Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

10:56 | August 14, 2018

Är du inte nöjd med ditt jobb- byt!

God morgon!
Kände mig ganska beredd på att stå till svars när det kommer till politikinlägget, är det något ämne människor tycker är känsligt att snacka om så är det just det. Jag vet vad jag står för och står fast vid mina åsikter men jag måste verkligen läsa på lite om partierna innan jag lägger min röst. Det är ingen hemlighet att vi alla har olika åsikter och viljor men att vissa inte väljer att snacka om det och det är bara att respektera. 🙂
Men sedan bara för att jag tyckte lika på vissa frågor som Moderaterna på Valkompassen jag gjorde igår så betyder det inte att jag håller med dom till 100%, vilket jag även skriver. Det finns alltid frågor hos varje parti som man inte håller med om..Det kanske blir så att när jag väl sitter och läser på att jag fastnar helt för ett annat parti, det vet man inte!? Men jag tycker att man ska sätta sina egna behov före alla andra. Jag som ung tjej och egenföretagare röstar på det som gynnar mig, sjuksköterskan som jobbar åt kommunen ska rösta på det som gynnar hen, ägaren på McDonalds ska rösta på det som kommer bli bäst för hen etc.
Sedan har jag verkligen sett av kommentarerna i mitt kommentarsfält att det sticker i otroligt mångas ögon att jag kan jobba med det jag gör och tjänar så bra pengar. Jag vet att många stör sig på Influencers att man kan jobba så som vi gör och tjäna dom summorna som vi drar in men nu blev det så tydligt. Det finns nog en hel del som mer än gärna skulle vilja ha ett sådant här jobb och det lyser igenom. Att jag skriver att jag sliter som djur kan man inte jämföra med en läkare, mitt jobb är mer jämförbart med typ en journalist så att det är som att jämföra äpplen och päron. Och sedan har jag aldrig fattat varför folk stör sig på varandras yrken. Att Beyonce jobbar genom att sjunga, häftigt! Läkare räddar liv, fantastiskt! Jag jobbar som testkanin och får festivala- superhärligt! Vi alla tjänar pengar på olika sätt och hur väljer vi själva. Den enda personen som kan bestämma hur ditt liv ska se ut är du, är du inte nöjd med ditt jobb- byt!
Utöver politiken, idag känner jag mig mycket bättre förutom att jag är väldigt stel i ryggen och är hes. Jag har ett möte inbokat med min kära vän Samin kl 13 då vi ska planera vad jag ska göra utav mitt liv, haha. Jag till skillnad från många andra tar tag i saker som jag vill ska ändras på och jag känner verkligen att han är rätt människa att bolla lite med. Sedan imorgon är det Rockbjörnen, på fredag ska jag till frisören och sedan till helgen har jag ett trevligt jobb inbokat.
Så. Nu ska jag, dricka upp min smoothie, hoppa in i duschen och göra mig klar.


25 kommentarer25 kommentarer om “Är du inte nöjd med ditt jobb- byt!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Jag röstar inte på det som gynnar mig personligen, ett par 100 lappar mer eller mindre i månaden påverkar inte mig nämnvärt. Jag röstar för de svaga i samhället som det faktiskt påverkar.

  Reply
 • Jag förstår dig men för vissa är det inte ett par 100-lappar vi snackar om utan tiotusentals kronor… Jag vill också att vi ska ha ett fungerande samhälle men det tycker jag inte att vi har nu.

  Reply
 • Men påverkas din livssituation över huvudtaget över att du behöver betala mer skatt? Du verkar fortfarande kunna bo i den lägenheten du vill och göra vad du vill. Men om skatten sänks kommer det ju drabba så många andra, sjuksköterskor kommer få sämre löner och stressigare arbetsdagar, skolor komme inte får lika mycket resurser vilket gör att klasserna blir större och att lärarna får mindre tid med sina elever. Där påverkar ju skatten på riktigt.
  Hade jag tjänat 50 000 eller mer hade jag känt att jag kan skatta mer för jag behöver inte de pengarna. Jag kan skatta och ändå leva och bo precis som jag vill. De pengarna gör bättre nytta i samhället.

