Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

09:30 | September 26, 2018

En vecka till operation

God morgon!
Imorse vaknade jag runt 6:50 av mig själv, kollade var klockan var och skulle stänga av alarmet så det inte skulle gå igång kl 7 då jag ändå var vaken. Men sedan insåg jag, varför har jag ett tråkigt jäkla larm när man kan vakna till musik!? Efter så många år med iPhone så ställde jag in det IDAG. Inga mer “Vågskvalp, Klockspel, Vågor” och vad nu alla dessa larm heter! Jag ställde in Kygos “Remind me to forget” låg kvar i sängen till 7 då mitt alarm gick igång och jäklar vad glad jag blev på en gång. Jag älskar den låten och Kygo är en så jäkla bra producent, hans låtar är lite mer progressiv house jämfört med många andra houseproducenter som jag gillar så den här morgonen har jag bara klickat mig in på hans profil på Spotify och shufflat. 🙂

Bilder från innan jag opererade mig. Står och trying to be sexy and all that… Mycket kan göras med push-up behå och sporttoppar.

Idag är det en vecka kvar till jag ska operera mig och plocka ur mina implantat. Jag sa från första början att jag ville plocka ut allt och jag var väldigt tydlig med vad för typ av resultat som jag ville ha och de alternativ som Mats (kirurgen) då gav mig för det skulle se bra ut estetiskt var ett lyft eller sätta in ett mindre implantat. Något som känts viktigt för mig det är att om jag får barn så vill jag ha möjligheten till att kunna amma, det är inte alltid att amningen fungerar ändå men jag vill inte att det ska vara pga min bröstoperation. Och det beslut vi kom fram till var att sätta in ett mindre för att undvika lyft. Det som jag är tacksam för är att min hud lätt drar ihop sig och jag får sällan ärr, jag har en bra läkhud. Så genom att sätta in ett mindre implantat så kan huden dra ihop sig en del och resultatet bli bra. Men sedan finns det ju en risk att dom kommer att hänga men då får det vara så. Jag känner att det kommer att bli bra så länge jag får mindre bröst.
Idag har jag 325cc och kommer att gå ner till 125cc. För er som inte vet så är 100cc= 1dl så det är 2dl som ska bort från varje bröst vilket kommer att bli en stor skillnad. Det är alltid svårt det här med operationer då man aldrig är garanterad ett 100% resultat och jag har suttit ett par gånger med Mats som ska operera mig och kollat på alla för- och nackdelar men det som vi har kommit fram till känns väldigt bra för mig!

Dessa bilder är också tagna innan jag gjorde bröstförstoring.

Till en början så tänkte jag ju inte alls berätta om den här operationen då jag inte gått ut med min bröstförstoring, även om många av er fattat. Men sedan tänkte jag ändå på att det finns människor som är i samma sits som mig eller tänker på att operera brösten, kan jag på något sätt påverka dom till ett klokare beslut så vill jag kunna göra det. Och går jag till en jättebra kirurg och får fantastiska resultat så vill jag självklart kunna rekommendera hen utan att det klassas som ett sponsrat inlägg. Man blir lite begränsad på den här biten då många misstänker samarbeten hela tiden vilket jag förstår, detta är ju ändå vårt jobb. Men ni måste komma ihåg att jag märker alltid ut mina samarbeten och jag skulle aldrig gå in i ett samarbete om det inte var genuint och jag verkligen står för det! Alright!?
Så för er som frågade om vart jag gjorde mina bröst när jag gjorde en förstoring så gjorde jag dom på Aleris Plastikkirurgi. Jag gjorde mina där innan och känner mig trygg då det blivit bra resultat. Jag betalade fullt pris som vilken annan patient och kommer att göra det även denna gång. Kostnaden för en sådan här operation är 46,250kr och är det någon som kräver kvitto har jag inga problem att visa upp det.
Jag är inte ett dugg nervös utan jag ser mest fram emot att bara få bort dessa stora bröst, hoppas på en bra återhämtning och sedan kunna komma tillbaka till träningen som innan. Det är också en grej till att jag kände att jag ville kunna skriva om operationen, det är så många av er som mejlat mig och berättat om bröstoperationer och behöver tips på hur man ska träna. Detta är ju väldigt individuellt men självklart kommer jag berätta om hur jag tränar utan att förstöra resultatet. Det finns ju rekommendationer för bäst återhämtning och man bör följa dom då det handlar om så kort period jämfört med hur lång tid du kommer att få ett fint resultat framöver. Men det betyder inte att du är sängliggandes i fyra månader, det går alldeles utmärkt att röra på sig så länge du inte tränar bröstmusklerna eller gör för skumpiga rörelser.
Så jag kommer att svara på era frågor kring operationen men jag betalar som vilken patient som helst. Allt handlar inte om att tjänar pengar på varenda liten sak utan finns det något jag kan göra för att underlätta för andra, varesig det handlar om att hålla upp dörren för någon, hjälpa någon över gatan eller skriva ett blogginlägg så gör jag det.


