Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

20:27 | August 13, 2018

Vad röstar ni?

Jag, Daniel och Xenia satt precis och diskuterade valet då det närmar sig så vi alla bestämde oss för att göra Valkompassen. Jättesmart att göra det om man inte alls är insatt i politik men vill få ett litet hum om några större frågor.
En sak jag vill ändra på är tänket kring skattepengarna! Jag tycker inte att folk som jobbar hårt ska skatta mer än någon annan. När jag startade upp mitt första företag så hade jag inte så stor koll på sådana här saker men då fick jag lön från ett företag samtidigt som jag fakturerade vilket resulterade i att jag fick skatta 50%. Jag jobbade som ett jävla djur och kände mig straffad för att jag fick skatta bort dom pengarna, då hade jag hellre kunnat dra ner på timmarna och fått ut samma pengar. Självklart tycker jag att vi ska betala skatt, ingen snack om saken. Men jag tycker att vi alla ska skatta lika mycket, ha samma procentsats!
Självklart tycker jag vi ska ha fungerade skolor, utbildningar och vård! Trots att jag själv använder mig av privatvård eller typ KRY så är det viktigt att vi har en fungerande vård för ALLA! Och ja, jag vet att våra skattepengar går åt detta och det är därför jag tycker det är en viktig fråga och är intresserad av hur partierna tänker kring detta. Jag ska absolut läsa på mer om de olika partierna!
Efter alla frågor så blev det ganska tydligt att jag håller med Moderaterna till viss del (inte 100%) och detta är det dom står för:
-Vi vill sänka skatten för alla som jobbar och för Sveriges pensionärer. Det ska inte finnas någon skillnad i skatt mellan lön och pension.
-Vi vill införa inträdesjobb för nyanlända, språkkrav och ett bidragstak så att det alltid lönar sig bättre att jobba än att gå på bidrag.
-Vi vill att Sverige ska ha en stram och långsiktigt hållbar migrationspolitik.
-Sverige ska ha fler poliser med högre lön. Straffen ska skärpas för gängkriminalitet och sexualbrott. Vi vill införa ett nationellt tiggeriförbud.
OBS! Skriver att jag inte är insatt och försöker inte att påverka någon att rösta samma som mig. Vill påpeka dock att det är viktigt att rösta så läs på de olika partierna och rösta på det som ni själva tycker är bäst!


89 kommentarer89 kommentarer om “Vad röstar ni?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Tyvärr så tappade jag all respekt för dig nu.. för det första försöker du påverka vad andra ska rösta, när du för det första inte är påläst, du verkar skita i miljön och moderaterna har bara för en vecka sig uttalat sig och vill sammarbeta med SD! Skatteminskningen som de vill genomföra är minimal, så att tro att du ska tjäna mer efter det, är dumt! Sen går skattepengarna till skola, sjukvård, tåg(som du inte alls tycker är lika viktigt?) och till barnbidrag till ensamstående mammor etc etc. Majoriteten av de som röstar på M är egenföretagare och män och det tycker jag säger en hel del

  Reply
 • Hur vet du att hon inte är påläst? Uppenbarligen läser hon ju på. Jag är varken man eller egenföretagare men håller med M:s politik till största del. Respektera allas olikheter och lämna trevligare kommentarer efter dig. Håller du inte med någon så kan du lägga fram det snyggare än att göra det med taggarna utåt. Det säger en del om dig 🙂

  Reply
 • Okej! Inte meningen att verka så arg, var bara shockad när jag läste hennes inlägg! Har sett upp till henne i flera år och allt rasade när jag läste.. sen så menar jag opåläst med tex. Poliser får lön från staten, skatten används till skola och sjukvård, det finns faktiskt statistik som visar vilka kategori som röstar på M, så det är inget jag hittat på! Sen så tycker jag inte alls att det är Ok att en offentlig profil lägger ut ett sådant här inlägg, som sprider vriden fakta! Att skriva att sosse= förlora pengar är kanske sant för henne, men inte för många av hennes följare

  Reply
 • Jag både tar in det du skriver och respekterar dig mycket mer när du lägger fram det så. Kan hålla med om att en offentlig person i sammanhanget eventuellt bör hålla vad man röstar på för sig själv, men å andra sidan, det räcker att gå in på Facebook eller vilken socialt media som helst så delar folk sina åsikter åt höger och vänster, så varför inte även de som är offentliga? Det är ju så man får en debatt och kan lyfta viktiga frågor och komma framåt. Om man håller det på en vettig nivå vill säga, och inte blir aggressiva direkt och säga att någon är dum i huvudet bara för att man tänker och prioriterar olika. Vill man själv bli hörd så får man även lyssna på andra

  Reply
 • Ja väldigt många är öppna med vad dom röstar på. Vad spelar det för roll? Man behöver inte gå till attack för det utan jag tycker det bara är bra att diskutera.

 • Tack Kikki! 😀

  Reply
 • Jag tycker det är jätteviktigt att rösta, varesig det är på ett parti eller blankt. Sedan är jag väldigt öppen med att jag inte är så insatt men i de frågor som tas upp i Valkopassen är det mycket som gör att jag dras till Moderaterna. Plus att jag är egenföretagare, klart jag vill rösta på det som gynnar mig först och främst.
  Jag tycker inte att vårt samhälle har fungerat optimalt de senaste åren och då röstade jag ändå på Socialdemokraterna.