  Reply
 • Men hur ska vi få ett fungerande samhälle som du säger att du vill ha, om vi bara ska rösta på det som gynnar oss själva? (Mera pengar i den enskildes plånbok).
  Ett samhälle byggs upp av oss alla, som jobbar och betalar skatt. Så om staten (som är grunden till samhället) får in mindre pengar via skatt, hur ska samhället då kunna utvecklas till det bättre. För en utveckling kostar.
  Jag tycker att det mest rättvisa är att ALLA vi invånare i landet Sverige solidariskt ska betala för det vi nyttjar. Och solidariskt är i detta fall procentuellt.
  För om vi alla bara ska tänka på oss själva i första hand. Ska alla invånare anställa sin egen lärare, egen personlig läkare. Bygga egna privata vägar. Alla har varsin buss, tunnelbanetåg, järnväg med tillhörande lok/vagnar osv. Hur mycket måste man personligen då betala för. Antar att just din inkomst inte skulle räcka långt om samhället hade de kraven.

  Reply
 • Blev faktiskt själv irriterad när jag läste kommentarerna igår. Att någon drar kortet att ”du är förebild, tänk på att de förstaväljarna gör som du” asså jag fyller 18 några dagar innan valet och folk tror ärligt talat att jag skulle rösta på ett parti bara för en influenser gör det? Riktigt löjligt men lite kul är det väll att jag bestämt mig sen innan att rösta på samma som Annica 😊

  Reply
 • Jag tycker inte bara att man ska tänka på vad som gynnar en bäst just nu, utan också fundera på olika scenarion. För min del är tex en välfungerande socialförsäkring väldigt viktig (och för att kunna ha det så har vi inte råd med skattesänkningar), för alla kan bli sjuka och sjukskrivna etc. Mycket kan hända på 4 år och förändringar (framförallt om man byter block) tar tid att genomföra.

  Reply
 • Väldigt bra inlägg tycker jag, välformulerat! Stå på dig. Riktigt tråkigt med dålig stämning i kommentarsfälten, att man inte kan ta diskussionen på ett vuxet sätt utan att börja kasta skit och förminska andra.
  Alla röstar utifrån sina villkor och hur ens liv ser ut. Egenföretagare röstar kanske på M, kommunalt anställda kanske röstar S (exempelvis!). Det är ju ganska logiskt? Att rösta på något som direkt missgynnar en är ju bara korkat. Det betyder inte att man är egoistisk, man kan mycket väl bry sig väldigt mycket om andra samtidigt. Man kanske gör skillnad för andra på andra sätt än att rösta på ett parti som passar andra och inte en själv. Allt är inte så svart eller vitt.

  Reply
 • Tänk även på att det är företagen som skapar jobbtillfällen. Utan detta är det mycket som fallerar i samhället. Och att Sverige utan vidare problem tog sig igenom finanskrisen för några år sedan (medan M styrde) vilket fick stor uppmärksamhet utomlands.

  Reply
 • Men jag och många andra tänker inte bara på vad som är bäst för en själv. Utan att alla ska få ha det bra. Nej tack till ego samhälle. Jag vet dom som tjänar mer änn dej och gärna vill betala mer i skatt så att vi har råd med vår
  V ällfärd. Sådana människor behöver vi mer av.

  Reply
 • I mina öron låter det väldigt konstigt att rösta efter vad som gynnar en själv, låter väldigt själviskt och det är inte ett sådant samhälle jag vill ha. Ett samhälle där alla bara rår om sig själva,. Jag vill ha ett mer jämställt samhälle än vad vi har idag.. Att någon som tjänar väldigt bra och därför betala mer skatt för att på så sätt gynna hela samhället ser jag som positivt! På så sätt bidrar man ju till Sverige och till människor i vårt land som inte har lika bra förutsättningar som en själv kanske..Det är ju ett tydligt mönster att människor som har mycket pengar vill ha mer och helst betala mindre i skatt…men måste dock visa att du är modig som skriver ut dina åsikter så att man vet hur du tänker..även om jag inte håller med=)

  Reply
 • Eftersom pengar är det allra viktigaste för dej så förstår jag faktiskt inte varför du bor kvar i ett land med höga skatter , flytta till Monaco eller nåt annat skatteparadis så är ditt största problem löst !

