Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

11:16 | August 31, 2018

Studioinvigning och min sida av myntet

Träffade dessa härliga killar på invigningen, dom jobbar också med musik och filmproduktion.

Hallå!
Vaknade imorse av att Stitch ville ut och sedan hade jag några missade samtal då två vänner till mig snart kommer fram till Stockholm. Scannade igenom kommentarerna på min blogg och kände att det här var inget som jag ville kommentera då privata saker ska just skötas privat men det blir ju väldigt fel när man bara får höra en sida av storyn.
Det handlade verkligen inte om pengar. Elin ville avsluta sina samarbeten. Vill man inte jobba med mig så jobbar jag med någon annan som verkligen vill det. Therese Frieberg och hela Bangs är välkända inom den här branchen, Therese har även gjort Elins hår tidigare så det finns ingen tvekan om att hon är bra! Och får man möjligheten att jobba med någon som är minst lika bra, där det är en win win-situation då tackar man inte nej. Ännu en gång, detta är jobb. För mig betyder det inte överhuvudtaget att man säger upp en vänskap, viktigt att kunna separera på dom sakerna.
Ang bröllopet, jag kunde inte gå pga min ångest. Alla med psykisk ohälsa vet hur mycket man blir begränsad. Och när jag är med mina vänner som vet om mina problem så går det bra att resa överallt för då känner jag mig trygg. Men att åka själv till ett annat land i tre dagar där jag inte känner någon förutom brudparet som mest troligt kommer vara väldigt upptagna, var ångestladdat. Ingen av mina andra vänner var sådär jättesugen på att betala flyg, hotell, mat, present etc för att se någon de inte kände gifta sig, vilket är förståeligt. Och efter det som jag vart med om de senaste månaderna så kommer jag alltid att sätta min hälsa i första hand.
Det finns alltid två sidor av myntet, jag ville inte kommentera detta då jag tycker att det här var något mellan mig och Elin. Men då hon valde att berätta sin sida av det så slutade det med att jag fick väldigt mycket skit som jag inte ens förtjänar. Den här situationen ändrar inte min syn på Elin som frisör, jag tycker fortfarande att hon är grym och har gjort magi med mitt hår. Jag hoppas att allt går henne väg men vi jobbar inte längre tillsammans. That´s it! Och som jag sa, man har en jobbrelation och en vänskapsrelation och det är viktigt att kunna skilja på dom sakerna. Man kan vara både och men bara för att man inte jobbar tillsammans längre så betyder inte det att man också måste säga upp en vänskap.
Jag tänker inte kommentera detta mer, ni får bilda er egna uppfattning. Men då detta egentligen är mellan två personer, som ser på saker och ting olika, så är det inte ens värt att försöka att övertyga människor som inte har med detta att göra.
Nog om det, igår var jag hos Rex Music som hade invigning. Min vän K-One jobbar där så jag ville dit och gratta honom till den fina studion. Det var så trevligt och när jag åkte dit var jag så sugen på libanesisk mat och när jag kom fram så var det en hel buffé med just libanesisk mat, så himla nice! Träffade en hel del människor sedan tidigare, folk visade upp sina olika musikprojekt och det var en väldigt mysig invigning. Där mina vänner, där kommer saker att hända. 😉

Jag och kära K-One.Det fanns såklart en polaroidkamera på plats så alla som var på invigningen fyllde en hel vägg med härliga bilder.


42 kommentarer42 kommentarer om “Studioinvigning och min sida av myntet”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Jag hade inte ens varit sugen (eller haft råd) att betala flyg, hotell, mat, present för att se en nära vän gifta sig…haha! Om det någonsin händer så hoppas jag inbjudan kommer LÅNGT i förväg haha 😀

  Reply
 • Ja det är ganska kostsamt. Men jag ville verkligen åka men när jag inte hade någon som kunde följa med så blev det väldigt jobbigt och jag var tvungen att tacka nej…

  Reply
 • Jag förstår att du inte ville åka och tackade nej. Men tackade du nej efter eller innan Osa-datumet? Om du tackade nej innan så finns det väl ingen anledning för E att sura? Men om du tackade nej efter så kan det bli väldigt kostsamt för brudparet om de redan har betalat för ditt kuvert. Det du kan göra för att rena ditt samvete är att höra av dig till henne och fråga vad ditt kuvertpris kostade så kan du swisha över den delen till henne.

