Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

16:43 | August 7, 2018

Tappar hud från ansiktet

Innehåller adlink

Hej Annica! Har följt dig sedan Big Brother och du verkligen lyser upp med dig närvaro här på sociala medier 😀 Det är så jäkla kul att se vad du utvecklats/utvecklar till. You go!!
Det är såhär att jag tappar mina ?döda hudceller?/lossnar skinn från mitt ansikte var 3dje dag ca. Huden känns len och bra när jag just peelat den eller när jag bara skrubbar bort detta med mina fingrar (det går lätt att göra så). Jag använder endast hudkräm när jag duschat. Har väldigt torr hud och på vissa partier är det glansigt. Vad kan jag göra för att det inte ska lossna så mkt skinn? Det ser så smutsigt ut i mitt ansikte och man känner det tydligt.
//Sophie
Hej Sophie och tack snälla, så himla roligt att höra! 😀
Hmm du skriver att det lossnar skinn var tredje dag-ish men att du använder hudcreme endast efter du duschat. Menar du då att du smörjer ansiktet endast efter dusch? Well i så fall har vi svaret där. En hudcreme/ ansiktscreme ska användas varje morgon och varje kväll efter du rengjort ditt ansikte.
Nu när vi haft det så varmt är det extra noga då huden torkas ut ganska mycket av sol och värme. Du har en torr hudtyp misstänker jag men eftersom du inte smörjer den så går talgproduktionen på högvarv för att den behöver smörja sig själv och det är därför du blir glansig. Så från och med att du läser detta:
-Peela huden max en gång i veckan
-Smörj huden varje morgon och varje kväll efter din rengöinrg
-Var extra noga med solskydd så du inte bränner huden. Så fort den blir bränd och skadad av solen så kommer du börja flagna.
Testa och se om det blir någon skillnad och har du någon extra återfuktande ansiktsmask hemma så kör den också den några gånger i veckan så din hud blir återfuktad igen! 😉
—>Ansiktsmasker för torr hud!


2 kommentarer2 kommentarer om “Tappar hud från ansiktet”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

  • I morgon ska det bli riktigt varmt. Vi ska ner till stranden på kvällen och stanna ute till ca 2 på natten. Ska bli så kul. Älskar att vara där.

    Reply
  • Hej! Undrar om du kan rekommendera någon ansiktstengöring som är bra för huden?
    Jag är fet på vissa partier som runt näsan, hakan och panna. Jag blir dock väldigt lätt torr i ansiktet efter att jag tvättat mig. Blir även lätt röd runt munnen. Märker även att jag är torr och typ flagnar när jag lägger på smink. Smörjer ansiktet morgon och kväll, använder pelling och mask.

    Reply