Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:27 | September 18, 2018

Då var det klippt!

Innehåller adlink

Sovset från Hunkemöller. Mer varianter hittar ni här- Klick!

Hej!
Igår gjorde jag det, eller snarare @ThereseFrieberg. Hon klippte av mig håret och jag älskar det. Jag har haft samma look i typ ett års tid så det var verkligen dags för en förändring.
Jag kom dit vid 15 och allt löshår plockades ur, mitt egna hår fick en bra behandling då det var rejält slitet, hon klippte igenom det och färgade det även så att det blev en jämnare övergång från min egna färg ut till längderna. Sedan satte hon i Hairtalk för att göra håret lite tjockare och sedan klippte hon, jag ville att hon skulle klippa lite till och lite till och lite till och tillslut kollade vi i spegeln och kände bara “det här är längden”. Då var det den längden som mitt egna hår var så nu har jag min egna längd fast med en förtjockning.
Jag vet inte exakt vad det är Therese har gjort med nyansering, klippning, färger på löshår etc men jag kommer att köra en Q&A här i bloggen. Så alla ni som vill veta exakt hur Therese har gjort mitt hår så kan ni ställa alla frågorna här så skickar jag dom till henne och så svarar hon i ett separat blogginlägg. Eller om ni har andra frågor som ni vill ställa till en grym frisör så har ni nu chansen för jag kommer att skicka allt till henne. 😀
Men i alla fall, det här är min nya look. Vad tycker ni, blev det en hit!? 😀


32 kommentarer32 kommentarer om “Då var det klippt!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Vad fint. Och nu blir det lättare att sköta. Men du är ju duktig att fixa med håret så det var ju fint när det var jätte långt också.

  Reply
 • SÅÅÅÅ snyggt!! 10/10 alla dagar i veckan. Du ”försvann” så mycket bakom allt löshår med det superlånga (jag är själv 1.55cm och upplever samma med mig själv) detta var sååå jäka rätt!!

  Reply
 • Hej!!
  Jag har blonderat mitt hår hemma i över 10 år. Det är SÅ slitet, dock har jag inte färgat det alls på över 10månader nu men har inte blivit nå bättre! Jag vill inte gå till någon frisör utan vill göra det bättre hemma, så bra det går iallafall. Har klippt bort halva håret redan. Finns det några produkter jag ska köpa som du vet hjälper mot stört slitet och torrt hår?

  Reply
 • Vill verkligen tipsa om redkens blåa serie, extreme! Använde schampo, balsam, inpackning och leave in när jag hade färgat o blekt sönder mitt hår. Det har verkligen reparerar sig och blivot starkt och tjockt, så tipsar verkligen!!

  Reply
 • Menar du redken med blå flaskor som har en produkt som heter typ snap?

  Reply
 • Jättefint!!!! Så himla fin du blev🧡
  Vill fråga Therese om mitt dilemma…jag har väldigt tunt hår på sidorna av luggen(uppe på huvudet) Hjälp mig med tips hur jag ska klippa mig. Har page och har aldrig provat hairtalk mm
  Fråga 2: jag är rödhårig och gröna ögon, men har färgat håret lite mellan blond…utan veta hur jag ser ut kan du ge generella råd för rödhåriga?
  Tack för att du vill hjälpa mig😘

  Reply
 • Hej, Jag har ett ofärgat mellanblont hår som jag egentligen är väldigt nöjd med. Jag tycker dock att det mot hösten och vintern, när det solblekta går ur, kan bli lite för livlöst. Jag har funderat på att lägga i en förgbomb för att ljusa upp och få mer glans, men jag har läst mig till delade meningar om hur det funkar på ofärgat hår. Vad säger du? 🙂

  Reply
 • Jag är obviously not Therese men kan säga rakt av att en färgbomb är endast till för att nyansera, en färgbomb innehåller inte blekning och kan därför aldrig ljusa upp ett varken färgat eller ofärgat hår. Om du upplever en ”gul” ton så kan du använda en färgbomb med silverpigment för att nå en askigare ton, men du kan omöjligt ljusa upp det utan blekning.

  Reply
 • Hur ofta kan man slinga sitt hår med nyansering mm för att håret inte ska ta allt för stor skada? Diggar inte utväxten jag går runt med för tillfället men vet inte om det är för nära inpå att fixa håret igen när det bara gått 2 månader sen sist.

  Reply
 • Så jäkla snyggt! Jag vill veta hur många paket hairtalk du har i för förtjockning? 😀

  Reply
 • Så galet snyggt! Du passar verkligen i den där längden!

  Reply
 • Åååh vad snyggt! Min stora fråga till din grymma frisör är om man kan färga bruna slingor i ett ganska mörkblondt hår som är blonderat sedan innan, utan att det blir fult ? Går det att få till bra eller kommer jag att se ut som en tiger? Bra att veta är då att jag aldrig har blonderat hela håret utan bara slingat innan, så har jag ett ganska mörkt men nästan råttfärgat naturligt hår! Tacksam för svar! Vill få bort det fula fjortisblonda och skapa en mer höstig och mogen hårfärg men vågar inte om jag inte får råd av en expert! 😊 ha en bra dag!

  Reply
 • Jag undrar hur hon styla ditt hår efter klippningen och främst din lugg, så snyggt gjort!