  Reply
 • Jag sa till henne långt innan OSA-datum att får jag inte med mig någon kommer jag inte kunna komma.

  Reply
 • Bara en tanke : Du har sagt att du kommer, om du hittar någon kompis som vill följa med, innan rsvp datumet. Men om du sedan väntar till sista minuten innan du ställer in, så har ju dom räknat med er två och redan betalat och planerat allt runtomkring baserat på det. Även om du tidigare sagt att du inte kommer på egen hand. Hur läge kan man vänta på ett definitivt svar om två gäster kommer eller inte? Man måste ju låta alla inblandande som arrangerar allt veta hur många som kommer närvara. Det är ju därför man har rsvp.
  Nu har ju jag ingen aning om NÄR du textat henne och sagt att du inte kan, men om det var efter rsvp datumet så kan jag förstå hennes irritation. Det känns redan lite nonschalant att du textat istället för att ringa (förstår att det är svårt med tider prata med henne personligen) – men att vänta till sista sekunden, när dom har räknat med och betalt för er som två gäster, är ganska respektlös. Kan lätt få vilken blivande brud som helst (som redan är stressa med att få allt perfekt) att överreagera. Har du däremot sagt att du inte kommer innan (eller strax) efter rsvp datumet så har jag ingen förståelse varför Elin skulle vara så oförstående. Du kan omöjligt vara den enda som inte kan närvara. Det är ju, som du sagt, väldigt dyrt och omständigt att åka till Italien över en helg för att gå på ett bröllop.
  Det andra gäller ju jobb mellan er två. Ni är båda professionella, ambitiösa kvinnor som ständigt utvecklas i era arbetsliv. Ibland måste samarbeten avslutats för att man går vidare. Det kunde såklart sköts snyggare. Men vem som gjort vad mot vem eller om det faktiskt bara är ett stort missförstånd där ni båda känner er besvikna och sårade över att den andra “inte vill ha kvar mig som kund” vet ju bara ni. Jag hoppas att ni så småningom kommer kunna reda ut vad som är jobb och vad som är personligt och hittat tillbaka till varandra. Som vänner med ömsesidig respekt för varandra.

 • ett moget och sakligt förklarande inlägg på en högst privat sak som du säger själv! tycker du kan gå rakryggad och förhoppningsvis kommer elin också att kunna se det ur din synvinkel framöver, hon kanske behöver tid att smälta det.

  Reply
 • Tack Sanna <3 Jag tror också att det kanske blev jobbigt för henne eftersom det är en så pass stor dag för dom. Men en dag kanske hon förstår.

  Reply
 • Blev chockad över Elins svar på instagram igår. Varför håller hon det inte privat som du försökt??? Väldigt oproffsigt av henne faktiskt, vän eller inte men man hänger inte ut någon sådär. Tycker du har skött det hela snyggt så du står med huvudet högt i denna situation!

  Reply
 • Ja det sved när hon lade ut det. Jag tyckte att detta var mellan oss men nu har ni fått bådas sida av myntet.

  Reply
 • Kan förstå att du blev ledsen över att Elin reagerade så på att du ej kunde komma, men tycker samtidigt att om Elin verkligen betyder mkt för dig som vän borde du väl vilja fortsätta gå till henne fast du måste betala och att du borde vilja försöka reda ut vänskapen igen, inte bara ge upp det för att det har blivit jobbig stämning och för att du är en reklampelare som måste få klippa dig gratis? Visst, du är säkert sårad men någon måste ta första steget.
  Nej, svälj stoltheten och red ut det som skett. Förklara hur pass tufft det vore med bröllopet och fortsätt gå till henne som frisör och betala för dig.

