Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

15:07 | October 1, 2018

Har någon av er gjort ett bröstlyft?

Q/A

Hörni på onsdag är det dags för min operation men igår kväll låg jag och velade lite. Inte att jag inte vill genomföra operationen utan med vilket alternativ ska jag köra på? Antingen sätta in ett mindre implantat, gå från 325cc till 125cc eller endast plocka ut det jag har och göra ett lyft.
Jag kände mig så säker förra veckan på vad jag ville göra men nu börjar jag verkligen tänka på om jag ska ta ut implantaten helt och ta ankarärren bara för att just slippa att ha ett implantat. Har jag implantat så betyder ju det att jag i framtiden behöver göra en till operation för att byta ut dom. Sedan hade jag verkligen velat undvika att mina bröst hänger. Jag hade så jäkla fina bröst innan och vill bara ha tillbaka dom men så enkelt är det inte. Huden har ju töjt ut sig och för vissa kan den dra sig tillbaka men i vissa fall gör den inte det. Och jag vill inte att mina bröst ska hänga… Det finns människor därute som har hängiga bröst och jag säger absolut inte att det är något fel på det men det är bara inget jag själv vill ha.
Så det jag känner att jag måste göra idag det är att ringa min kirurg Mats och prata med honom och höra vad han tror blir bäst. Och är det någon av er läsare som gjort denna typ av operation skulle jag vara så tacksam om ni ville dela med er av hur ni tänkte och vilket beslut ni tog. Eller om det är någon av er som gjort ett bröstlyft så får ni gärna berätta om hur ert resultat blev. Det skulle vara så himla snällt! Tycker att det finns alldeles för lite info samt före och efterbilder på nätet… Det är nog lite här som jag känner att jag kanske kan bidra en hel del till er som kanske går i samma tankar. <3
Annars så känns allt som sagt bra, det ska bli så skönt att få det gjort. Jag och Ellen satt och diskuterade detta att man borde liksom genomgå typ 5 terapitimmar innan man ens få ta beslutet att göra en operation för att verkligen komma fram till varför man vill göra det. Hade jag gjort det hade nog mina timmar handlat om “det blir finare bilder, jag har pengarna till det, alla andra i min bransch har det” och då hade jag nog förstått att det inte var rätt anledning till att göra en bröstförstoring. Men det är lätt att vara efterklok.
Sedan det som jag tänkt lite på är också att när jag opererat mig tidigare har jag bott tillsammans med en pojkvän som kunnat hjälpa mig med saker och ting, nu är jag själv. Men när jag berättade om att jag skulle operera mig för mina vänner så erbjöd sig Daniel och Xenia direkt att hämta mig från sjukhuset, tidigare har jag liksom tagit ett taxi hem… Xenia är även ledig hela veckan och erbjöd sig hjälpa mig hemma med vad som, hon kommer till och med ha Stitch under onsdagen så jag bara kan vila. Det här kära ni, det är så värdefulla vänner jag har, dom är ovärdeliga!


14 kommentarer



14 kommentarer om “Har någon av er gjort ett bröstlyft?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Om du är osäker på viket alternativ du ska välja så avvakta lite tills du känner dig säker så du inte behöver göra ytterligare ett ingrepp!

  Reply
 • Finns ett plastikoperationsforum, gå med där. Det är inte alls säkert att dina bröst kommer hänga utan implantaten, finns flera tjejer på det forumet som tagit ut sina implantat och huden har dragit ihop sig jättefint! Du har ju en del egen vävnad och så kan man lämna kvar kapseln som satt runt implantatet, det ger lite mer form och fyllnad än om man tar bort hela kapseln. Lyft ger väldigt fula ärr tyvärr, gör inte lyft om det inte är absolut nödvändigt. Jag skulle tagit bort implantaten nu och inte gjort något annat, låta det läka och så bestämma framåt våren om du vill sätta in nya 125 cc implantat eller göra ett lyft. Onödigt att göra det nu när det inte är säkert att det behövs. När man tar bort implantaten helt går läkningen väldigt snabbt eftersom det inte är något som påfrestar och pressar på hud, sår och nerver. Det gör mindre ont och du kan komma igång med träningen mycket snabbare än om du lägger i nya eller lyfter. 🙂

  Reply
 • Tycker oxå du ska köra utan implantat och se om huden drar ihop sej och avvakta. Har en väninna som plockade ur sina 375 cc och hennes blev inte alls hängiga. Hon hade haft implantaten 8 år och var 35 år när hon plockade ut dem.

  Reply
 • Jag har gjort en förminskning med ankarsnitt. Är väldigt nöjd med storleken på brösten, men har tyvär aldrig fått tillbaka känseln. Så det tycker jag du ska tänka på, att känseln kan försvinna.