  Reply
 • Förstår att du gör det, men tycker det är väldigt tråkigt! Ibland önskar jag att människor skulle se till större problem än pengar, man vill ha lägre skatt för att få mer pengar i fickan, istället för att bidra till det mer jämnlika samhället vi borde ha! Polisernas och lärarnas löner kommer inte kunna bli större, intresset för att läsa till de yrkena är redan extremt lågt.. för att inte prata om miljön, alliansen vill ta bort flygskatten(för att gynna de som har pengar till att flyga) när en av de största miljöbovarna är flygtrafiken. Centern som kallar sig “miljöparti” vill göra mindre än alla andra partier förutom M och SD för miljön, trots det så röstar många på dem för att de är bra för miljön. Detta med tiggeri är också intressant, du får gärna svara varför du tycker att det “har varit så jobbigt med tiggarna, de senaste åren” vet inte vad de gjort för fel förutom att sitta utanför affären och ge oss dåligt samvete för att vi aldrig har med kontanter.. jag skulle också såklart gynnas av lägre skatter, men pengar har aldrig betytt mer för mig än medmänsklighet! Och för att tex kunna ta hand om de flyktingar som kommer hit och miljön så behöver vi bidra till samhället!

  Reply
 • Du Molly…Annica och andra höginkomsttagare betalar antagligen mer i skatt än du någonsin kommer att göra…att man ska straffas med att betala mer i skatt än den som inte fått tummen ur och utnyttjat de möjligheter vi alla har i detta landet till utbildning mm..straffas för att man haft ambitioner,studerat,slitit och jobbat…hur kan man tycka att det är rätt?När tex språkrören för miljöpartiet lever som de lär kanske folk börjar att lyssna…såssarna har inte gjort särskilt mkt för att minska de klyftor som finns..vem är det som är obildad och opåläst här igentligen….

  Reply
 • Varför har du ändrat dej att du nu skriver att du röstar på dom som är bäst för dej men förut röstar på socialdemokraterna. jag tänker inte bli en sådan som tänker bara på mej själv utan tänker fortsätta bry mej om mina medmänniskor. vill inte ha ett ego samhälle. Nej tack.

  Reply
 • Vet du vad Molly? Jag är en av de där ensamstående morsorna som hankat sig fram och knappt kommit runt och jag har alltid röstat på moderaterna. Jag tänker på vad som blir bra för mig och vad som blir bra för samhället i sin helhet. Och för ca 10 år sedan under moderaternas mandatperiod gjorde skattesänkningen så stor skillnad på min låga lön att jag var tvungen att kolla ”vad som blivit fel” med min chef, som i sin tur ringde och skällde ut lönekontoret för att de dragit för lite skatt under lång tid. Visade sig att skatten stämde eftersom moderaterna gjort en sänkning och jag kunde leva mycket bättre trots att jag inte var en av de där rika som påstods vara de enda som skulle gynnas av skattesänkningar.

  Reply
 • Ja om vi vill ha en fungerande vällfärd kostar det pengar och höga skatter. Molly skriver bra kommentar. Kommer verkligen inte rösta på M ett samhälle är till för alla. Och för mej är trygghet viktigt. Kommer bli orättvisor i massor om M vinner. Så tycker jag. Jag ser till andra och inte bara mej själv. Pengar är inte viktigast.

  Reply
 • Självklart är inte pengar viktigast men jag personligen tycker inte att det fungerat optimalt i vårt samhälle de senaste åren. Jag röstade på sossarna sist men tycker inte alls att vården fungerat som den ska och därför har jag själv valt att gå privat.

  Reply
 • Visst vården har inte fungerat över hela landet, sjukhus i Norrland har behövt stängas osv. Men här nere så fungerar det väldigt bra, bortsett från kötider. Men det går nästan inte att ta bort, speciellt inte om vi ska betala mindre skatt! Sen så är det ju samma för alla, men skönt för dig att du har råd att gå privat

  Reply
 • Moderaterna har styrt landstinget i Stockholms Län de senaste 12åren. Intressant analys att tycka vården är ett problem men ändå rösta på partiet som överskridit budget med 50 miljarder kronor och byggt världens dyraste sjukhus som inte ens fungerar. Med en enkel googling på ”Nya Karolinska” förstår man snabbt konsekvenserna av moderat politik.

  Reply
 • Var tror du poliserna får sin lön ifrån?

  Reply
 • Haha ellerhur! Som jag skrev detta visar tyvärr bara på okunnighet

  Reply
 • Skriver tydligt att jag inte är insatt och att i Valkompassen så är det Moderaterna jag håller med.

  Reply
 • Annika, du skriver att du inte är insatt och behöver läsa på mer. Men jag hoppas innerligt du vet så mycket att jobbar en inom den offentliga sektorn så är det skatten som betalar lönen! Det vill säga att skattesänkningar skulle innebära att poliser , undersköterskor, sjuksköterskor, lärare, socialarbetare etc inte kan få en högre lön som de förtjänar då deras jobb är viktigt för hela samhället. En står sig nog alltid närmast och röstar på det parti som på ett eller annat sätt gör det bättre för en själv som person. Men med fler skattesänkningar så kommer bristen på poliser, socionomer, sjuksköterskor, lärare etc bara öka för lönen är inte nog lockande/skälig.
  Så jag undrar, är din personliga ekonomi viktigare än samhället säkerhet, kvaliten på utbildning och legitimerade lärare, den vård vi faktiskt har även om den kunde va bättre (men det är svårt utan sjuksköterskor)?
  Man vet aldrig vad framtiden har att erbjuda men det vore ju tråkigt att få en allvarlig sjukdom och behöva betala för medicinen som kan uppnå miljonbelopp för att man tidigare i livet inte ville betala lite mer skatt än de som vänder på var och varannan krona.
  Hälsningar från en som lever i ett hushåll där våra pengar också vissa perioder skattas till 50%, vårat sparande ibland skattas dubbelt etc. men min kusins cancer medicin är viktigare än att jag ska köra runt i en ny suv.