  Reply
 • Som jag skriver så är det viktigt att separera jobb och vänskap. Ville hon inte jobba med mig längre så var det en grej, det betydde inte att vi behövde säga upp vänskapen. Mitt hår är mitt jobb hur ytligt det än låter. Så nu när det fanns en annan grym frisör som ville samarbeta med mig så var det bara att tuta och köra. Det betyder ju inte att jag inte stöttar Elin i det hon gör.

  Reply
 • Ok kanske ja e trög men fattar inte riktigt.. alltså e ni vänner ännu då? Du skrev att hon avslutade sina samarbeten och hon blev ledsen för du ej ville komma på bröllopet. Du har hittat ett nytt samarbete så den biten e löst mellan dig och Elin att ni båda e nöjda. Men hon e ännu ledsen över det med bröllopet eller? Men bara det löser sig så kan ni ju va vänner trots att ni ej samarbetar som ja uppfattar det.

  Reply
 • Louise: Som det ser ut nu är det ju fortfarande lite känsligt mellan oss men jag känner att detta är inget jag vill dra upp ännu mer nu innan deras bröllop. Jag vill låta dom fokusera på det till 100% så det blir så bra som möjligt!

  Reply
 • Tråkigt att det blev som det blev. Jag förstår dig och du förtjänar INTE att få skit! Jag lider själv av psykisk ohälsa och klarar inte ens av att gå på bröllop som är i närheten om jag inte känner någon där. Det hade blivit alldeles för mycket och det hoppas jag att folk kan förstå och acceptera även om det förstås är trist.
  Kram

  Reply
 • Ja det är supetråkigt och de som lider av psykisk ohälsa vet den här känslan jag beskriver.
  kramar

  Reply
 • Du kanske bara borde varit tydligare med att du enbart går till henne för ett samarbete och för att det är gratis.
  Jag förstår liksom.inte detta “ha-andet” i bloggvärlden där allt ska vara gratis.

  Reply
 • Jag gick till henne för att hon var duktig, vi inledde ett samarbete i en win win situation. Hon ville sedan avsluta detta och när ett samarbete avslutas påbörjas ofta ett nytt. Hon jag går till idag är också otroligt duktig och jag vet vad hon är kapabel till då hon jobbade på samma salong som Elin förut.

  Reply
 • Hahah å jag känner mig helt lost i detta, trodde lixom du började gå till henne för hon va duktig frisör å att ni sedan blev vänner..inte att ni hade ett samarbete å att det va jobb lixom🙈.. vilken värld. Måste va svårt att veta vem som är ens vän där

  Reply
 • Så var det, vi blev vänner efter vi inlett ett samarbete. Men det är viktigt att kunna skilja på jobb och vänskap.

  Reply
 • Fast hon ville ju bara ha betalt för sitt jobb. Du jobbar väl inte heller gratis?

  Reply
 • Ja men vi hade en deal. Hon ville inte ha den dealen längre och som du säger jobbar jag inte heller gratis.

  Reply
 • Fast vänta nu, tror du seriöst att Elin avslutar erat samarbete och vill ha din ”tjänst” ändå?????

  Reply
 • Det är ju så det blir, att jag marknadsför gratis då jag dagligen får frågor om allt som rör min hudvård, hår, kläder, träning mm.

  Reply
 • Oj, okej… då måste du sätta dig på en hög pedistal.

 • Effektiva dietpiller, Slimex. Underlättar viktnedgång avsevärt med minskad aptit samt ökad energi och effektiv fettförbränning.
  Vid seriöst intresse hör av er hit
  [email protected]

  Reply
 • En vän som dig hade man inte vela ha… Det är nog du som har vunnit på ert samarbete och inte Elin. Det känns som du prioterar pengar framför vänner. Jag förstår inte varför man inte kan betala för ett frisörbesök själv utan man måste få det gratis.