  Reply
 • Hej! Är naturligt brunett men har i några års tid varit blond nu och stortrivs, älskar att vara blond och tycker det passar mig mycket bättre. Men ibland är jag nyfiken på att se hur bra jag passar i brunt eftersom det gått så många år sedan jag var det. Vill dock inte färga det brunt och behöva göra om hela blekningsprocessen. Kan man lägga i en mörkare färgbomb i ett blont hår som tvättas ur helt efter ett tag eller blir det lätt missfärgningar eller att en del av mörkheten inte försvinner?

  Reply
 • Hej, jag har på riktigt blekt av mitt hår!! Senaste gången jag färgade det var för någon månad sen, nu använder jag färgbomb för att liva till det igen. Jag använder också kokos olja 1-2 ggr i veckan och låter verka flera timmar ibland sover jag också med det. Vad mer kan jag göra? Det verkar som det har slutat att växa och jag bara tappar mer hår och det går av mer och mer. Snälla jag behöver verkligen råd.
  Xoxo E

  Reply
 • Jag undrar om Therese har tips på vad man kan göra för att utreda håravfall? Jag är en 22-årig tjej. Håravfallet är inte fläckvis, utan jämnt över huvudet, och jag ser tydligt att håret blivit tunnare det senaste året. Jag pluggar civilingenjör, så jag är ofta stressad, och jag går även på p-piller. Jag har dessutom bokat tid på vårdcentral för att se om jag kan ha någon brist. Finns det något mer sätt man kan utreda detta på, och vad som kan vara orsaken? Vill helst inte testa byta p-piller om inte det är sista utväg… Funkar det med schampon och likande produkter som ska ”minska håravfall”?
  Massa tack!!

  Reply
 • WOW! Så snyggt!!! Jag undrar om vad det kostar att sätta i hairtalk och hur ofta man byter ut det/sätter in nytt?

  Reply
 • Hej. Undrar vad din frisör tar för att sätta i ca 4 paket 40cm hairtalk. Mitt hår är tunt slitet och väldigt torrt. Vad ska jag använda för produkter och göra för att få håret tjockare och att växa.

  Reply
 • Jag har friskt och fint hår, MEN jag har finnar i hårbotten. Jag försöker att inte ta på dem, för om de poppar så blir mitt hår fett väldigt snabbt. Jag tvättar det 2 gånger i veckan och tar väl hand om det. Bytte schampo och balsam men det hjälpte noll. Vad ska jag göra? Det har varit såhär i 1 års tid, och det kom från ingenstans..

  Reply
 • Hej fina! Det korta känns så fräscht och moget. Bra där!
  Vi är många som hakade på trenden ice blonde, men med blekning från botten kommer en skarp utväxt… Fråga 1: Hur skulle transformationen från skarp utväxt (råttfärgad botten) till naturlig balayage se ut?
  Jag pratade med min frisör om balayage och frihandsslingor för att mjuka upp min skarpa kant, och få ett naturligt resultat. Men eftersom mina längder är så vita/blekta kunde vi inte få upp färgen så ljus i min utväxt utan folieslingor menade hon. Jag ville inte göra folieslingor från botten då jag äntligen sparat ut till en utväxt som går typ till toppen av örat.
  HJÄLP vad kan man göra för att bli naturlig efter att ha färgat från botten och fått en skarp kant? Är det jag som är orimlig eller min frisör som inte kan tekniken?
  KRAMAR

  Reply
 • Hej, undrar om du har lagt i en bottenfärg? och hur mörk isådana fall?
  Och med resten av håret., är det två olika färg på slingorna?
  Supersnyggt!!💖💖💖

  Reply
 • Detta ser väldigt rakt avklippt ut å just eftersom du dessutom har löshår blir det ju väldigt tjockt och rakt i topparna lixom..Men ser inte dåligt ut.. förstår att det är härligt att få kapat😊

  Reply
 • Jag tänkte samma sak, att det bara är kapat rakt av.
  Ser säkert annorlynda ut när det lockas.

  Reply
 • Jag ville ha det rakt avkapat, blir snyggt när man plattar det 😉

  Reply
 • Det blir det säkert, då fäller man ju in topparna lite. Som jag skrev, ser säkert annorlunda ut när det är fixat. 🙂

  Reply
 • Hej!
  Hairtalk! Jag funderar så på att sätta in detta MEN är så rädd för att det ska synas! Själva poängen med att fuska är ju att det inte ska synas.
  Gick till en frisör och hon sa att då får jag ha mitt hår nedsläppt eller uppsatt, men aldrig i en rejäl hästsvans eller knut.
  Så frågan är:
  Syns det?
  Vem lämpar det sig för?
  Litar inte helt på att hairtalk inte är något då det inte verkar synas något på Annica!
  Fin tisdag!🌟

  Reply
 • Hur mycket kostar det för en klippning/färgning?
  Om man har väldigt tunt hår går det att tjocka till det utan att sätta in löshår?

  Reply
 • JAAAAA! Så snyggt!

  Reply
 • Så snyggt

  Reply
 • Såååå snyggt och precis en sån klippning jag vill ha på mig själv. Hur har hon klippt dig? Är det uppklippt något? 😊

  Reply
 • Det blev superfint!
  Men nu är jag nyfiken, hur kommer det sig att du bytte frisör? Du verkar ha varit så nöjd med Elin ☺️

  Reply
 • Bästa hårsprayen för att lockarna ska hålla hela kvällen? ☺️

  Reply