  Reply
 • Alltså självklart kan man vilja en en skattesänkning men ändå vilja att löner som betalas med skatt höjs. Ingen motsättning alls ju….. Handlar om att man 1) ej vill betala en högre % i skatt pga att man tjänar mer 2) har åsikter om vart skattepengar ska gå, i detta fall till ökad polislön.
  Haha alltså om polisens lön på något sätt hade varit privat finansierad hade det ju inte ens varit en valfråga det tror jag verkligen Annika är med på 🙂

  Reply
 • Hur tror du vården ska funka om skatterna sänks? Det är ju katastrof som det är idag. Du som tjänar multum söer såklart privatvård men alla andra i samhället? Ska dom få lida?

  Reply
 • Sliter som ett djur och till vilken nytta?
  Går inte att jämföra på samma dag med hur sjuksköterskor etc sliter.

  Reply
 • Inte heller en journalist eller massör. Eller busschaufför med ryska posten. Vi sliter på olika sätt, det är som att jämföra äpplen och päron!

  Reply
 • Frågan är bara vems jobb som faktiskt är viktigast om man var tvungen att prioritera i ordning?
  Finns många jobb som behövs, men influencer är kanske inte det viktigaste jobbet.
  De flesta anser nog att polis, sjuksköterskor och lärare sliter och gör ett viktigare jobb än influncers.

  Reply
 • Håller med er alla ovanför som kommenterat. Tur det finns människor som tänker lite längre.

  Reply
 • Detta med att du “sliter som ett djur”, jag känner väldigt många som slitit hela livet för att ha råd att utbilda sig och ens ha ork att studera! Du har genom big brother blivit en offentlig profil som jobbar med socialmedier, jag vet att ni såklart sliter! Men inget jämfört med sjukt många andra i samhället, och det är dem som behöver tillgång till sjukvård, skola, polis etc. Många andra jobbar med saker de älskar, men som ger jätte dålig lön, tex lärare! Du tjänar säkert 10X en lärares lön per månad, berätta gärna varför vi då ska betala mindre skatt, som är det enda som gör att de får lön

  Reply
 • Det är som att jämföra äpplen och päron. Jag menar på att vi alla ska betala lika mycket skatt, att bara för att man jobbar hårdare ska man inte få betala en högre procentsats!

  Reply
 • Såklart det är att jämföra äpplen och päron, skillnaden är väl att päronen är beställda och glaserade och äpplena är hemmaodlade.. hah nädå! Men vissa som tex har utbildat sig länge och kämpat för att jobba som läkare eller sjuksköterska, bidrar ju till detta samhälle väldigt mycket mer än influensers(menar inte att det ni gör är dåligt, menar bara att om man ska vara realistisk så finns det de som bidrar mer till samhället) och många av dem klagar inte en sekund på att man måste betala skatt, de sliter men vet att man får tillbaka nån gång! Såklart alla inte kan vara läkare, lärare etc men det är ganska självklart att man bidrar mer till mänskligheten än de som jobbar med skönhet och mode! Sen såklart hjälper ni många människor, men under de senaste åren med socialamedier har depression bland unga ändå ökat och pressen på att “vara perfekt” finns överallt

  Reply
 • Hmm, du är medveten om att vi har något som heter jobbskatteavdrag (borgerligt påhitt ofc) vilket innebär att de som inte jobbar (dvs långtidssjukskrivna, pensionärer osv) betalar en högre skattesats än vi som jobbar?

  Reply
 • Men sluta skriv ”jobbar hårdare”!!! Bara för att du råkar ha ett jobb som ger högre lön så beryder det inte att du jobbar hårt. Snälla.

  Reply
 • Och det vet du? Du får gärna berätta hur du uppfattar hur mina dagar ser ut så kan jag berätta om det stämmer eller inte. 🙂

  Reply
 • Kan du då berätta hur en polis eller sköterska/undersköterskas jobb ser ut?
  Reality check behövs här

 • Men beskriv en ”hård” dag på jobbet som bloggare då? Många tunga lyft? Många övertidstimmar? Kollektivavtal som inte följs? Riktigt hårt arbete som är lågavlönat? Du hade inte haft ett skit till trygghet eller fallskärm till vardags utan alla de yrkesgrupper som faktiskt ser till att ett samhälle rullar runt i kris. Vad du röstar på är helt oviktigt för alla misstänker jag. Jag tror personligen att det som retar upp folk är att du anser ditt yrke som hårt jobb vilket det inte är. Det ÄR ett jobb i will give you that men ditt jobb har ingen påverkan för någon alls och gällande din jämförelse med en journalist…nej. Inte ens nära. En journalist får gå på högskola, ta studielån, ibland arbeta i livsfarliga miljöer för att du och jag ska veta vad som pågår i världen och allt detta för en relativt låg lön tro det eller ej. Det folk menar på är att det är ett skevt samhälle som värderar make up och träningsbilder samt WOW-tåg högre än att se till att rätt personer får rätt lön. Det faller platt som sagt när du sjölv jömför ”äpplen med päron”. Du skrev själv att folk som jobbar hårt inte ska betala högre lön och det tolkas som att du själv verkar tycka att du jobbar hårdare än de som faktiskt jobbar hårt. Så jo, vi som har lön som är absurt hög bör absolut betala mer skatt för att det skall vara ett samhälle som är
  rättvist för alla.