  Reply
 • Ja,det är inte så billigt att fixa håret en gång i månaden 💸💸💸

  Reply
 • Strunt. Elin hade inte varit någonstans om det inte vore för att Annica och andra stora bloggare gjort massa reklam för henne. Hon har inte jobbat gratis, hon har fått betalt i reklam som är värt betydligt mer än vad det kostar att gå till frissan. Väljer man att lägga sitt bröllop utomlands och att göra det båda jättedyrt och tidskrävande för gästerna så ska man vara tacksam för att någon öht kommer, inte bli förbannad på dem som tackar nej. Det är en inbjuden till en fest, ingen kallelse till rättssalen! Hon verkar ha fått världens hybris. Att dessutom upprepade gångar hänga ut sina samarbetspartners och vänner offentligt säger en hel del om vem hon är. Good riddance, Annica. Du förtjänar bättre än så.

  Reply
 • Härligt att någon här förstår dealen..som sagt..Elin hade inte varit i närheten utav vad hon är idag utan tex Annica och andra influencers..vad tror ni reklam i samma mängd dessa gett henne hade kostat Elin?…nää…det är fler som reagerat på hennes agerande numer,att vara ödmjuk inför sin framgång och de som hjälpt en på vägen är att behålla sin position…det kan gå fort utför,större stjärnor än Elin har fallit på samma grepp…Gillar Annicas respons på detta,saklig utan att bli defensiv…Vuxenpoäng på det!

  Reply
 • Jag är en superbra vän men för mig är det viktigt också att MINA vänner förstår min psykiska ohälsa.

  Reply
 • …..jag förstår EXAKT vad du beskriver.
  Jag har tackat nej till 3 st bröllop av samma anledning.
  Då kan jag säga att det var mina barndomsvänner alla tre….
  Jag har aldrig förklarat varför jag tackade nej….tyckte det var skämmigt att prata om ångest…inte alla som förstår.
  Jag är ju introvert och får panik av ”mingel”….
  Den där grejen med Elin tycker jag folk borde chilla lite, finns värre problem i världen. 😎

  Reply
 • Jag är också sån. Skönt att höra att man inte är ensam. Tyvärr förlorade jag min bästa vän pga det.

  Reply
 • Mathilda: Om din vän sa upp vänskapen pga det så jag är glad för din skull för då var det ingen riktig vän! <3

  Reply
 • Malin: Det är ju det, folk som inte har problem med ångest kommer aldrig att kunna förstå. Men det var strongt av dig att våga tacka nej. Det är så viktigt att man kan göra det. <3

  Reply
 • Tack ♥
  Fast jag hade faktiskt med mig min sambo på ett bröllop, men ångesten var lika jobbig ändå. Bröllop är ju verkligen speciellt också för det är ju ofta “bordsplacering” och då är det ju inte ens säkert att man får sitta brevid sin sambo eller vän som man samlat modet att gå dit med.
  Det hände mig för många år sedan, ca 9 år sedan så gifte sig en vän till mig. Jag samlade mod och tog med mig min kära sambo.
  Vad tror ni händer? jo, bordplacering och vi satt långt ifrån varann. Min sambo är från England och tyckte det var svinjobbigt för han kunde inte så mycket svenska på den tiden. Efter det sa jag: Aldrig mer bröllop! Det är ju en utfrågningsfest utan dess like också … “vad jobbar du med” osv osv osv …
  Jag var arbetslös på det bröllopet, så då kan ni ju tänka er hur man blev dömd vid första anblicken! Fyy fruktansvärt var det!
  Tur att det finns fler som avstår dessa tillställningar och vågar följa sitt hjärta. Tillsammans är vi starka! ♥

  Reply
 • Sakligt o rakryggat gjort av dig som vanligt these days tycker jag. Har följt dig sen BB o tycker att du utvecklats till ett fantastiskt föredöme i en ytlig värld. Du har nog åkt på en del smällar för att ta dig dit men fortsätt som du gör, upplever dig som fin från insidan ut!

