Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

14:44 | August 22, 2018

Kära farmor!

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det min älskade farmors födelsedag. Idag blir denna powerkvinna 87 år och och jag är så tacksam för att hon är frisk, pigg och alert och mår bra. Jag är så tacksam och lycklig över att ha henne vid min sida och alltid stöttar mig i allt. Min farmor har alltid funnits för där oss enda sedan födseln, allt vi har gått igenom har hon gått igenom med oss. Alla beslut jag tagit har hon stöttat mig i, följt mig i allt jag gör och är alltid så positiv.
Jag kommer ihåg när vi var små och vår familj hade en sommarstuga som vi spenderade somrarna i, det var min farfar som hade byggt den. Vi plockade blåbär på förmiddagarna för att kunna äta paj på kvällen. Spelade badminton, lekte med grannbarnen som också hade stugor i området, åkte mycket båt, fiskade, badade nere i sjön på kvällarna och sprang sedan upp till stugan för att värma oss och spela Monopol tillsammans.
Vi åkte ofta in till stan och shoppade tillsammans på helgerna, fikade på Törners Konditori i Östersund. Under vintrarna tog vi skridskorna eller sparken via isen på Storsjön från där hon bor till Badhusparken för att mysa i vinterstaden som dom då hade byggt upp med snöskulpturer och äta kolbullar. Under sommaren så var jag och min äldre syster ofta hos farmor och vi hade så många vänner i området. Spelade fotboll på gården eller så gick vi alla ner till volleybollplanen och spelade, vi brukade även leka tjuv och polis. Vissa dagar gick jag, min syster och farmor ner till sjön med en picknickkorg och badade, det var magiska stunder och jag älskade att vara hos min farmor. På kvällarna så åt vi en god middag och sedan kollade vi film och åt, godis, chips och dipp, alltid lättsaltade potatischips och jag ville alltid ha tacokryddan. Och till det hallonsoda, åh vad jag älskade hallonsoda!
När jag gick i gymnasiet och började kl 10 tre dagar i veckan så började jag alltid min morgon hos henne eftersom det var så dåligt med bussar. Vi åt alltid frukost och löste korsord tillsammans, det var yoghurten med hennes hemmagjorda svartvinbärssylt, leverpastejsmackorna eller under vintern skintstut. Ni från Östersund vet vad jag smakar om. 😉 Och det var den bästa starten på dagen. När jag började jobba inne i stan sov jag alltid över hos henne och hon vaknade alltid innan mig och gjorde iordning frukosten. Och jag kommer ihåg hur hon blev rädd varje gång jag kom in i köket för jag gick alltid så tyst… eller var det för att jag var nyvaken? Hahaha!
När jag berättade att jag skulle vara med i Big Brother så följde hon mig varje dag. Hon klev till och med upp mitt i natten för att kolla reprisen. Hon har till och med skaffat sig en surfplatta för att kunna läsa min blogg och följa mig i mitt liv de dagar vi inte hörs. Åh vad jag önskar att jag hade henne närmare mig!
Det är det här som är nackdelen när man flyttar, att man inte har sin familj nära. Och trots att det bara är en timmas flygresa bort så är det alltid svårt att pricka in när det passar alla. Jag har väldigt mycket jobb och när jag väl är ledig så är de andra bortresta. Tacka gud för att vi kan ringa varandra och köra FaceTime.
När jag var yngre så önskade jag att jag hade vuxit upp i en större stad, men idag så hade jag inte kunnat be om en bättre uppväxt på någon annan plats. När 13-åringarna här stack till Gröna Lund för de hade Guldkortet sprang jag och mina vänner i kohagarna och byggde kojor i skogen eller spelade fotboll med grannarna. Min uppväxt och min familj har format mig otroligt mycket till den jag är idag och jag är så glad över dom och att jag kommer från en mindre stad. Att ha möjligheten att komma ut till huset där jag växte upp som ligger en bit ut i skogen är ovärderligt, det är en fantastiskt kontrast jag har i mitt liv.
Farmor, jag hoppas att din dag blir magisk! Det är alltid lika underbart att få höra din röst och jag saknar dig otroligt mycket! Jag älskar dig så otroligt mycket!


9 kommentarer9 kommentarer om “Kära farmor!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här