Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

08:30 | September 24, 2018

Proteinrik frukost och Kombucha

Imorse hade jag ställt alarm kl 7 och innan jag somnade tänkte jag “när alarmet går igång ska jag snabbt upp ur sängen för att verkligen ta vara på hela dagen”. Men när telefonen ringde så märkte jag verkligen hur skönt mitt täcke var mot min hud, hur perfekt mina kuddar låg och jag låg i sådan skön ställning så nej… det sket sig lite kan man säga. Men jag snoozade bara fram till 7:30 sedan hoppade jag upp för jag var så taggad på frukost.
Jag har sällan mat hemma numera, jag äter ju ute hela tiden men för någon dag sedan blev jag så sugen på en speciell frukost som jag gjorde för så länge sedan så jag köpte hem det som behövdes för att kunna göra den denna vecka. Det är en proteinrik chiapudding med yoghurtkvarg och cottage cheese:
4 portioner
6dl Yoghurtkvarg med vanilj (Jag tog Lindahls men den smakade typ parfym så välj någon annan!)
1dl Chiafrön
250g Keso (finns en mer proteinrik variant men jag hittade inte den…)
-Rör ihop kvarg, chiafrön och Keso och toppa med valfria tillbehör. Jag tog apelsin och lite granola.Sedan i veckan var jag på möte med Better You och då fick jag en Kombucha. Har ni sett på Amerikansk tv på sista tiden? Istället för att fråga folk om dom vill ha te eller kaffe får dom ofta frågan om en Kombucha så när jag fick denna i min hand kände jag att det var dags att Googla. Tydligen började man framställa Kombucha redan 220 f.Kr i Kina och kallades då för Livets Elixir.
“Kombucha består av aktiv batkeriekultur/probiotika som verkar lugnande för magen och matsmältningen. Tack vare organiska syror och enzymer som bildas under bryggprocessen kan kombucha ha detoxande effekt på kroppen samt öka mättnadskänslan och fungerar därför bra i samband med träning.
Kombucha är rik på b-vitaminer som hjälper kroppen att ta upp energi ur maten och bryta ned fett. B-vitaminerna ser dessutom till att hår, hud och naglar håller sig starka och friska. Teet den bryggs på innehåller antioxidanter som skyddar kroppens celler mot fria radikaler vilket höjer immunförsvaret.”
Jag har smakat den här och jordgubb/ mynta och smakerna är väldigt goda. Produkten är helt ekologisk, vegansk och bryggs för hand här i Sverige.
Har ni testat Kombucha?Sedan är det många av er som ofta frågar om vilka låtar det är jag spelar titt som tätt så jag tänkte lite såhär att jag kommer lägga upp “Dagens låt” här på mina morgoninlägg så ni alla kan lyssna och få en skön start på morgonen! 😉


6 kommentarer6 kommentarer om “Proteinrik frukost och Kombucha”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Du kommer ofta med bra och intressanta tips, tack!

  Reply
 • Åh det är det som är tanken, tack snälla 🙂

  Reply
 • Hörde talas om kombucha när jag kollade på Housewives of Vancouver (elakaste kärringarna nånsin), men inte provat det själv ännu.

  Reply
 • Hahahahaa. Well testa om du får chansen, dom är goda 😀

  Reply
 • ÄLSKAR kombuccha. Vill tipsa om Roots som bryggs i Malmö, de har en kombucha med kaffesmak (I LOVE). Jag har precis flyttat tillbaka till Sthlm från Malmö och har inte hunnit leta efter den här. Men jag vet att du Annica är i Malmö ibland! Finns på Ica Malmborgs i Caroli centrum (5 min från stortorget/lilla torg).
  Recommend recommend ♡

  Reply
 • What!? Då måste jag testa dom också för jag gillade det verkligen!
  Åh jag vet vart det är, åker till Malmö snart igen och då ska jag testa. Tack för tipset! 😀

  Reply