 • Men alltså va? Vilket opåläst inlägg och då är jag inte ens insatt i politik! Men du verkar ha missuppfattat vad allt med skatter innebär. Bara pinsamt. All trovärdighet är borta.

  Reply
 • Nej verkligen inte. Jag vet vart våra skattepengar går och jag vet också att jag inte vill betala mer än alla andra bara för att jag har ett sådant typ av jobb.

  Reply
 • ”Vill inte betala mer än nån annan”. skulle du kunna stå jämte en 4 barns ensamstående mamma som jobbar För lägsta lön för att få det att gå runt och med stolthet tycka att ni ska skatta exakt lika mycket? Klart mycket vill ha mer så kommer det ju jämt att vara och är bra då det är en morot. Men man får inte tappa medmänskligheten. Tvivlar inte en sekund på att du kämpar och krigar på som alla människor gör på sina jobb. Men du måste kunna se det egentliga ”värdet” i vissa situationer och prestationer. Jag är mer än nöjd att jag varje jag kan gå in här o drömma mig bort en stund och läsa om ditt liv och allt du bjuder på i din blogg.
  Men tycker tyvärr inte att du av någon anledning skulle skatta mindre när du tjänar mer. Du verkar (om du inte målar någon fasad som inte stämmer vill säga) ju ha råd, varför måste du ha mer på just den vägen när du redan verkar ha det du vill och behöver så det till och med blir över? Finns ju familjer som inte kan mata sina barn. Varför..?
  Tycker du är grym på ditt jobb och det ser väl allihop att du är. Se dig som en jättebra tillgång till Sveriges ekonomi. Du bidrar och hjälper så många människor av att du skattar liite mer än många andra, var stolt över det!

  Reply
 • …eller så håller hon bara inte med dig vilket också måste få vara okej

  Reply
 • Nu är du lite självisk (vilket jag förstår, pengar innebär girighet). “Sliter som djur”. Vi alla kan nog hålla med om att det flesta av oss gör det. Människorna i vården som får jobba dubbla skift pga att det är underbemannat, min pappa som jobbar inom restaurangbranschen i 10-11 timmar om dagen, jobbar inte de bokstavligen som DJUR? Jag respekterar din åsikt men samtidigt håller jag inte med om att du vi andra som skattar 30% inte sliter som djur. Visste du om att i min bransch som konstruktör har flera av mina kollegor 300 timmar i komp? 300 TIMMAR i övertid.

  Reply
 • 300 timmar- vilket tidspspann? Om 1 år är det ju inte bra då man endast får arbeta 200h övertid

  Reply
 • Fast va?
  Inte påläst men ska försöka påverka andra?
  Jag hänger upp. Ig angående det du skriver om att folk som jobbar härt inte ska betala mer i skatt. Well. Vårdpersonal, offentlig sektor (polis) och lärare ink förskola jobbar ALLA svinhårt kan kag tala om för dig och tjönar piss och ingenting. Influencers tjänar multum och jobbar faktoslt inte särkilt ”hårt”…sååå hur tänkte du nu?

  Reply
 • Ignorera feltrycken på tagentborden (iphones suger)

  Reply
 • Att vi inte jobbar hårt, då vill jag veta varför du tror dig veta det F. Är du influenser? 🙂

  Reply
 • Är du vårdpersonal? Polis? Lärare? Jobbar du som sophämtare? Jämför du event och en blogg med ”riktigt” hårt arbete som avlönas dåligt? Du kom med i big brother, skapade en blogg och får betalt för inlägg och samarbeten. Är det tungt att lägga en ansiktsmask och att rescensera en parfym? Att du får betalat för det visar exakt hur skevt samhället är. Att du dessutom försöker kontra med att vi som faktiskt bidrar till samhället med att gå till jobbet och gör skillnad inte förstår tyngden i att blogga…😂

  Reply
 • Nej det gör jag inte, vart står det?

  Reply
 • Oj, vilket hårt jobb att sminka sig varje dag med sponsrade produkter. Vad är det som säger att du inte använder samma bilder till olika produkter. Bilderna ser ju likadana ut. Privat sjukvård, menar du då de skönhetskliniker du besöker, för de är väl också sponsrade, liksom frisör, fotvård, möbler etc etc.
  Hur tänker du med alla kläder som du får hem och använder en gång, tänker du någon gång på miljön? Måste ha drivor hemma.

  Reply
 • Men skämtaaaar du, Annica?! Som dom ovan redan skriver så håller inte ditt argument om skatten, samtidigt som du vill ge mer pengar till sjukvård, polis o skola osv. Sen känns det så galet världsfrånvänt och ej humant att vilja ta emot mindre flyktingar. Om det hade varit du och din familj som flyr från kring, förtryck och döden, hade du velat få ett nej då? Försök sätta dig in i det större perspektivet, och inte bara tänka kortsiktigt och egocentriskt (dvs moderaternas idéer).

  Reply
 • Jag säger inte att jag inte vill ta emot flyktingar. Jag skriver att jag matchar bäst med Moderaterna med som du tydligt kan se så är det inte till 100%. Du behöver inte försöka läsa mellan raderna!

  Reply
 • Tycker det inte var bra av dig att lägga ut detta inlägg, man måste vara mer insatt i vad olika partier vill genomföra, och i politik!

