

Mina naturliga bröst // Efter bröstförstoring med 325cc // Bröstförminskning till 125cc

Då jag fortfarande får frågor kring min operation så kommer det bli lite repetition här. Men jag gjorde mina bröst i början av 2015, då lade jag in 325cc. Jag gjorde operationen av helt fel anledning och efter 4 år bestämde jag mig för att göra en förminskning. Alternativen jag hade var att antingen plocka ut implantaten helt och göra ett lyft eller lägga in 125cc och slippa lyft. Jag valde att lägga in det mindre implantatet och då försvann det 200cc (2dl) från varje bröst.
Kirurgen jag gick till heter Mats von Wachenfeldt och han arbetar på Aleris Plastikkirurgi. Jag pratade mycket med honom så jag kände mig väldigt trygg och är så glad över det han gjorde för som sagt, jag är verkligen nöjd med resultatet! 🙂 När jag ser bilderna själv så ser ju mina bröst gigantiska ut efter bröstoperationen och visst, dom var stora. Blev jag storleksblind för när jag hade dom kändes dom inte alls sådär. :O Men då jag ofta går i större kläder för så var det inte så många som tänkte på storleken på mina bröst.

Profil mina naturliga bröst // Profil efterbröstförminskningen (fortfarande svullna)

Nu har det ju bara gått 8 dagar sedan jag gjorde min förminskning så jag är fortfarande lite svullen men jag tycker att resultatet ser helt fantastiskt ut idag. Brösten passar min kropp så mycket bättre och trots att jag lade in 125cc är det inget som syns, resultatet är så naturligt. Och jag kan heller inte sluta titta på mina förebilder för jag var så tanig i kroppen. Där vägde jag runt 47kg… typ 8kg skillnad så jag tycker verkligen att “mina nya bröst” passar min kropp väldigt bra idag. Summan av kardemumman så är jag ju såååå glad över hela operationen och min kropp idag. Ett av mina klokaste beslut jag tagit! 😀


44 kommentarer44 kommentarer om “Resultat efter min bröstförminskning”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Vad roligt att du är nöjd med ditt beslut. Det ser väldigt naturligt ut och det klär det tycker jag.

  Reply
 • Ja det känns jättebra! Tack!

  Reply
 • Ser finfint ut!

  Reply
 • Tack Annika!

  Reply
 • Wow, innan har jag inte tyckt du hade stora bröst, men NU förstår jag verkligen att du tyckte de var för stora…! Du hade innan och har fått jättefina naturliga bröst som passar din kropp!

  Reply
 • Ja dom var verkligen stora :O
  NU passar dom så himla bra och jag känner mig så fin igen!

  Reply
 • Du ser jättefin ut nu, både innan och i nuläge. Jag förstår din känsla helt, att det liksom blev för stort med de där bomberna. Du är kort och späd fast med muskler men ändå åt det smalare håller, eller vad heter det egentligen, fit? Jaja jag vet inte hur man definerar det men det jag vill säga är att jag förstår att de där bomberna blev för mycket för dig. Jag är inne på samma spår, vill förminska, men vågar inte. Är rädd för ankarärr, vill inte, vågar inte pga de där jobbiga ärren. Man har hört för mycket för att våga nu. Får nog leva med de där stora bomberna. Men du vet hur det är att inte trivas. Inte kul.

  Reply
 • Disna;jag tycker du ska se der såhär. Antingen gå runt och må dåligt över dina bröst eller så mår du bra med ankarärr. Jag själv har gjort ett ankarlyft och blev så nöjd. Har oxå bra läkhud, men jag störs inte alls av ärren, dom överväger att jag hellre är nöjd. Tyvärr har bröstet ändrats lite nu efter en gradvitet.
  ANNIKA: jag förstår varför du valde att lägga in ett mindre. Det ser så naturligt ut nu mot innan. Jätte fint resultat.

  Reply
 • Älskar hur ni peppar och stöttar varandra! <3

  Reply
 • Hur kan man tycka att dom var stora som bomber. Det tycker jag inte stämmer alls.

  Reply
 • Finns ett ord i svenska språket som heter subjektiv= Personlig/ ensidig. Vad som är bomber för någon är inte bomber för någon annan.

  Reply
 • Ja men visst blev det för stort för jag själv är ju inte megastor liksom.
  Om jag vore du skulle jag överväga att göra operationen för kirurger idag är väldigt skickliga. Hellre lite ärr än att du går runt och mår dåligt.

  Reply
 • Vet att man sällan är nöjd själv men…. dina förebilder är dom mest perfekta bröst jag sett😩 Nu blev ju ditt slutresultat inte långt ifrån ”originalen” så kirurgen gjorde verkligen ett superjobb!!!!

  Reply
 • Men gud Åsa sötas! Alltså jag var så glad över att jag valde Mats som kirurg, han är verkligen så duktig!

  Reply
 • Om du bara hade gått upp 8 kg från dina 47 kg från början hade du nog haft dom brösten som du nu fått operera dig till 😂! men ser väldigt naturligt ut nu iaf! Inte konstigt när man ser första operationen att man såg så tydligt att det va fejk.. modigt att du visar upp och berättar!

