Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

09:24 | September 5, 2018

Mysig morgon med svettig cardio

Innehåller adlink

Hej på er!
Alltså titta vilken fantastisk morgon. Kl 6 imorse klev jag upp, gick ut med Stitch, hoppade sedan upp på cykeln och trampade iväg till Nordic Wellness. Jag hade bokat in mig på ett cardiopass som jag inte tidigare testat och jag visste inte så mycket om det. Så när jag kom in till salen och såg pulsklockorna så ville en del av mig springa därifrån medan den andra vart så taggad på att få ta ut sig till max.
När man tränar med pulsklockor- Klick! så går det inte att fuska, den visar svart på vitt om du verkligen tar i tillräckligt mycket eller inte. Om du ligger i rätt pulszon när du tränar och hur mycket mer du behöver ta i eller om du behöver dra ner på tempot.
Jag skaffade mig en pulsklocka samtidigt som jag gick min PT-utbildning och när jag tränade efter den så förbättrades min kondition något otroligt på väldigt kort tid. Det är lite av en personlig PT som säger till dig om du gör rätt eller fel helt enkelt.
Kolla in olika pulsklockor här- Klick!
Om du ska satsa på en pulsklocka inom träning så köp en med pulsband, då får du absolut bäst resultat och mer rättvis mätning.
Det var så fint när jag cyklade till gymmet att jag var tvungen att stanna till för att njuta av den fantastiska naturen och klimatet. Jag älskar den här säsongen mellan sommar och höst! Så dagens pass bestod kan man nog sammanfatta rejäl puls! Såhär såg passet ut:
Cykel:
2min uppvärmning
2min 70-79% av MP (maxpuls)
4min 80-89% av MP
2min 90-100% av MP (maxa så mycket du bara kan)
2min vila
Skiermaskin:
2min 70-79% av MP
4min 80-89% av MP
2min 90-100% av MP
2min vila
Crosstrainer:
2min 70-79% av MP
4min 80-89% av MP
2min 90-100% av MP
2min vila
Styrka:
1min fällkniven
1min russian twist
2min utfall med vikt
1min stående rodd
1min axelpress
30sek burpees
30sek höga knän
30sek burpees
30sek höga knän
Det här var ett brutalt jobbigt pass eftersom vi låg på så hög puls stor del av passet men det som jag märkte av var att min återhämtning var brutalt bra. Så fort det var vila gick min puls ner till typ 50% väldigt fort och jag har liksom vetat om att jag har bra återhämtning men det var så tydligt när man kunde jämföra med många andra att min är extremt bra. Vi höll på i 40min och i slutet av passet så sammanfattades allas resultat och då kom det till och med upp “Mästare i återhämtning Annica E” så jag kände mig lite extra stolt sådär på morgonkvisten. 😀
När jag kom hem hoppade jag in i duschen och sedan blev det en matigare proteinshake. Den bestod av:
1 skopa proteinpulver (vaniljsmak)
15g havregryn
25g mix av jordgubbar och banan
Vatten
Nu ska jag torka håret, göra mig klar för dagen för att idag så väntar pressdag. Har ju även glömt att berätta att jag skulle ju till Paris idag men vi fick avboka kampanjen då det var dålig kommunikation med kontoret i Paris, det passade inte mitt schema så vi avvaktar för tillfället. Innerst inne så känner jag ändå att det är skönt för det hade blivit så stressigt med allt. Plus att jag åker till Marbella på söndag och inte fredag underlättar ju också otroligt mycket. Det kändes lite stressigt där ett tag med tre olika länder på tre dagar så detta underlättade ändå väldigt mycket för mig. 🙂


5 kommentarer5 kommentarer om “Mysig morgon med svettig cardio”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Aldrig kört med pulsklocka. Undrar vad den skulle säga om mig. Jag tar alltid i så svetten sprutar, men det kanske inte är mätare nog, haha..
  Började dagen med 9 km löp före frukost i alla fall och det känns bra.

  Reply
 • Oj 9 km innan frukost det är bra jobbar, tror nog inte jag hade klarat av det 😀

  Reply
 • Men åh vilka fina bilder! Vad härligt att köra cardio på morgonen. Fasen jag måste komma igång och våga på morgonen 🙂

  Reply
 • Ja så himla fint imorse!
  Ja det är bara att ta sig i kragen 😀

  Reply
 • Hej Annica!
  Måste bara börja med att säga att, fasiken vad vacker du är. Hade jag fått välja, så hade jag sett ut som dig. Såååååå j*vla snygg!!!
  En fråga.
  Ditt ex är ju med i ph där han verkat hitta sin nuvarande tjej. Tittar du på ph? Isf, tycker du det är jobbigt att se på? Vad tycker du om det?
  Jag ska vara ärlig. Har följt dig och M, sedan big brother och jag älskade er tillsammans. Men nu såhär i efterhand, speciellt efter bara två avsnitt av ph, så tycker jag du förtjänar något bra i framtiden när du känner dig redo. Du verkar vara en sådan mogen och helt fantastisk tjej! Kram

  Reply