  Reply
 • Jag bryr mig inte om vad folk tycker om vad jag röstar, tycker det bara är viktigt att folk faktiskt tar och gör det. Sedan på vilka skiter jag i, det är upp till var och en. 🙂

  Reply
 • Sverige har hög skatt i jämförelse med andra länder… och eftersom Annica är en höginkomsttagare så röstar hon ju på det som gynnar henne. De finns flera anledningar för henne som egen företagare lägenhetsägare m.m att vilja rösta på moderaterna. Tycker ni läsare är fett naiva och tro att man inte först och främst ser efter sina egna behov när man röstar?.. vilka höga förväntningar ni har på influencers…
  Det är lätt att tänka som du gör när man har fått allt serverat på ett silverfat. Jag förstår att du lägger ner tid och arbete på dina kanaler och din utveckling,
  Men om du hade ett ”vanligt” 9-5 jobb skulle dina tankar nog vara helt annorlunda. Tyvärr är det nog svårt och sätta sig in i andras livssituationer när man glidit räkmacka själv.

  Reply
 • Självklart röstar jag på det som gynnar mig. Men sedan finns det andra frågor där jag vill att det ska gynna alla.

  Reply
 • Jag har ett ‘vanligt’ 9-5jobb och resonerar på samma sätt som Annica. Med den skattepolitik vi har idag förstör vi för vanliga arbetare som vill göra rätt för sig och tror att det ska löna sig att jobba. Lägg istället resurser på skattesmitare och riskkapitalister där det finns miljoner att hämta. Det ska löna sig att jobba – och det gör det inte dag. Låt det inte drabba människor som belånar sig hårt för att utbilda sig eller bygger upp sitt egna företag och ändå inte får något för det.

  Reply
 • Alltså tyvärr men detta inlägg känns ju totalt ogenomtänkt.
  Närmast skrattretande naivt och egoistiskt.
  Läs på!!!

  Reply
 • Man måste ju få tycka olika? Bara för att man inte håller med dig är man inte ”okunnig” eller ”icke på läst”. Vi har olika åsikter, That’s it, din är inget facit.

  Reply
 • Man behöver inte vara expert på politik för att uttrycka sin åsikt bland vänner/familj, däremot behöver du läsa på REJÄLT innan du uttalar dig om politik på en så pass stor plattform som din blogg.
  Ja, överallt på FB/twitter osv ser vi människor med både huvudet på skaft och människor med huvudet under en sten senaste årtiondet som uttalar sig – Men de är dagens ”influencers” som påverkar dagens ungdomar i årets val, det fungerar inte att ta av och på förebildskoftan endast när man känner för det.
  Jag förstår att du dras mot M ur det perspektiv som ditt liv ser ut, samtidigt så ska det gynna HELA samhället. Var får polisen lön från? Sjukvården? = Våra skattepengar.
  Att dra ner på skatten låter som en SJUKT bra idé för egenföretagare, men det är så naivt! Hur ska polis, sjukvård, skola etc etc kunna få högre löner än de har nu om vi inte är villiga att se till att dom faktiskt får det?
  Moderaterna vill ta del av välfärden, men gärna inte betala för den.
  Du är en sjukt smart person inom många kategorier, men inom politik MÅSTE du läsa på mer innan du uttalar dig på en så stor plattform Annica. Stort misstag.

  Reply
 • Det är inte så att jag skrivit en bok om politik. Jag skrev vad jag tyckte om skatt och vad moderaterna stod för. Thats it 😉

  Reply
 • P.S
  Viktigt också att tänka på att valkompassen är ett jätte bra verktyg om man känner sig osäker, men det är inte en genväg till att sätta sig in i politiken. Det är endast ett par enstaka grundfrågor, utifrån valkompassen får du inte hela bilden av ett parti eller vad dom står för. Jag respekterar allas åsikter, om dom har läst på ordentligt och faktiskt kan föra en diskussion utifrån det och stå bakom ett partis politik i helhet – inte endast gällande en fråga.

  Reply
 • Jag skriver ju att jag ska läsa på 😀

  Reply
 • För det första så vill jag hylla dig för att du vågar skriva om politik eftersom många influencers väljer bort det ämnet. Efter att själv ha blivit mer insatt i politik har jag insett hur komplicerat det är. Därför är mitt råd till dig att inte blanda in så mycket av din personliga åsikt innan du själv vet hur allt fungerar som t.ex. att skolan styrs av kommunerna därav väljer de till stor del hur mycket pengar de lägger på skolan inte staten etc. Annars tycker jag att det är grymt att du lyfter t.ex. valkompassen för de som inte är insatta eller inte tycker om politik.

  Reply
 • Tack och lov för influencers som låter bli. Med tabke på vilken fanbase vissa har runt 18+ som antagligen röstar på det som deras ”idol” säger åt dom att göra och därmed sympatiröstar på skit de har noll koll på så är det alldeles riktigt och rätt att de låter bli. Jag förstår inte vad A tänkte med här? Tack och lov så verkar Annicas skara ha koll och ha vett nog att säga åt henne att göra om och göra rätt. Det här är bara absurt.

  Reply
 • Jag anser det viktigt att lyfta politik då det är många som är första gångsväljare som inte kommer att gå och rösta därför att de antingen inte är insatta eller inte tycker politik är intressant. Att då lyfta politik på många olika plattformar tror jag är viktigt för att få ännu fler ska välja att gå och rösta. Sen skrev jag att jag inte tycker att hon ska skriva sin personliga åsikt innan hon har kunskap men det kanske du missade. För att förtydliga vad jag tycker så anser jag det som bra att hon belyser valet och politik men hennes egna åsikt ska hon akta sig att uttala innan hon vet mer eller skippa den helt och hållet

  Reply
 • Jag bryr mig inte om vad folk tycker om hur jag röstar. Jag kommer, som jag skrev i inlägget, läsa på och jag var tydlig med också att jag gjorde Valkompassen men det betyder inte att jag håller med dom till 110%

  Reply
 • Om man är 18+ och röstar som sin “idol” well då är man inte en vettig 18-åring. Då kanske vi bör höja åldersgränsen på att rösta, tycker du inte det!?