  Reply
 • Hej Annica ! Jag har gjort bröstlyft två gånger. Jag har tyvärr åkt på hemska ärr, trots att jag korrigerade i juni detta år. Jag är annars super nöjd med resultatet. Vet du att du har bra läk hud så kör! Men är du osäker och rädd för ärr, ja. Vad ska man säga, då hade jag hoppat över lyftet. Lycka till!

  Reply
 • Jag har själv haft 330 cc implantat o valde att ta ut dem förra året! Har ej gjort lyft o ej satt i nya och de ser ändå helt ok ut då mina va små innan o huden drog ihop sig fort! Jag har en kompis som gjort lyft o kan bara säga att gör inte det! Stora ärr som syns o vill du amma i framtiden är möjligheterna för de små efter bröstlyft! Hennes ärr ser ut som tjocka rep o de har tagit extremt mkt laser o andra åtgärder för o ens få ärren att se ok ut.. lägg i små implantat istället tror de blir bäst ❤️

  Reply
 • Jag har inte själv opererat mig men tycker att känslan man får när man läser din text är att det nog skulle vara skönt för dig att få vara helt utan något främmande i brösten. Det värsta som kan hända är ju att du får sätta in implantat i ett senare skede och skulle ja vara du skulle ja köra utan implantat och utan lyft, ge det ett år och se hur det blev.

  Reply
 • Håller nog med Anna bland kommentarerna här.. Om du känner dig osäker så kanske du ska vänta igen. Tills du är säker så att du slipper göra en massa operationer i onödan. Det är aldirg bra att hålla på att “leka” med att bli nedsövd hit och dit..
  Jag tycker dock att du ska köra utan inplantat och lyfta, de blir fina ändå, naturliga och så slipper du tänka mer på inplantat. Du verkar absolut inte tycka om det så kör utan, du kommer känna sen att du inte vill ha främmande föremål i din kropp och vill ta ut de ändå….
  Lyssna till din första instinkt du hade från första början. Ta ut allt och lyft.

  Reply
 • Hade verkligen rekommenderat dig att inte göra bröstlyft har man otur kan man få keloid som är svåra att få fina. Har själv aldrig haft problem med ärr och haft bra hud kvalité men fick vid ett tillfälle keloid som jag fått behandla med starka kortison sprutor. Jag tog själv ut mina implantat efter 10 år och hade a kupa innan. Huden drar ihop sig snabbt igen bara efter någon månad.

  Reply
 • Jag har lagt in 525 cc och gjort ett ankarlyft pga viktminskning. Mina snitt läkte dåligt på ena bröstet och blev infekterat. Jag fick ”snygga till” ärren vid ett senare tillfälle men jag får nog helt enkelt acceptera att de ser ut som de gör. Känseln är sisådär, nipplarna som va känsliga innan känns mest bortdomnade tyvärr. Jag har dock en fin form på dem och bröstvårtorna sitter hämta. Men jag rekommenderar verkligen att BARA lägga in ett mindre implantat.

  Reply
 • Jag rek att sätta i mindre inplantat. Så slipper du bröstlyft nu när du är ung. Om du skaffar barn i framtiden. Kanske du vill göra bröstlyft då efter det. Önskar dig lycka till oavsett vilket val du än gör.

  Reply
 • Vad glad man känner sig att man inte opererat något på sin kropp när man läser detta om ärr hit å dit 😥 .. tycker du ska plocka ut inplantaten eftersom du verkar vilka bli av med det, så behöver du inte sätta in nytt om några år utan kan släppa det lixom, plocka ut å vänta lite sen kanske lyft beroende på hur det förändras?

  Reply
 • Gjorde ett lyft för 8 år sen & la in 350 cc efter en viktnedgång på 30 kg. Ena ärret blev fulare än det andra det var svårläkt. Ska göra en ny operation i december & sätta in en högre profil & större implantat. Var oerfaren & sa att jag ville ha naturlig byst & det blev inte som jag tänkt. Men känsel har jag fortfarande. Har fått ett barn & skall inte ha fler så nu var det dags att ta tag idet. Jag kunde amma utan problem. Lycka till med din operation 🙂

  Reply
 • Jag har gjort ankarlyft för kanske 10-11 år sen nu. Ärren är väl sisådär. Ojämna, breda men är relativt ljusa så tänker inte på det så mycket. Men brösten har börjat hänga igen. Och som det nämns ovan så har jag heller ingen känsel. På mig tog dom bort bröstvårtorna för att även korrigera vårtgården och dom är ojämna och inte symmetriska. Jag gjorde min för att mina bröst var för tunga och inte av skönhetsskäl. Kommer att behöva korrigera mina med en ny operation. Om du inte behöver lyfta så skulle jag rekommendera att inte göra det. Testa att inte göra det och behövs det – gör det i efterhand om det verkligen behövs.

  Reply