Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

17:33 | August 31, 2018

Hur reagerar huden på Tetralysal?

Hej Annica!
Jag är en 23 årig tjej som läser din blogg och följer din youtubekanal eftersom du ger mig så mycket positiv energi! Jag kom och tänka på dig nu när jag precis bokade en tid hos hudläkaren på Complete skin. Jag kan tänka mig att du har fått hundratals frågor om detta men jag tänkte att det är värt ett försök eftersom jag är så pass desperat efter svar. Jag har nämligen, som i ditt fall, fått finnar/bölder över natten känns det som och jag får panik av tanken. Jag avbokar sådant som innefattar att träffa andra människor i sociala sammanhang eller att vistas bland andra. Jag vet att du har varit med om detsamma och kontaktade därför hudläkaren jag med för att bli av med det och förhoppningsvis få tillbaka mitt liv. Jag har bara en fundering kring behandlingen du fick (jag vet att alla får olika). Du skrev att du fick Tetralysal utskrivet och tar de än idag. Min fråga är hur din hud reagerade när du tog Tetralysal? Jag är nämligen livrädd att ta preparat eftersom det känns som att hyn försämras eftersom alla finnar kommer ut på en och samma gång och man istället har ett ansikte fullt med finnar. Hur upplevde du att din hy blev, fick du en reaktion där alla finnar kom fram? Och har du slutat med kuren ännu? Är nämligen livrädd att det återgår som det var innan eller försämras om man slutar.
Hoppas du kan svara eftersom jag känner mig lika ledsen som du gjorde för någon månad sedan och söker svar som en tok. Fortsätt förövrigt med det du gör, du är en fantastisk individ!
Med vänlig hälsning,
Remi

Hej Remi!
Jag vet exakt hur du känner. För vissa kanske detta är vardag eller inte hela världen men för mig var det jobbigt och uppenbarligen för dig med och det är så trist!
Min hud reagerade väldigt bra på den behandling jag fick. Det var inget som gjorde att det förvärrandes under ett tag utan det blev bara bättre och bättre för varje dag som gick.
Jag tog hela kuren som jag blev tillsagd och det försvann som det skulle. Jag har inga som helst spår av det idag utan allt försvann. Jag fick ju inte bara tabletter utan även två cremer också där ett var lite som ett serum som jag lade innan min egna fuktcreme och den andra var lite starkare och uttorkande. Den kunde jag bara använda någon gång ibland på kvällen just för att den var så pass stark och uttorkande. Jag blev torr i ansiktet av den men jag balanserade upp det genom att lägga återfuktande masker då och då under veckan.
Hoppas att allt löser sig för dig med. Kramar på dig och ha en trevlig helg!
Ni kan läsa hela inlägget här hur jag gick tillväga för att bli av med allt!


5 kommentarer5 kommentarer om “Hur reagerar huden på Tetralysal?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej,
  Jag har haft samma problem å fick också tetracyl och fick samma resultat. Det gick ner redan efter någon dag.
  Jag åt klart kuren, men nu kommer det tillbaka lite då & då. Rätt som det är blossar det upp å sen går det ner å sen kommer det tillbaka vilket är sjukt tråkigt!
  Jag har även börjat få massa småfinnar på bröstet ( uppe vid nyckelbenen), är helt småprickig.
  Vet du vad det kan bero på?
  Hälsningar Emma

  Reply
 • För er som är i hennes situation, tampas med grov acne och vill bli fri från det. Det är inte bara “prickar” som Isabella Löwengrip, bloggare har påstått. Jag gick igenom hela skolgången med grov acne men med tiden tog/använde jag denna kur, blev fri från min grova acne och mina psykiska problem. Jag tycker synd om unga idag som går runt med acne när jag vet att det finns hjälp att få!
  Tips för att bi från grov acne:
  – Gå till en hudläkare, få Roccacutan/Tetrasyl utskrivet och ät klart kuren, kämpa på för en hudläkare förtydligar från början att det för med sig sina biverkningar som inte alla mäktar med. Alla människor reagerar olika men det är värt att gå på det tiden ut, jag mådde piss under kuren+ dåligt val av p-piller i skolan. Men jag har kommit ut på andra sidan, blivit fri från min grov acne.
  – Lyssna på hudläkarens rekommendationer efter ni har ätit klart och smörjt in er.
  – Tex kost(undvik socker, fet och stark mat) träna regelbundet, dricka mycket vatten.
  – Övriga tips som jag anser och tycker är nyckeln till fin hy, investera i Dermalogica. Ett fantastiskt bra hudvårdsmärke. Rengöra huden morgon och kväll är A & O. Jag har provat budgetmärken men Dermalogica är bäst på marknaden om man vill bli från grov acne.Om man vill ha produkter som gör jobbet, rengör huden på djupet. Tar bort döda hudceller. Först rengöringsgelen och sedan pulvret som fungerar som en skrubb, tar bort döda hudceller.
  – Låt huden andas och rengör era sminkborstar!!!
  – Träning och äta morötter har gjort min hy extra fin,, även om det kan upplevas som glåmig, har jag inte längre någon acne och detta har varit ett av dom bästa beslut jag har tagit.

  Reply
 • Roacuttan har även hjälpt mig väldigt bra. Åt en kur när jag var 19 år och var acnefri tills jag var 37 år och blev sjukskriven för utmattningsyndrom, stress påverkar hyn otroligt mycket. Annika en fråga bara, jag vet att detta låter otrevligt, har följt dig från start nämligen, hur kommer det sig att du huxflux blivit intresserad av att producera egen musik och vill bli nån slags dj? Känns som att du tyvärr utnyttjar Tim Berglins spår och det gör mig så ledsen. Har viljat skrivit detta till dig länge. Du gick in i väggen och nu ska du bli en dj helt plötsligt precis som Aviciii. (förmodligen för att pengar och framgång lockar mer än något annat) är det inte bättre att du går och får hjälp med att hitta dig själv? För det känns som att du själv inte vet vem du är. Självfallet så måste du ju oxå dejta någon i musik branschen för att vinna status och chans till framgång för din största önskan är säkerligen att hänga med tieso Martin Garrix och David Guetta. Hade Tim aldrig tragiskt gått bort så hade du aldrig utnyttjat att producera musik. Och det får mig att må illa tyvärr.

  Reply
 • Vem fan är du ?

  Reply
 • Hej, jag äter antibiotika mot acne också och undrar vad för fuktkräm som du har använt jag har testat olika krämer men det känns som att de inte hjälper till min torrhet finns det nåt du rekommenderar är du snäll?

  Reply