Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

18:02 | August 8, 2018

Vad är vänskap för mig?

När jag var i förhållande så umgicks jag inte alls lika mycket med mina vänner som jag gör idag, det var när jag blev singel som jag verkligen tog mig tiden för jag insåg hur viktigt det var. Idag umgås vi nästan dagligen och vi ringer/ smsar varandra flera gånger under dagen. Jag älskar min umgängeskrets, den är så värdefull och det är verkligen bra människor jag har runtomkring mig.
När jag var på Big Slap så var det så många som kom fram till mig och Xenia och påpekade vilken fin relation vi har till varandra och trots att vi inte ens känt varandra i ett år än så känns det som vi hängt hela livet. En riktig vän behöver inte vara en person som man känt hela sitt liv utan helt plötsligt kan en person bara dyka upp i ens liv och allt bara klickar, så var det för oss. Men hela min umgängeskrets idag består av helt fantastiska människor och allt efter åren går desto mer noggrann har jag vart med vilka jag har runtomkring mig.
Det som mina närmsta vänner har gemensamt är att ingen av dom snackar skit, man kan spy galla över situationer eller vara irriterad på personer med det är aldrig så att vi sitter och diskuterar elaka saker om enstaka personer. Ingen av oss sprider dålig eller negativ energi men har någon av oss en jävligt dålig dag och måste få ur oss det så ställer alla upp.
Det som jag älskar mest med mina vänner det är att dom är så förstående och lägger aldrig över någon skuld på någon. Alla i min umgängeskrets vet att jag tex har ganska mycket problem med ångest och trots att vi planerat in något så är dom medvetna om att jag närsom kan avboka. Men aldrig någonsin skulle dom få mig att må dåligt över det. Jag har ställt in möten, jobb, resor, event, födelsedagar i sista sekund men istället för att bli arga eller besvikna på mig så har dom alltid frågat om det funnits något som dom kunde göra för att jag skulle må bättre och det för mig är riktiga vänner.Vi får också varandra att växa, vi ställer upp och peppar varandra i alla olika typer av projekt. Ett exempel är tex Pischa, vi började samarbeta våren 2014 där jag följde med på hennes första träningsresa med WörkOut till Mikes gym. Sedan började hon snacka om att hon ville ha sin egna studio, när vi var i Portugal så firade vi att hon skulle skriva kontrakt. Jag tyckte hon borde vara tränare för Biggest Looser och sedan på en långpromenad med hundarna berättade hon att hon blivit tillfrågad och skulle skriva kontrakt. Hon snackade om att hon skulle vilja skriva en träningsbok och nu är hon igång och hon inkluderar mig i sina projekt precis som jag hjälper henne så gott jag kan. Vi får verkligen varandra att växa och det älskar jag! Det är ändå ganska många som jag hjälpt genom året som idag har en ljus framtid, det tänker jag faktiskt ta lite cred för. 😉
Förutom att jag lärt mig att sålla bort en del människor från mitt liv som på något sätt får mig att må dåligt så har jag också lärt mig vara med tydlig med vad det är för typ av relation som man har, för den kan missuppfattas. Jag kommer aldrig mer blanda vänskap och business, absolut kan jag hjälpa till när det behövs men jag kommer aldrig signa ett kontrakt där det står att vi jobbar tillsammans. Så fort man jobbar med en vän så kan det vara svårt att skilja på vad som är en jobb- respektive vänskapsrelation. Sedan om pengar kommer in i bilden så sabbas hela relationen och det har alla gånger slutat med att vi gått skilda vägar vilket är supertråkigt. 🙁Det jag har lärt mig för att ett vänskap ska fungera:
– Få aldrig din vän att må dåligt. Var rak och ärlig, ha en öppen dialog med varandra, det kan göra ont eller vara jobbigt att säga sanningen men säger man inget så går det inte att ändra på något. Vi alla har våra brister.
-Var tydlig med vart ni står, vad ni accepterar och inte.
-Se över vad det är för relation ni har? Hänger ni på fritiden eller när det bara är specifika saker? Hur nära är ni varandra egentligen?
-Respekt! Även fast man är vänner så har man olika åsikter om allt. Alla gillar olika saker och försök aldrig att ändra på någon. Acceptera personen som hen är.
-Stötta varandra och ställ upp. Går man igenom en jobbig period, finns där! Ringer din vän mitt i natten och har panikångest, gör allt du kan får att få din vän att må bättre. Behöver någon hämtning på flygplatsen, sovplats för dom bråkat med sin partner börja bädda. Hjälp till så gott du kan så länge du inte gör saker som får dig att må dåligt och kommer i kläm.
-Hjälp varandra att växa. Vill man satsa på en annan karriär, stötta det. En dag kommer kanske du behöva hjälp av dina vänner och har inte du funnits där kan du inte räkna med att dom gör det för dig heller.
-Är det så att er vänskap tar slut, sköt det snyggt. För människorna du möter på vägen upp kommer du garanterat möta på vägen ner!
Det här är egentligen något som jag inte bara söker hos vänner utan det här är något som jag också söker i en framtida partner. Min famtida man ska även vara min bästa vän, alla de kriterier som jag skrivit ovan ska även han uppfylla och för mig är detta självklara saker. Håller ni inte med?


5 kommentarer5 kommentarer om “Vad är vänskap för mig?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Du är en sån fin människa ❤️

  Reply
 • Hej Annica! Har läst din blogg länge och älskar dina sminktips och skönhetstips! Men nu behöver jag hjälp men en sak som jag hoppas du kan svara på :). Jag testade att göra en fransförlängning för ca tre veckor sedan, jag trivdes inte alls och tyckte det var ganska jobbigt. Så jag tog bort det igår på salong, chocken när jag såg mina egna fransar var inte kul. Vissa var korta, vissa bara helt borta och andra stod åt alla möjliga håll. Ser sån stor skillnad och är så ledsen för detta. Hade så fina fransar innan förlängningen.. Vet du om jag kan göra något åt detta? Hjälpa fransarna på traven typ? Är det vanligt att det blir såhär när man tar bort en förlängning? Hjälp snälla! Ha en fin kväll! 🙂

  Reply
 • Hej!! Älskar din blog! Vad hände med frågorna vi ställde om xenia?❤❤❤

  Reply
 • Jag håller helt med dig! Det är samma sak som jag sökte i min kille och nu har vi vart tillsammans i 10 år.
  Jag har följt din och Pischas resa och ja man märker att ni har ett fint band ocj hjälper varandra på vägen.
  Du har ju även hjälpt din frisör väldigt mycket. Hon hade nog aldrig vart där hon är idag tack vare dig så. Samma sak med Dennis M. Du gör det bra, keep up the good work. Jag älskar din blogg!

  Reply
 • Vad glad du ser ut med dina vänner.

  Reply