Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

16:41 | September 25, 2018

Hur klarar man av singellivet?

Hej fina Annica,
När jag läser din blogg blir jag inspirerad av hur stark du har blivit genom att leva ensam (utan partner). Att du verkligen trivs som singel. Jag har precis separerat och är väldigt vilsen då jag aldrig levt ensam tidigare. Jag ser dock detta som en möjlighet till att utvecklas och bli trygg i mig själv. Jag vill bli en bättre människa som är positiv. Jag undrar egentligen hur du tog dig igenom det första året som singel och hur du arbetat på dig själv sedan dess? Hur du blev starkare. Jag suger åt mig all inspiration just nu 😉
Mvh Amanda
Hej Amanda!
I början var det väldigt tufft just för att jag inte hade vart singel innan. Jag blev tillsammans med min första pojkvän när jag var 14 och sedan har jag vart i förhållande fram till förra året så det var en rejäl omställning. Jag hade aldrig bott själv innan och spenderade inte alls lika mycket tid med mina vänner som man annars kanske gör utan jag var en förhållandetjej som hittade på massa saker med mina pojkvänner istället.
Så när jag blev singel så började jag gå ut och festa, det var en destruktiv relation till alkohol för jag drack ju bara för att bli full, hålla mig glad och få bekräftelse av andra killar. Men det gick aldrig så långt att jag satt hemma och drack på kvällarna, jag bytte ut det mot Sex And The City och tro mig när jag säger att det är så jäkla bra terapi. När jag satt och kollade på den serien om och om igen så kände jag bara “fan vad singellivet måste vara roligt!”. Och även fast festandet inte var så hälsosamt för kroppen så hjälpte det mig ändå att se de roliga sidorna med singellivet för jag träffade så mycket härligt folk och blev så mycket mer social och framåt. Jag gick även i terapi vilket hjälpte mig mycket.
Sedan när jag väl köpte min egna lägenhet så pushade mina vänner mig att skaffa Tinder. Jag har alltid vart väldigt pryd av mig men tillslut kände jag bara “fuck it” och laddade ner appen. Till en början var det bara jobbigt då jag fick kramp i mina fingrar av allt swipeande men tillslut så blev det bara roligare och mer spännande. Jag ska vara ärlig och säga att jag hängde inte på Tinder för att träffa mitt livs kärlek utan det var bara för att det var roligt, spännande och på mina vilkor.
Sedan mot hösten så hängde jag och mina vänner allt mer intensivt med varandra och det var då som jag verkligen började uppskatta singellivet. Jag hade aldrig haft något riktigt kompishäng innan utan jag träffade några av mina vänner när vi skulle träna tillsammans och kunde ta något fika då och då. Men när jag, Xenia, Daniel och Ellen började umgås så hade vi så jäkla roligt hela tiden vilket vi också har idag. Det kan vara allt från att bara åka hem till någon och kolla på tv, färga någons hår, baka, hjälpa någon att flytta, gå på event, ta en kaffe tillsammans på morgonen, skvallra om killar, alltså vi gör otroligt mycket tillsammans och har alltid så kul!
Sedan insåg jag även hur min ekonomi ändrades och jag kunde jobba på ett helt annat sätt, ett sätt som jag uppskattade mycket mer. Idag kan jag unna mig mer saker och behöver inte alls tänka så mycket på vad jag lägger mina pengar på. Jag fick också känna på hur jäkla underbart det var med egentid, att bara vara själv och inte tänka på någon annan. Att hela tiden sätta sig själv först och göra vad fasen man vill utan att behöva dubbelkolla eller ta hänsyn till någon. Jag kan vara mycket mer spontan och göra det som jag vill.
Det som var viktigt för mig det var att få vara singel ett helt år. Kanske låter töntigt men jag ville verkligen uppleva ett helt år på egen hand, klara av allt själv. Och för varje månad som gick så firade jag det litegrann som en belöning att jag klarar av det, jag är ingen tjej som är beroende av någon!
Så jag skulle väl säga att jag uppskattar singellivet just för att jag har så jäkla roligt med mina vänner, jag kan sätta mig själv först hela tiden och göra vad jag än vill göra. Idag har jag väldigt svårt att se mig själv i ett förhållande för att jag är livrädd att jag kanske träffar någon som på något sätt bromsar mig och att jag inser det försent. Att jag blir en sådan tjej som blir uppslukad av min pojkvän och glömmer bort mina vänner eller att han vill skaffa barn men jag är inte alls redo för det ja men det är mycket saker som skrämmer mig. Och just nu känner jag mig så tillfreds med allt i livet och vill verkligen inte ändra på det. Tro mig, det finns bara fördelar med att vara singel.


8 kommentarer8 kommentarer om “Hur klarar man av singellivet?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Egentligen är det väldigt härligt att vara singel och få vara sig själv med sig själv. 🙂

  Reply
 • Men gud ja att det är! Länge leve singellivet 😀

  Reply
 • Jag är singel men vill inte vara det just nu. Ok jag klarar mej men känner det skulle vara kul att träffa någon. Tinder är inget för mej. Jag tar det lugnt men flörtar lite om jag får chansen. 😊

  Reply
 • Varför inte det? Det är ju så himla underbart att bara lägga all sin dyrbara tid på sig själv för att må bra! 😀
  Att flörta är superroligt ju 😉

  Reply
 • Nä tycker om att inte bara fokusera på mej. Men hänga med vänner är ju toppen. Sen har nära och kära dött och då är det så mycket tryggare att ha en kille änn att sitta ledsen själv. Man stöttar varandra. Men har jag kille så betyder ju vännerna precis lika mycket och vi träffas.

  Reply
 • Jag har en vän som känner att hon klarar sig utan vänner, hon vill träffa sin vän en gång per halvår max. Det liksom räcker för henne, hon har sin pojkvän och anpassar sitt liv efter han och vill göra saker med han. Fine tänker jag, men det kallas inte en vän för mig. För man vet inte ens vad som händer i ens liv. Jag tror även att man någon gång i livet står där och behöver just EN VÄN! Precis som du kanske insett. Oavsett om man är singel eller i förhållande. Jag kände mig riktigt uttnyttjad när hon bara ville ses när killen ändå var upptagen. Sex and the city visar det perfekt, hur jävla underbart vänskap kan vara och borde vara!

  Reply
 • Jag känner verkligen ingen det där, jag har gjort det själv och vart med om det. Men när man väl står där utan pojkvän inser man varför det finns vänner och jag är så jäkla bra sådana. Jag älskar verkligen mina vänner och kommer alltid att prioritera dom!

  Reply
 • Jag är nu tillbaka på sociala medier efter ett kortvarigt psykbrejk. Läs om hur jag kom tillbaka på rekordtid..
  https://nouw.com/sassabassa/jag-ar-nu-tillbaka-pa-sociala-medier-34622193

  Reply