  Reply
 • Nej. Jag tycker att influencers som isf arbetar politiskt ska bli tillfrågade om samarbeten med partierna. Inte folk som inte vet politik eller ens intresserar sig för det och behöver en valkompass för att ens ha en aning om vad man tycker.

  Reply
 • Ja men många är rädda för att ta emot skit, jag är inte det. Jag är väldigt öppen med vad jag tycker om vissa frågor 🙂

  Reply
 • Men folk är ju verkligen komedi i kommentarsfältet. Låt hon rösta på vad fan hon vill? Vi alla vet vem som kommer vinna ändå och inte är det dom som styr idag…
  Jag blir 18 år precis innan valet och har faktiskt blivit insatt i det så vad Annica röstar på påverkar inte mig för fem öre sen är det bara roligt att jag bestämt mig sen innan att rösta samma sak😊

  Reply
 • Fräsch människosyn? Är du medveten om att M vill samarbeta med SD? Därav migrationsfrågan och tiggeriförbus. Mumsigt.

  Reply
 • Du kanske ser klart och tydligt på bilden att jag inte håller med Moderaterna till 100%? Men ja, tiggerit är ett problem idag som vi bör göra något åt. Vad och hur, det är ju frågan.

  Reply
 • Som egenföretagare till ett småföretag har man inte mycket till val än att rösta med de borgliga partierna. Man måste ju utgå från vad som är viktigt för en själv och för de flesta är det ens ekonomi främst. Mig med.
  Småföretag är det som håller allra flest människor sysselsatta och jag anser att dessa företag måste få möjligheten av vårat samhälle att kunna finnas och göra vinst. Mer pengar till småföretagen= mer skattepengar.
  Tror vi alla håller med varandra så långt dock bara lite olika syn på hur detta ska ske. Det är dock otroligt provocerande när du skriver att folk som jobbar hårt ska bli straffade och betala mer i skatt. Vi alla jobbar hårt och ska inte förminska det. Du jobbar inte hårdare för att du driver firma. Det är otroligt provocerande hur du uttrycker dig. Du låter lite girig och som om du inte ser andras sida i saker och ting. Se bara vad du får för dina skattepengar. En kvalitativ sjukvård, trygghet och gratis utbildning. Vi är ett samhälle tillsammans där alla måste få finnas och saker och ting kommer att behöva fördelas.

  Reply
 • Om man ska vara helt ärlig, så är det väl inte så konstigt att de som jobbar som influensers betalar mer i skatt, många tjänar ganska lätta pengar, vet att ni kämpar, men inget jämfört med andra jobb! Ni bloggar, lägger ut Hauls, betalda samarbeten, åker på 100 event per år, flyger överallt, måste vlogga på festivaler, osv osv. Vissa arbeten får man 100kr i timmen när man jobbar natt, då hinner man inte träffa familjen eller hinner knappt äta. Ändå så måste man hem och laga mat för att man inte har råd att äta ute varje dag! Helt ärligt så är det tröttsamt att alla influensers lägger ut “mitt jobb är Såå kämpigt, alla tror att vi glider på räkmacka, men jag har kämpat i tre år” osv osv, tänk om vi andra skulle säga då om våra jobb.. fast då hade man väl fått sparken(plus att man har pluggat på universitetet i fem år innan jobbet då) CSN som man lever på då kommer också från skatten förresten.

  Reply
 • Jag tror faktiskt att det där är en ganska farlig tanke – att influencer glider på räkmackor genom livet. Jag tror det ligger oerhört mycket jobb bakom och speciellt det här att vara sitt eget varumärke. ALLT man gör spelar roll. Jag tror man ska vara ödmjuk inför alla yrken. Hade det varit lätt att vara influencer – gå på festivaler och äta ute varje kväll, och om det hade varit oerhört mycket bättre än att jobba natt – så hade väl alla gjort det?

  Reply
 • Va? Läs vad du skriver högt. Att gå ut och äta och gå på festivaler jämt är inte jämförbart med att jobba natt. Eller ens att jobba(!) Det finns dessutom forskning på nattarbete och dess effekter. Det finns liksom inga kriterier för att vara influencer. Det gör heller ingen som helst skillnad för ett samhälle att bloggar finns eller att en bloggare gör samarbeten med exempelvis Wellington etc. ingen whatsoever. Att Annica skriver att hon jobbar hårdare än de flesta är bara befängt.

  Reply
 • Jag tror helt enkelt att det kan va farligt att ta för givet att man har en viktigare uppgift i livet än någon annan.

  Reply
 • Fast det är så det fubkar. Alla personer är givetvis lika viktiga. Men våra yrken är inte det. En läkare har en viktigare uppgift än hen som drar matvaror på ica. En polis har en viktigare arbetsuppgift än än många andra yrkeskategorier. En politiker har en viktigare uppgift än tex den jag gör etc. Sen väljer man såklart själv vad man vill sikta efter såklart. Jag säger inte att Annicas blogg är oviktig men den är inte lika viktig sol att rädda liv, släcka bränder eller att anhålla kriminella. Det är svårt att förstå att samhället värderar influencers arbete högre än de yrken som faktiskt spelar roll för ett helt samhälle. Det är dock inte Annicas fel och jag förstår att hon älskar sitt jobb och försvarar det. Inget konstigt i det. Det är vara synsättet att det ska räknas som ”att jobba hårdare” än andra och att man inte ska straffas med högre skatt pga det som är knas enligt mig.

