Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

10:47 | August 24, 2018

Ångestframkallande musik och discoboll i duschen

Det känns som att var och varannat inlägg här handlar om ångest… men det är så när det är så pass stor del av mitt liv. I veckan så träffade jag en kompis som jobbar med musik och när vi lyssnade på några låtar så var det så tydligt vilken typ av låtar som triggar min ångest. Om ni lyssnar på “Stop it” med Fisher så är det en typisk låt som får mig att må dåligt. Jag säger inte att det alltid är så, men är jag lite ostabil en dag och den här låten skulle spelas runtomkring mig…guuud jag hade brutit ihop. Sedan fick jag även förklarat för mig att vissa toner i låtar kan framkalla ångest eftersom människokroppen består av så mycket vatten, det skapar vibrationer i vätskan i kroppen och det kan trigga igång oss. Något sådant, kanske låter flummigt men när jag fick det förklarat för mig så var det så självklart.
När jag hör “radio”-house så är jag ju konstant glad men då är det typ härliga stråkar, synthar, gitarrer, toner i låtarna, dom är alltid så himla glada, ljusa och positiva vilket gör då att jag blir extremt jäkla glad! 😀
Imorse när jag vaknade så satte jag på musik som ska ha bra påverkan på oss människor. Jag skrev typ in “healthy music” och sedan hoppade jag in i duschen med Frank, Frank Body. Det märket är väldigt känt pga sina skrubbar och idag ville jag bara ta mig tiden i badrummet och pyssla om mig själv. Så jag plockade med mig denna skrubb som jag inte testat innan och jag körde torrskrubbning, alltså skrubbade mig innan jag hoppat in i duschen för jag tycker det har bäst effekt på huden. Hela badrummet fylldes med kaffedoft och glow. Det vattnades i munnen på mig men jag håller på att försöka sluta med kaffe. Eller jag försöker att sluta dricka koffein för att jag blir så extremt trött på eftermiddagarna. Fick höra i helgen att det ev kunde bero på kaffe så jag ska sluta med det under en period och se om jag blir piggare. Någon som känner igen detta? Har det i så fall fungerat?
Nåväl, den här skrubben var helt fantastiskt. Den var rejält rivig och samtidigt hade den någon mjukgörande olja så kornen föll inte av när jag skrubbade utan jag kunde rafsa på ganska länge och min hud blev så extremt jäkla mjuk. Mumsig doft, snygg glow och mjuk hud, den här skrubben klättrade nog in på min favoritlista över produkter, så nice var den! Alltså min hud är babylen och eftersom den innehåll något mjukgörande så behövde jag heller inte smörja in mig efter duschen.
Jag tog allt på en gång men jag skulle säga att den räcker två omgångar i alla fall. Jag själv skrubbar kroppen en gång i veckan så ja två påsar på en månad, lätt värt då en påse kostar 90kr på Sephora! Och ett stort plus är att produkten är helt vegansk! 😀


12 kommentarer12 kommentarer om “Ångestframkallande musik och discoboll i duschen”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Sluta med all energidryck.

  Reply
 • Ja det är ju det jag ska göra 😀

  Reply
 • Jag slutade med kaffe (och även koffein i övrigt) i maj och har mycket jämnare energi nu. Inga eftermiddagsdippar eller efter-matendippar. Och det bästa är att den ångest (ofta omotiverad) som följt mig som en ’skugga’ större delen av livet, försvann helt. Känns magiskt. Sover bättre också. Det tog 3-4 veckor efter jag slutat med kaffe/koffein innan jag kände mig ’normal’ igen. Det var riktigt tufft. Fick värk i musklerna och en massiv trötthet. Men det var absolut värt det. Så jag tycker absolut du ska detoxa dig från allt koffein under några månader och se hur det känns att vara utan. Nu dricker jag ofta något smaksatt Rooibos från Johan & Nyström eftersom jag gärna vill ha nåt varmt att dricka. Finns ju även örtteer från tex Pukka som är goda, som deras Blackcurrant Beauty. Lycka till 🙂

  Reply
 • Ja koffein bidrar en hel del till ångest…
  Det finns ju även koffeinfritt kaffe om man bara är sugen på en kopp också. Men okej 4 veckor…hur ska detta gå? 😀

  Reply
 • Eftersom du tränar mycket (och hårt) så kan jag tänka mig att du får mkt mindre besvär än jag fick. Men en läkarblogg som jag läser beskrev hur han fick så ont i musklerna så att hela första veckan som koffeinfri var han tvungen att ta alvedon/Ipren för att fixa att sköta sitt jobb.Vill inte skrämma dig – haha – men ändå förvarna att det kan va lite jobbigt första tiden. Men du verkar ha sånt jäklaranamma så jag tror du fixar det. Vissa märker bara av lite trötthet eller huvudvärk, så ja, det är nog väldigt olika hur man drabbas. Några har ju typ knappt några besvär alls. Tycker iaf du ska prova. Hade jag vetat tidigare att koffein är ångestdrivande hade jag slutat för längesen. Så värt. Jag har verkligen ÄLSKAT mitt morgonkaffe och trodde aldrig jag kunde vänja mig av vid det. Men jag har inget sug what so ever efter kaffe längre. Förlåt för lååångt svar 🙂

  Reply
 • Finns koffeinfritt kaffe, om du ändå vill ha kaffe 🙂

  Reply
 • Ja precis, en koffenifri cappuccino. Yummie!

  Reply
 • Kaffe dricker jag högst två koppar om dagen. Den skulle jag inte kunna vara utan. Men energidrycker skippar jag.

  Reply
 • Ja dricker en kopp kaffe typ och sedan ibland energidryck. men det är liksom inte varje dag.

  Reply
 • Jag försöker också sluta med kaffe och det går GANSKA bra ändå tycker jag. Jag lider också av ångest och koffein är ju väldigt stressande för binjurarna så de är nog bra att försöka dra ner om man har de problemen.

  Reply
 • Jag brukar dricka kaffe på morgonen då jag kommer till jobbet och sen vid fikapausen kl. 14 men inget koffeinkaffe efter det. Förut drack jag kanske fram till kl. 18 men blev då mer stressad och sov sämre. Man får testa och se vad som funkar för en, men det kan även va möjligt att dricka typ en koffeinkopp om dagen om det funkar.

  Reply
 • Har så sjukt mkt ångest plus panikångestattacker nu pga att jag fick besked om lätta cellförändringar och högrisk hpv i juni och ska på kolposkopiundersökning nu på onsdag för att kolla upp det ordentligt. Har sen beskedet i juni levt i en ångestbubbla och kan liksom inte se fram emot något och slappna av. Har innan dess haft mkt ångestproblematik sen 2015 då jag kraschade i utmattningsdepression och var sjukskriven två år och hade precis kommit i en punkt i livet då jag kände att livet började kännas friskt men nu vet jag inte hur jag ska hantera detta… 🙁
  Har du Annica, dina vänner eller nån som läser någon erfarenhet om cellförändringar?

  Reply