Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

10:52 | August 15, 2018

Ingefärashot- Recept

Jag älskar att jag vaknar innan mitt alarm går igång. Jag somnade strax innan midnatt och vaknade vid typ 7 helt utvilad. Jag öppnade upp balkongdörren velade fram och tillbaka om jag skulle kliva upp på en promenad eller om jag bara skulle ligga kvar och chilla. Det blev chillmode. Jag vilar några dagar till så att jag verkligen blir 100 i kroppen, jag känner mig inte sjuk, förkyld och har liksom inte ont någonstans utan jag är bara väldigt hes. Så visst en promenad hade ju inte skadat men det kändes lite för jobbigt att dra på sig träningskläderna och gå ut. 😀 Så fort något tar emot och jag inte måste göra det så struntar jag i det… fast å andra sidan, jag måste ta tag i mina företagspapper för dom har jag skjutit upp alldeles för länge så det blir dagens syssla förutom Rockbjörnen ikväll.
Efter någon timma sängen hoppade jag in i bilen och körde till affären för att köpa ingredienser så jag kunde göra ingefärashots. Det närmar sig förkylningstider och som vi alla vet är ingefära samt gurkmeja oroligt bra för kroppen och immunförsvaret. Visste ni att gurkmeja är en av de starkaste antiinflammatoriska ämnena som finns! Det finns närmare 7 000 vetenskapliga studier publicerade på den aktiva ingrediensen curcumin, den har flera läkande egenskaper och är en väldigt kraftig antioxidant som är tio gånger starkare än vitaminer. Så självklart hade jag det i min lilla blandning.
Här har ni receptet, det är superenkelt att göra!
200g ingefära
2st citroner
1msk gurkmeja
1/5dl honung
-Riv ner ingefära i 1 liter vatten. Se till att värma upp den till ca 40° på spisen under 20 minuter, den får inte koka.
-Sila bort ingefäran och låt vätskan svalna.
-Efter det häller du ner resterande ingredienser.

Jag skulle köpa färsk gurkmeja men jag blev så äcklad av den då de såg ut som larver jag åt i Thailand så jag kunde verkligen inte köpa dom haha! Men detta går lika bra!


20 kommentarer20 kommentarer om “Ingefärashot- Recept”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Varför tar du inte en promenad till matpressen, 800m, istället för att ta bilen? 🙂

  Reply
 • Miljömedvetenhet är inte Annicas starka sida !

  Reply
 • Så komiskt att du “Anonym” alltid ska hugga

  Reply
 • Matpressen? Vart ligger det? :O

  Reply
 • Västerbroplan, bredvid systemet 🙂 De har bra utbud!

  Reply
 • Många kallar matpressen för ica eller vivo fortfarande, du har säkert varit där 100 gånger men kanske inte kallat det matpressen 🙂 Min mamma säger vivo! Kram

  Reply
 • Gurkmeja på burk är inte ens i närheten av att vara nyttig tyvärr …. viktigt också att citronerna och ingefäran är ekologiska förstås . Dricker själv té som jag gör på ingefära , och pressar citron i ett glas vatten och sen jag började med det så har jag inte ens varit i närheten av förkylning eller annat och det är nog fem år sen .. Kan inte din heshet bero på att du skrikit på festivalen ? 🙂

  Reply
 • För det första så är ingefäran och citronerna ekologiska, för det andra tog jag inte ens plastpåsar till dom för att inte slösa på dom.
  Min heshet kan självklart bero på festivalen men också att man vart svettig och sedan knatat hem i kylan på natten/ morgonen.

  Reply
 • Förlåt ! det var ett tips i all välmening för många vet inte hur viktigt det är med ekologiskt för hälsans skull !

  Reply
 • omg såå gott

  Reply
 • Supergott! 😀

  Reply
 • Tycker folk alltid ska ha så mycket åsikter om precis allt. Att man ens orkar lägga energi på att försöka pika offentliga personer på ett ”fint” sätt så att det inte ska se ut som om att det man egentligen gör är att klaga.
  Såg skit nice ut. Måste verkligen prova men gurkmejan på din story såg ju för äcklig ut…blir nog pulver för mig med✋🏼

  Reply
 • Vilka bittra jävla avundsjuka små människor sitter inne på en ung tjejs blogg och spyr ut era bittra tragiska liv fy fan skäms. You go GIRL du har allt dom inte har & önskar sig 💗💗💗💗💗

  Reply
 • Tips : ät en sked kall riktig honung (alltså ej flytande) det antibakteriella i den förstörs när man har den i varmt te t.ex, så en sked kall honung borde göra susen för din hals.
  Big fan of yours, skit i alla dryga otroligt onödiga kommentarer här tidigare ❤️
  Kram

  Reply
 • Hört man ska ha i lite svartpeppar, det gör att man tar upp mer av gurkmejan. Vi brukar även hacka i chili för att verkligen rensas ut 😅

  Reply
 • Varför åt du larver i Thailand? Älskar dins storys på instagram 🤗

  Reply
 • hur länge håller det och hur länge kan det stå i kylen utan att bli dåligt :)?

  Reply
 • Tips! Skala ingefäran så trådar det inte så mycket när man river. Här ska du få tips nummer två: ta en tesked och skrapa ingefäran med kanten, det är det absolut smidigaste sättet att få bort skalet.

  Reply
 • Hej!
  Tips!
  Santa marias kryddor är bara skräp. Finns ingen näring kvar av gurkmejan. Den där gör endast färg…
  Men! De finns pulver gurkmeja som är bättre från hälsokost, samt kapslar från t.ex BETTER YOU där de är koncentrerat curcuminioder. Som absolut går att öppna och blanda i (då den innehåller piperin från peppar )
  Och gurkmeja har fantastiska fördelar bara rå, och andra fördelar när den är upphettat med gärna lite boost av svartpeppar och fett.
  Instagram elinor_89

  Reply
 • […] avokado, protein-smoothie och ingefärashot. Vill ni veta hur jag gjort den superenkla shoten så hittar ni receptet här! Och sedan till er som ofta slänger bananer för att dom hinner bli bruna, don´t do that! […]

  Reply