 • Jag är egen företagare och många runt mig tycker att jag, iom detta, borde rösta på Moderaterna. Jag är otroligt priveligerad. Jag tar ut en bra lön (vilket jag antar att Annica också gör) och har möjlighet att ta vinstutdelning varje år, till fördelaktig skatt. Jag kan inte förstå varför jag ska ha det bättre? Tar man ut en lön över 38500 (eller var nu brytpunkten går) så finns det väl ingen anledning att inte betala mer skatt? Iaf inte för mig. För mig är det viktigt att alla har det drägligt i Sverige. Alla har inte det.
  Det är så lätt att det blir mycket vill ha mer. Jag röstar Fi! <3

  Reply
 • Ellen bra skrivet. Tack.

  Reply
 • Jag tycker att tonen i kommentarsfältet är tråkig, det är många påhopp och jag vill bara göra klart för alla att man kan vara otroligt påläst och ändå sympatisera med Moderaterna.
  Moderaterna vill (precis som alla andra partier) ha en så bra skola och sjukvård som möjligt, skillnaden ligger i HUR partierna vill uppnå detta. Jag tycker att det är roligt när man slänger sig med uttryck som att någon ”är opåläst som röstar blått, Moderaterna bryr sig ju inte om välfärden” och så har man själv inte läst på ö.h.t. Moderaterna vill genomföra ett nytt jobbskatteavdrag, höja brytpunkten för statlig skatt och återinföra ett utökat jobbskatteavdrag för våra äldre. Jobbskatteavdraget har sin tyngdpunkt på de med lägre inkomst och kan ge en vanlig barnfamilj mer pengar i plånboken varje månad. Den höjda brytpunkten motiverar folk till att arbeta och gynnar tillväxten globalt på sikt.
  På individnivå innebär detta en minskad skatt. Om man däremot läser Moderaternas vårbudget kan man se att Moderaterna trots skattesänkningarna satsar ungefär lika mycket på skola och vård som den rödgröna regeringen gör i sin vårbudget. Moderaterna drar istället ner budgeten för andra saker som de inte anser fyller sin funktion, t.ex. byggsubventioner. = det är inte skolan och vården som blir lidande av skattesänkningarna.
  Utöver det vill jag bara påpeka att det kan finnas många andra ideologiska anledningar till att man röstar blått istället för rött, t.ex. att man anser att varje individ ska ha mer frihet och fler valmöjligheter och att det inte är statens uppgift att bestämma över enskilda hushåll. Jag tycker att det vore trevligt om vi alla kunde ha lite mer respekt för varandra och varandras åsikter, vi lever i ett demokratiskt samhälle där alla har rätt att få tycka som de vill. Jag attackerar inte folk som röstar rött och tycker att det rimligtvis borde vara samma respekt åt andra hållet. Tack för mig.

  Reply
 • Demokratin och yttrandefriheten är något som vi i Sverige ska vara väldigt rädd om och stolt över också. Otroligt tråkigt att det är samma visa hela tiden så fort inte någon röstar vänster. Att lyfta fram valkompassen är mycket bra, och varför skulle inte en bloggare få skriva hur hon tänker politiskt? Hon uppmanar ju dessutom andra att göra valkompassen. Har nog aldrig varit med om ett sånt svartmålande inför ett val som detta år..

  Reply
 • Kunde inte sagt det bättre själv. Är otroligt trött på att bli påhoppad med motiveringen att jag inte läst på ordentligt och att moderater ej bryr sig om andra individer/de svaga och att man är självisk. Så trött på bilden av att röd politik är så himla mycket mer medmänsklig och att alla som röstar rött är så pålästa. Jag har en 5 årig högskoleutbildning, är mycket påläst, röstar blått och respekterar verkligen människor som röstar annorlunda än mig och är därför otroligt trött på denna typ av påhopp från den röda sidan. Främsta anledningarna till varför jag röstar blått beskriver du jättebra i ditt inlägg. Tycker vi ska värna om demokratin och respektera varandras åsikter. Själv värderar jag väldigt högt att vi har både demokrati och yttrandefrihet i Sverige och skulle aldrig gå till sådana angrepp som vissa i kommentarsfältet här gör bara för att dessa röstar rött.

  Reply
 • Suck. Att folk blir så provocerade av att det är just du som skriver detta! Avundsjuka när det är som bäst!
  Ni som inte trivs med era jobb, BYT! För det är ert VAL.
  Jag kommer rösta på antagligen moderaterna, och jag har en vanlig kontorsjobb, och inte så hög lön.

  Reply
 • Det viktigaste i hela debatten är att få ALLA att rösta!
  Demokratin hoppas jag alla är för.
  Sen om man har olika viktiga ståndpunkter är ju inga konstigheter och man får tycka olika om saker.
  Och man ska rösta på det man tycker passar bäst på sina åsikter.

  Reply
 • Väldigt märkligt att du helt ändrat dig helt sedan förra valet då skrev du så här!
  ”Vad tyckte ni om valresultatet, jag tycker att det var jättebra att Socialdemokraterna vann. Jag tror att Sverige behöver en förändring som gynnar alla. Jag menar hur många behöver inte bra vård, älderomsorg och barnen måste få bra skolgång för att kunna bli duktiga i arbetslivet.”
  Snacka om att göra en totaländring!