16 kommentarer16 kommentarer om “En vecka till operation”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • När exakt var det du gjorde dom? 🙂

  Reply
 • Hmm det var våren 2015. 🙂

  Reply
 • Fan vad jag tycker om dig Annica! Bara stort tack för att du är så genuin – du ska veta hur mycket ett sånt här inlägg betyder för så många ❤️ Massa KÄRLEK till dig! Du är magisk insidan ut

  Reply
 • Tack snälla Amanda. Jag hade uppskattat att läsa ett sådant här inlägg innan jag bestämde mig, så därför kände jag att jag får vara den som gör det 🙂

  Reply
 • Hej Annica!
  Jag har aldrig kommenterat på din blogg innan trots att jag följt dig sedan BigBrother-tiden. Vill bara ge dig en stor eloge för hur du hanterat hela situationen med att välja att berätta om din operation trots att detta inte var tanken från början. Så stort och genuint av dig! Jag är 21 år och har länge sett dig som en sund förebild, på många olika fronter. Så otroligt tacksamt att kunna gå in på din blogg och övriga sociala medier och faktiskt inte mötas av någon “ångest” eller liknande. Uppskattar så mycket att du tar dig tiden att skriva alla inlägg med sån betydelse som du faktiskt gör. Och sen vill jag även berätta att jag verkligen fått bilden av dig som en sån där tjej man så väldigt gärna hade velat ha som vän i sitt liv. Tack Annica för att du delar med dig av ditt liv <3 Hoppas operationen går superbra!

  Reply
 • Alltså Emma, supergulliga Emma! Tack snälla du för din kommentar, att få läsa sådant här det är sådant som gör att det är värt att blogga och uppdatera er som jag gör. Jag blev så glad nu och vi kan gärna bli vänner. Hojta till när du är i Stockholm, vill träna what ever så hänger vi 😉

  Reply
 • Åh! Vad glad jag blir ☺️ Jag bor faktiskt i Stockholm så jag hade mer än gärna setts vid något tillfälle, du verkar ju så himla härlig. Skickar iväg ett DM någon dag när jag känner mig modig nog. Stor kram!

  Reply
 • Jag fullkomligt älskar dina så ärliga inlägg. Bästa, absolut bästa fina Annica!!!
  Lycka till med oprationen, jag är helt inne på samma bana jag med. Ska göra mindre.
  Vill inte ha vulgära, stora och störande bröst. <3

  Reply
 • Tack fina Diana! Det känns så skönt och jag ser verkligen fram emot att göra den. Så himla kul att så många av er uppskattar blogginläggen också, jag har målat upp en bild att jag skulle få så mycket skit men det var ju raka motsatsen. <3

  Reply
 • Diana vad fult skrivet. Många kvinnor har av naturen stora bröst. Dom är inte vulgära för det. Tycker du ska stöta andra kvinnor änn att skriva sådär.

  Reply
 • Kan du inte göra ett inlägg om din fettsugning också? Funderar på att göra en men skulle vilja veta hur ont det gör, vad för metod du gjorde, hur du tränade efter osv <3

  Reply
 • Uppskattar det här så mycket, och för mig kommer det i precis rätt tid! Jag ska ner till Malmö på konsultation nästa vecka… Jag har tomma bröst efter graviditet och amning, och känner att jag vill få tillbaka hur jag såg ut innan. Jag har svårt att hitta både bh och bikini, för det blir liksom en cm glapp mellan hud och tyg. 😒 Jag är livrädd för att förlora känseln, och det är det som gör att jag velar…
  Uppskattar verkligen din ärlighet och att du inte gör det som ett samarbete! Hade det varit ett samarbete hade all din trovärdighet och genuinitet fallit, så… All kärlek till dig! 💕

  Reply
 • Vad härligt att höra!
  Hoppas att din konsultation går bra och att det känns bra för dig. Det kommer att gå bra, önskar dig all lycka! <3

  Reply
 • Äkta dietpiller, Slimex.. Underlättar viktnedgång avsevärt med minskad aptit och ökad energi.
  Vid seriöst intresse hör av er hit
  [email protected]

  Reply
 • Hoppas att det löser sig till det bästa för dig! Kan inte hjälpa att jag ändå blir ledsen när jag läser detta inlägg.. att du nu efter endast tre år efter operationen ska skära i din kropp igen, när det egentligen inte va nödvändigt från början.. ta inte detta fel, jag skyller inte på dig Annica men tycker bara det är så jävla synd att samhället ska se ut så! Har inte plastikkirurger något ansvar att verkligen undersöka och diskutera med en patient om en patients önskan verkligen är något de tycker är nödvändigt att uppfylla??… gör denna operation att du funderar mer på andra ingrepp du gör? När jag läste detta inlägg kom jag att tänka på låten “unpretty” med TLC (från 90 nånting, jag vet jag är gammal!) Så jäkla bra och sann.. 🦋

  Reply
 • Bara lite nyfiken på varför du vill förminska dom? Vilken profil har du nu på brösten?

  Reply