  Reply
 • Varför tror ni vi har val i Sverige vart fjärde år om alla ändå ska rösta som ni tycker? Alla har rätt till sin åsikt!! Alla frågor i valkompassen handlar inte om skattefrågor, vilket betyder att Annica håller med moderaterna på fler än den frågan, sen att hon tar upp just skattefrågan är för att det är en av hennes viktigaste frågor, och det har hon all rätt tycka även fast ni inte tycker det. Att staten får in mindre skattepengar betyder heller inte att sjukvården eller polisen blir sämre, det gäller istället att lägga pengar på rätt saker. Det ska inte straffa sig för en person som pluggar vidare eller kämpar hårt för att nå framgång i karriären!

  Reply
 • Tack snälla för klok kommentar. Stora delar av skattepengarna går till ”kultur”, vilket i vissa fall är synonymt med någon stenbumling som anses vara konst på offentlig plats, eller som de små fontänerna på Avenyn i Gbg som kostade miljoner, det hade vi kunnat vara utan. Lägg skattepengarna på rätt saker istället! Som löner och resurser till avgörande yrkesgrupper (sjukvård, äldrevård, polis, lärare etc).
  Lön för mödan = motivation till utbildning och jobb. Varför ska man utbilda sig och jobba om man ändå kan få bidrag och lägre skatt än övriga och få ut större procent. Det handlar INTE om att göra det sämre för någon, självklart vill man att alla ska ha det bra oavsett social och ekonomisk situation. Utan istället göra det mer värt att jobba hårt.

  Reply
 • Du tycker att man ska byta jobb om man inte är nöjd . det tycker jag med ! Jag tycker också att man ska byta land om man inte är nöjd .

  Reply
 • Men vad bra, gör det då 🙂

  Reply
 • Men snalla manniskor! Tycker synd om er. Klankar ner, tycker till SA J**LA latt nar ni sitter vid tangenterna men anda sa ar ni sa fruktansvart nyfikna att ni maste in har och lasa, vilket dessutom ar ett av Annicas jobb.
  Valet ar till for att ALLAA ska fa rosta fritt, individuellt, efter egen vilja. Sa ga och gor det bara. Och att kommentera har gor ingen skillnad. Ga ut och bli politiker istallet. Prata i viktigare forum. Maste alla vara sanna gnallspikar…?!!

  Reply
 • Mycket egoistiskt att bara rösta på vad som gynnar dig /sig själv, ALLA ska väl rösta på tex på det som gynnar sjuksköterskorna det kommer ju gynna oss alla när vi själva blir sjuka att de har bra löner, likaså gäller de poliser, brandmän, läkare som är livsviktiga att det finns för oss alla. Som många gånger riskerar sitt liv för oss andra. Likaså lärare såklart.

  Reply
 • Jag uppfattar dig som otroligt självisk och världsfrånvänd. Man kan inte önska sänkta skatter och samtidigt önska bättre vård, skola och högre polislöner. Ja, i en drömvärld möjligtvis. Vilket ofta verkar vara lite av vad ni ”influencers” lever i. Nej, jag är inte avundsjuk. Sluta dra det kortet. Jag, personligen, hade inte tyckt att det skulle vara meningsfullt att jobba med det ni gör.
  Och att du får det att låta som hög lön = hårt arbete… allvarligt, Annica? Jag vet att du arbetar MYCKET; men hårt? Definiera ”hårt”, tack.
  Betyder det då även att låg lön = slappt arbete? Eller? För du tycker väl inte att sjuksköterskor och lärare inte jobbar minst lika hårt som dig? Att bara rösta på det som gynnar en själv mest är för mig helt ofattbart, för vad tror du händer med samhället när, låt oss säga, sjuksköterskorna inte orkar mer?

  Reply
 • Jag såg rubriken och började gråta! Jag jobbar på ett jobb som jag verkligen inte trivs med! Jag har jobbat där i typ 2 veckor men håller redan på att gå in i väggen! Jag gråter i panik, får ångest och känner mig ängslig varje gång jag inser att jag ska jobba dagen efter!
  Tack för att du inspirerar ❤️