  Reply
 • Men alltså snälla, det har gått 4 år sedan dess? Klart att hon hinner ändra värderingar på så lång tid.

  Reply
 • Oj vilken tråkig ton det är här? Hon fick i valkompassen att hon håller med M, inte SD, inte NRM. Nu får vi lugna ner oss här lite. Man kan ha olika åsikter i politiken, man kan ha olika åsikter om offentliga personer borde gå ut med vad de röstar på och det är okej. Jag tycker att oavsett vad du Annica röstar på så ser jag inte skadan med det här inlägget, det skapar en diskussion, får folk att tänka efter och oavsett vad läsarna tycker kanske de gör att fler röstar vilket jag bara ser som något positivt. Jag förstår helt klart dina poänger med skatten och tycker inte att de är rimligt som du säger med så höga skatter alltid. De gör att vi människor blir omotiverade att arbeta hårdare, att utbilda oss eller sträva efter jobbet med den saftiga lönen om det nu är det vi vill. Däremot skulle jag vilja veta hur du tänker dig angående konsekvenserna av att alla människor skulle betala samma procentsats i lön? Det innebär att de som har en hög lön får ut mer pengar varje månad medan de som knappt går runt mest troligt kommer ha en situation som fortsätter se ut så, alternativt förvärras. Det gör att klyftorna mellan grupperna blir större samtidigt som sjukvården kanske blir dyrare och det då bara är fler som får “sämre” sjukvård för att man inte har råd att gå privat.
  Angående de punkterna som du tar upp så hade jag gärna sett att du hade skrivit något om hur M tänker att polisen ska få mer lön, att Sverige ska ha råd att ha högre straff och fångar inlåsta under en längre tid när vi sänker skatterna. Var ska vi ta pengarna ifrån, vad blir bekostat på denna skillnad?
  Jag tycker detta var ett intressant och givande inlägg men jag hade gärna hört dina åsikter kring dessa delar, kanske om du grävt lite djupare i frågan 🙂
  Kram!

  Reply
 • Hej!
  Ville bara informera dig om att man inte skattar 50 % rakt av om man tjänar över 50k (cirka) i månaden. Kommunal skatt + statlig skatt (ca 30 %) och sen det belopp som man tjänar över 50k skattar man 50 % på. Så om man tjänar 55k så skattar man ca 30 % på 50k och 50 % på 5k. I detta fall skattar man alltså 15k + 2,5k och inte 25k som man kan tro (50 000*0,5)! Siffrorna är inte exakt men på ett ungefär 🙂
  Ville bara klargöra det, inte alla som vet om det!
  Rock on! Du har en grym blogg!

  Reply
 • Tycker du är en härlig tjej med bra värderingar! Men för att en värld ska bli en bra värld så kan man inte bara tänka på sig själv. Att du tycker att alla ska skatta lika mycket, pensionärer, sjukskrivna, arbetslösa, undersköterskor, rika människor separerar ju bara folket ännu mera. De som kan ge ska ge. Jag är själv en höginkomsttagare och chef. Jag har ett jätte bra liv. Jag är uppfostrad på det sättet att även om skatten kan irritera sig så sväljer jag det för Jah vet att landet behöver pengarna.

  Reply
 • Läs på innan.
  Moderaterna kommer fortfarande ha lika hög skattesats på en lön över 40 000kr, moderaterna vill satsa på låginkomsttagare! Det ska tjäna att jobba! Moderaterna vill ha färre höginkomsttagare.

  Reply
 • Alltså heeerregud, vad folk går igång på sådant här. Allt är okej att tycka, prata o skriva om – sålänge man tycker som PK-eliten. Blir så matt på alla trötta argument man får emot sig så fort man befinner sig på högersidan istället för vänster. Att Moderaterna vill samarbeta med SD? Nej det vill dom inte, sedan gammalt. Blir nästan komiskt när många i kommentarsfältet menar på att du ska läsa på (när du faktiskt ändå beskrev att du inte är påläst, men är villig att läsa på), och sedan slänger sig med något argument de själva inte verkar vara insatta i.
  Försök att inte påverkas allt för mycket av vad folk skriver. Skapa din egna uppfattning, och våga tro på den. Känner som du, att det är så könsligt att prata om politik. Men likaväl som vänstersidan får ta plats på reklam, media, radio etc så måste högersidan få ta plats utan påhopp. Vi lever i demokrati, ska vi inte vara tacksamma för att vi faktiskt får lov att uttrycka vår åsikt och rösta fritt?
  Btw, älskar att du valde att lyfta politik trots att det är känsligt. Tycker fler influencers ska våga prata och skriva om det, och faktiskt peka på hur vi alla har rätt i att ha en åsikt utan påhopp.
  KRAM

  Reply
 • Men herregud? Verkar som många glömt att vi har yttrandefrihet här i Sverige. Låt henne få tycka vad hon vill. Jag är 19 år och ska rösta för första gången i år, hennes åsikt påverkar inte mig alls utan jag kommer rösta på vad JAG vill. När man kommit upp i denna åldern tror jag att många är mogna nog att ta ett sådant beslut helt själva. Sen är det bara intressant och kul att se hur andra tycker och tänker. Snälla, ta det lugnt haha. Vissas sätt i detta kommentersfältet att försöka tvinga en viss politik på andra, DET DÄR om något klarar jag verkligen inte av.

  Reply