  Reply
 • Tack snälla du! Ja det är ju ändå 6,5 år sedan så jag har nog vuxit en hel del mentalt under dessa år 🙂

  Reply
 • Tycker du gjorde helt rätt som inte svarade på Elins Instastory, sånt här skulle ni pratat och rett ut mellan 4 ögon eller pratat och rett ut allt.
  Jag tror såhär.
  Elin är kanske väldigt besviken för att du inte kan gå på bröllopet för enl henne och många andra så går man på sin nära väns bröllop om man inte är tex döende. Att inte kunna gå på ens nära väns bröllop när man kan festa, åka utomlands umgås med allt å alla och vara överallt och ingenstans nästan som du varit så tror jag hon blir väldigt ledsen när du sedan säger att du inte kan komma pga ångest? Okej men allt annat då? Självklart så ska man inte göra något man mår dåligt av så då ska du inte åka, som du själv säger så handlar detta inte om pengar utan om din ångest.
  Väldigt viktigt att du här har förklarat noga för Elin hur pass illa hela situationen är och att du är superledsen av att du inte kan komma. Troligtvis så här du redan gjort detta men här får ju Elin bara lita på det du sagt och försöka acceptera det fast hon blir ledsen
  Sen när hon inte kan sammarbeta mer så byter du frisör för du vill skilja på jobb/privat. Du ska inte betala när du kan få det gratis. Men även här så är det ju hon i det stora hela som blir ledsen för du väljer att gå till nån annan och detta accept hon ju. Dock så var det din beskrivning av allt som säkert gjort henne upprörd. Vilket jag förstår då du formulerade dig dåligt på din blogg om henne. Hon va värd att få lite mer credd då ni även är vänner och att du fått håret fixat så länge av henne. (Ja hon har också vunnit skitmycket på att ha samarbete med dig) men i det stora hela är det du som fått håret fixat och blivit fin.
  Nu tänker säga att jag förstår dig också såklart du ska inte gå på bröllop om du har ångest
  Du ska inte göra vid håret mer hos Elin när du kan få sammarrbete hos någon annan. Tycker med man ska skilja på jobb och vänskap.
  Men i det stora hela så är det nog Elin som blivit sårad för du formulerat dig fel samt kan prioritera massa annat fast du har ångest.
  Hoppas ni kan lösa det ialf

  Reply
 • Jaha, så Elin vill inte jobba gratis men Annica ska minsann jobba gratis? Förstår du inte hur dumt det du skriver är?? Det är tack vare Annica, blondinbella osv att någon öht vet vem Elin är. Hon har skapat sin karriär genom att söka upp stora bloggare. Reklam på en stor blogg eller Instagram är värd mycket mer än en tur till frissan! Om någon freeloadat här så är det Elin. Det är dessutom en himla stor skillnad på att åka till Spanien med sina bästa kompisar och att åka helt ensam på ett bröllop i Italien. Du vet uppenbarligen inte hur ångest funkar och du har precis som Elin heller inte förmågan att känna empati med människor som kämpar mot sjukdom.

  Reply
 • Ja det är klart att många av oss influenser har hjälpt henne att bli så pass stor som hon är idag och i utbyte har hon gjort oss otroligt fina i håret. Så jag tyckte det var väldigt konstigt att hon sa att JAG fimpade HENNE, när det i själva verket var tvärtom nu när hon inte behöver mig längre… :/

  Reply
 • Jag kommer att sluta följa din blogg nu. Jag har alltid gillat dig för att du verkat vara en härlig och jordnära person men du har förändrats och det är bara yta.

  Reply
 • Jag visste inte ens vem Elin var innan du nämnde henne i din blogg . Jag slutade läsa hennes blogg för ett halvår sedan . Hon har blivit fruktansvärt snobbig med den nya killen, och allt handlar om yta och presenter och resor. Alltså bröllop i Italien! Hon är inte kunglig. Förstår dig till fullo .

  Reply