  Reply
 • Fast å andra sidan får man mindre bröst av träning så det vet man ju aldrig. Men ja, det ser ju otroligt bra ut nu!

  Reply
 • Såå fint resultat!! Mer proportioneligt nu 🙂

  Reply
 • Visst!? 😀

  Reply
 • Modigt att du vågar släppa in alla och få ta del av din historia!

  Reply
 • Det finns många därute som går i samma tankar och det minsta jag kan göra är att berätta hur det blev för mig. Förhoppningsvis kan det hjälpa några 🙂

  Reply
 • SNYGGT!! Passar dig mycket bättre. Förstår att du inte trivdes i dina förra, de var ju gigantiska..
  Så länge du är nöjd och trivs är huvudsaken.

  Reply
 • Jag är superdupernöjd!

  Reply
 • TACK för att du delar med dig av fakta och bilder. Modigt. Ditt resultat blev fantastiskt bra.

  Reply
 • Tack Mia! 😀

  Reply
 • Oj vilket fint resultat! Skönt att det läker så snabbt! Du är fin i båda storlekarna tycker jag! Jag har ca 300 ml i mina, men mina ser ut som dina gör nu. Vi alla har ju olika kroppar så varje person ser olika ut även med samma storlek på implantat. Jag gillar också att ha lite mer normala/ mindre. Har en stor B kupa/ liten C nu. Kram

  Reply
 • Tack Anna! 😀
  På mig blev den storleken väldigt stor då jag ändå hade en del bröst innan så jag hade en D-E kupa :O

  Reply
 • Alltså wow Annica! Så fint det blev! Jag beundrar verkligen dig för att du är så öppen med detta.

  Reply
 • Tack Sofie!

  Reply
 • Hej Annica!
  Jätte fint resultat!!
  Har en fråga, jag ska förminska mina bröst och undrar vilken storlek du hade innan du opererade dig? (Första bilden) jag har storlek F nu och funderar på en C kupa. Den storlek du hade på första bilden är något som skulle passa mig tror jag, därav frågan 😄

  Reply
 • Inna operation hade jag 65C typ. Efter blev det 65D-E 🙂

  Reply
 • Tänkte när du skrev att du lagt in 325 cc att det är ju inte mycket, en liten C kupa typ (Kissie hade väl typ 550 🙂 ) men när man ser bilden förstår jag dig. Dom gjorde liksom att du bara såg stor ut generellt, hela du blev liksom “stor” men det är säkert för att du är så liten och “biffig” från början. Det blev verkligen jättebra och dom är snygga som satan 😉 Måste dock tillägga att jag när jag ser dina bröst från början har svårt att förstå att du ville operera dig överhuvudtaget, du HADE ju bröst, fasta och fina också, trots att du vägde så lite. Bra att du är öppen med detta!

  Reply
 • Nej, Kissie hade hela 675! Det är jättestort. Dubbelt så mycket som Annica. Kissies är ju fortfarande jättestora, det lär inte ha varit många cc hon reducerat med. Minst 450-500 ser det ut som hon har nu.

  Reply
 • Ja precis, det blev för stort på min kropp.
  Jag tycker också dom blev så bra 😀
  Jag fattar inte heller varför jag gjorde det 🙁

  Reply
 • Hade jag haft dina naturliga hade jag aldrig rört dem;). Döfina!!!!!!! Men iaf bra beslut att göra de mindre, nättare och finare tycker jag.

  Reply
 • Men gud inte jag heller. Men är man ung och dum så… 🙁

  Reply
 • Det blev jättefint, nästan tillbaka till dina naturliga igen. Hoppas ditt ärliga inlägg kan få tjejer som vill operera brösten att tänka om, små bröst är också fint.

  Reply
 • Ja och det känns så bra! 😀

  Reply
 • Oj jösses, var de verkligen så stora! Du har verkligen lyckats klä dig så det inte synts. Supersnygga nu!

  Reply
 • Ja det kunde man inte tro :O

  Reply
 • Tack för att du delar med dig 😊 måste säga till alla tjejer därute att här är beviset på att det naturliga är det finaste 👌🏼

  Reply
 • Så lite så 😀

  Reply
 • Annica! Jisses vad vackra bröst du har helt naturligt, jag funderar mycket kring en bröstförstoring och jag har vart på två konsultationer nu på två olika kliniker men ingen klinik vill ge mig mindre implantat än 245cc vilket jag tycker är på tok för stort för min kropp (163 cm 50 kg) jag vill ha ett utseende som dina naturliga bröst!!!

  Reply
 • Har du implantat innanför muskeln eller utanför? 😊

  Reply
 • Hej, superfint resultat. Du får gärna svara på om du lagt implantatet delvis bakom muskeln eller framför? Om du lagt delvis bakom, känner du av det något vid träning? Jag ska göra operation men gruvar lite kring placering. De lägger oftast bakom men fundersam på hur det kommer påverka min träning.

  Reply