  Reply
 • Jag är inte särskilt insatt i politik, men blivit det på senare tid I och med Margaux Dietz Partitempen på Youtube. Där hon har intervjuat alla politiker.Men eftersom det är väl iår, krämar politiker fram med tomma löften, förslag och vad dom skulle göra om dom kom till makten. Jag minns vilket rabalder det blev förra valåret, när Stefan ”Käbbel” Löfven kom till makten. Men på riktigt nu, vad har det blivit för förändring i samhället sedan dom kom till makten? Vad har varit så hemskt? För någon i min livsituation, både arbetslös och ”bostadslös” har jag haft likvärdigt dåligt sedan jag tog studenten 2010. Inte på grund av politik utan för att jag har en svag utvecklingsstörning som hindrar mig. Svårt att få och behålla ett arbete= inga pengar, inget sparande och inget boende.
  Så förklara för mig hur det skulle ändras? Vem som än kommer till makten så är jag övertygad om sämre, sjuka, utsatta kommer få det sämre och rika, som sympatiserar med Moderaterna kommer få det bättre. Ska vi ha ett samhälle för enbart rika eller ska vi ha ett samhälle för alla? Oavsett ekonomi.
  Moderaterna – dom rikas parti
  Socialdemokraterna/Vänsterpartiet – ett parti för alla oavsett ekonomi.

  Reply
 • Jag röstar för att alla ska ha möjlighet till en bra skälig levnadsnivå, bra sjukvård, en ekonomi som inte går under för att man råkar vara sjuk osv. Jag kan betala några tusenlappar extra i skatt varje månad, för att jag vet ju att det behövs om alla ska få möjlighet till samma sjukvård. Jag har en bra lön, men jag tycker varken att du eller jag förtjänar bättre vård än någon annan… jag jobbar och sliter enormt, mer än heltid.. jag kan ju också välja att jobba mindre/tjäna mindre och betala mindre skatt… men jag älskar mitt jobb och jag tycker att det är värt det och jag kan somsagt tänka mig att betala några tusenlappar till varje månad om det gör att välfärden blir bättre. Att säga ”byt jobb” är inte så enkelt för alla, du kanske har missat hur arbetsmarknaden ser ut? Men alla får ju rösta på vad de vill, själv röstar jag rött…
  Jag tycker du ska vara stolt över det du åstadkommer och du gör ett grymt bra jobb, men det gör sjuksköterskor, undersköterskor, långtidssjukskrivna, ensamstående mammor/pappor och de flesta andra också… i inlägget kan man tolka det som att du är så mycket bättre än alla, som har ett vanligt jobb. Jag tror att många är avundsjuka på ditt liv, du har förmodligen flera läsare som kämpar varje dag för att få sin ekonomi att gå runt, är sjukskriven osv. Undra hur dom känner efter detta inlägg…

  Reply
 • Annica har aldrig dolt att pengar är det som driver henne … talar ofta om pengar och ända sedan hon började blogga så har PENGAR varit ledordet . är hon förbannad på sina läsare så får de minsann veta att att : Pengarna rullar minsann in 😀 hon har även berättat att hennes mamma minsann tjänar mycket pengar ( I Norge tjänar man tydligen mer inom Hemtjänsten än i Sverige ) Kanske läsa på vad Camilla Läckberg säger om pengar 😀 😀

  Reply
 • Folk verkar dock glömma här att inget EU-land beskattar arbete så mycket som Sverige. Det är inte så att vi redan betalar lite skatt och nu ska sänka ännu mer. Vi ligger redan högst. PLUS att Alliansen satsar så gott som lika mycket på skola, vård och omsorg som de röd/gröna i sin budget, den sänkta skatten innebär att de vill göra nedskärningar inom ANDRA områden. Den sänkta skatten innebär också att de som ”föder” vårat land (företagen) har möjlighet att nyanställa och våga expandera. Det skapar nya och fler arbetstillfällen, lägre arbetslöshet och bättre ekonomi för Sverige. Fler människor i arbete innebär också fler som betalar skatt = mer skattepengar.

  Reply
 • Förstår hur du tänker men att rösta på det som gynnar en själv känns inte heller rätt. Jag röstar för en bra välfärd, som ALLA kan ta del av och ett mer jämlikt Sverige – dvs rött. Feminism är icke existerande i blå politik tyvärr.

  Reply
 • Din lön existerar ju till ca 100% pga din följarskala som likear, tittar och läser din blogg, insta och som köper de produkter du rekommenderar! På så sätt så önskar man ju att du inte skulle “rösta på det som endast gynnar mig själv” när du har ett jobb som du kan leva på pga många tusen andra människor! Många av dina följare har nog följt dig från big brother, och har sett dig blivit ett riktigt proffs på smink, mode och träning, du har inspirerat många, iallafall mig:) men att du plötsligt verkligen tycker det är orättvist att alla dina pengar inte hamnar hos dig själv, kom faktiskt som en chock..

  Reply