Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

19:22 | August 22, 2018

Hur du sätter fast lösfransar

Innehåller adlinks

Hello!
Dagen bara flyger förbi och jag har vart så jäkla produktiv, älskar när jag känner att jag gjort mycket trots att jag vaknade ganska sent. Jag fick väldigt mycket frågor kring fransarna som jag visade upp för ett tag sedan och dom kommer från Depend. Dom lanseras inom några veckor tillsammans med mina egna “Annica” som jag tagit fram med dom och självklart är dom mina favvisar, men dessa är också otroligt smickrande för mina ögon. 🙂
Det som jag gillar med Depends fransar- Klick! det är att dom är väldigt mjuka så dom följer ögat väldigt smidigt. Är fransarna för hårda så släpper dom lätt i kanterna men här är det liksom ingen risk. Men för säkerhetsskull tänkte jag att vi skulle gå igenom hur man sätter fast denna typ av lösfransar på ögonen. 🙂Jag använder mig då av Depends modell “Ellen”, limmet som följer med kastar jag och sedan kör jag på ett separat lim. Depend har ett eget som är helt transparent- Klick!, jag själv har inte det men jag har testat och det är kanonbra! Sedan använder jag en liten sax och pincett. Såhär ser det ut innan jag gjort något.
Och innan jag sätter fast fransarna så målar jag alltid mina egna med mascara. Det är för att jag sedan ska kunna återanvända lösfransarna så dom inte bli alldeles kladdiga av mascara.
Sedan mäter jag ut lösfransarna och ser om dom behöver klippas lite. Fransarna kan vara för stora eller så kan man ha mindre ögon så dom måste anpassas och det gör du genom att bara lägga dom som du skulle vilja sätta fast dom och se hur mycket du behöver kapa i ytterkanten.Sedan klipper du och precis som jag nämnde så är det i ytterkanten som man kapar.Efteråt åker limmet på och det är här de flesta gör fel och försöker att smacka på dom direkt. Ledsen men det funkar inte sådär jättebra att göra det. Lägg ett tunt lager lim, jag själv brukar lägga lite extra i kanterna så det inte släpper och sedan låter jag det torka till lite. Ca 30 sekunder innan jag börjar fästa fast dom.Jag tar fransarna i mitten med pincetten, placerar dom mitt på ögat.Sedan drar jag lite i dom i ytterkanten så dom glider jäms med ögat och hela vägen ut till ögats yttre kant. Sedan fäster jag dom i inre vrån.
Lösfransarna ska sitta så nära dina egna fransar som möjligt men se till att inte fästa ihop dom så det kommer lim på dina egna. Det kan sluta med att du råkar dra av några av dina egna fransar då när du väl plockar av lösfransarna pga dom fastnat i limmet.När jag fått fast dom så trycker jag till dom lite så dom också smälter in bra med mina egna fransar.
Sedan går jag in med en fransmarkering för att det inte ska bli ett glapp mellan mina egna fransar och lösfransarna. Fransmarkeringen gjorde jag med en torr skugga för att jag vill ha ganska mjukt resultat. Vill man ha ett mer sminkat resultat går man in med en fuktad skugga och kan även slänga på en eyeliner.


13 kommentarer13 kommentarer om “Hur du sätter fast lösfransar”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Tack för tipsen!! Jag lyckas aldrig med lösögonfransar men ska prova igen 💖

  Reply
 • Lycka till!

  Reply
 • Tack så jätte mycket för ett bra inlägg om lösögonfransar 😘🙌! Hade faktiskt tänkt önska att du kunde göra ett sådant inlägg eftersom jag är så sugen på att testa, har aldrig gjort det. Så super bra!

  Reply
 • Great minds think alike 😉

  Reply
 • Jag tackar också för inlägget! Ska testa igen när dina kommer ut. Lyckas aldrig men kan mycket väl vara fransarnas fel, att dom är för hårda då jag bara köpt billiga flerpack i varuhus eller på nätet. När jag tänker efter så har dom varit rätt stela och svåra att klippa i, forma samt att dom lätt har lossnat trots bra lim ( Ardell eller DUO – kanske inte är bra lim? ). Går liksom aldrig att få dom där dom ska vara utan att ögonen blir klotrunda, ögonen ser olika ut osv.

  Reply
 • Ja dom som jag har är mycket lättare även för de som är lite nybörjare. Plus att du bygger din egna form, dom är bäst!
  Dom är mycket bättre nu och de limmen du nämnde är bra!

  Reply
 • Heeej, jag undrar om man kan komma i kontakt med dom som hjälpte dig med ditt hackade konto på instagram!? Jag kommer inte åt mitt konto och det finns ingen info om hur man kontaktar nån för hjälp 😢 Pls..börjar bli desperat haha

  Reply
 • Man mejlar instagram via deras hjälpcenter om man har ett personligt konto. 🙂

  Reply
 • Hittar ingen mejl.. har letat överallt, man kan inte ens kontakta någon via Facebook

  Reply
 • Tack snälla för ett jättebra inlägg! Den 17aug gjorde du också ett inlägg om fransar. Vilken modell från Depend var det du använder där? Tycker det är väldigt svårt att hitta ett bar lösögonfransar för vardagligt bruk..

  Reply
 • Hmm jag kommer inte riktigt ihåg vilken modell eller märke det var på just de fransarna tyvärr :O

  Reply
 • […] man behövde ett bra lim… Är det så att några av er fortfarande har problem så har jag en liten guide här hur man gör- Klick! Och med den här modellen så går allt så himla mycket lättare då det är små bitar som du […]

  Reply
 • […] Psssst! Här har ni en guide på hur man sätter fast lösfransar! […]

  Reply