Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:00 | August 7, 2018

Sminka en hud med acneärr

Innehåller adlinks

Igår var Xenia hos mig för att jag skulle forma till hennes bryn och då passade jag på att göra en liten lätt och fräsch makeup på henne. Hon har tidigare alltid tagit en matt ganska så täckande foundation som hon applicerat ganska tjockt i ansiktet, mycket mascara och gärna något läppstift i rosa/ röd nyans. Jag kan säga såhär, det har blivit ändring på det! 😀
Självklart har jag inte gjort något som inte skulle känna sig bekväm i men hon litar även på att jag fixar henne fin och när hon såg sig själv blev hon jätteglad och tyckte att det blev så fint. Så jag ska berätta vad jag gjorde och hur jag tänkte när jag sminkade Xenia.
Så hon har acneärr sedan tidigare och har rödflammiga partier i ansiktet. Det första man kanske tänker är att man behöver något rejält täckande och lägga det tjockt för att det inte ska synas. Men jag själv älskar att arbeta med lätta produkter för att få en så fräsch och naturlig look som möjligt.
Så här har ni innan vi gjorde något, det vi hade gjort sedan innan var brynen och ni kan läsa om det inlägget här–> Hur du fixar sönderplockade bryn!De produkter som jag använde i denna makeup, som ni ser så är det inte alls mycket och i det här fallet så stämmer “less is more”.
Primer: Peter Thomas Roth- Klick!
Foundation: bareMinerals Complexion Rescue- Klick!
Rouge: Trinny- Klick!
Shadingstick: Beauty UK- Klick!
Mascara: Benefit- Klick!
1. Jag lade primern i hela ansiktet och när man har acneärr så tycker jag det fungerar jättebra att använda sig av ljusreflekterande produkter för att lura ögat lite så strukturen i huden ser jämnare ut. Acneärr syns mycket tydligare när du har en matt foundation.
2. Sedan lade jag foundation i hela ansiktet väldigt tunt med fingertopparna. Complexion Rescue är verkligen min favorit och den passar alla. Jag tycker den ger en “photoshopad effekt” i ansiktet för man ser mycket slätare ut och får en fantastisk glow!
3. När jag var klar med basen så gick jag direkt över på contouringsticket för att framhäva hennes kindben mer. Så jag lade den strax under kindbenet för att trolla fram en skugga. Jag drog en linje och duttade ut den med fingrarna.
4. Efter det lade jag rouge och även den applicerade jag med fingertopparna då det är en cremeprodukt. Förut var jag väldigt mycket emot att jobba med fingrarna i ansiktet men när det kommer till cremeprodukter så är fingrarna oslagbara. 😉
Framifrån. Som ni ser är det inte jättemycket produkt jag lägger på Xenia för att jag vill behålla den fräscha och mer osminkade looken. Hon ska liksom se fräsch ut, inte sminkad.5. Efter det lade jag ytterst lite mascara och sedan tog jag även contouringsticket och lade lite som en grundskuggning runt ögonen för att ta fram lite mer skugga där, lyfta och trolla bort huden som “hänger” ner över ögat.Voila! Hon är klar. Lade inget puder denna gång men hade kunnat göra det om hon skulle iväg på något och ville att makeupen skulle sitta hela dagen. Inget heller på läpparna då detta bara skulle vara avskalat och fräscht.
Sedan till kvällen hade man lätt kunnat smacka på ett par lösfransar, kanske en mjuk ögonskugga och ett gloss.


9 kommentarer9 kommentarer om “Sminka en hud med acneärr”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hälsa xenia att hon har väldigt vackra ögon

  Reply
 • Det ska jag verkligen göra!

  Reply
 • Superbra tips, tack!!

  Reply
 • Så lite så! 😀

  Reply
 • Brukar inte kommentera ofta men efter allt jag läst på din blogg på sistone så vill jag bara tala om för dig vilken jäkla grym tjej du är!!! Alla som skriver sina skämmiga kommentarer (och som for sure inte vågar stå för det IRL om de hade träffat dig) skriver de pga att de mår dåligt själv och är fyllda med ilska eller pga avundsjuka. För kolla hur långt du tagit dig själv. Vilka andra från BB (eller andra människor som önskar de vore framgångsrika inom denna bransch) har gjort en sån karriär inom influencer branschen som dig? Du har skapat dig själv en stabil inkomst pga ditt företag och kan leva gott på det, det är inte alla som kan det och det är riktigt coolt att se att en tjej från Östersund lyckats på egen hand. Du lever ett fantastiskt liv fyllt med lyxiga konserter, resor osv samt har underbara vänner en sjukt söt hund, för att inte tala om hur sjukt snygg du är!!! Klart majoriteten är avundsjuka!!! Skit totalt i alla “haters” och fokusera på alla positiva människor kring dig samt dina följare som är dina fans och som följer dig för att du är du och som ser upp till dig och blir inspirerade av dig! <3
  (Förresten älskar jag även din blogg, riktigt bra, varierande samt ärlig (ingen bullshit eller fakeness). Du förtjänar all framgång och lycka ska du veta och sluta aldrig blogga haha!! Sen hoppas jag att du kan börja med youtube igen då dina videos är så härliga att se på!!)

  Reply
 • Åh wow blev verkligen superfint ju!!
  Har du några tips för hur man ska sminka sig med fräknar? Jag blir lätt också lite rödflammig, men vill inte täcka bort alla mina fräknar med en tjock foundation, den där bareminerals kanske skulle funka för mig med då? Eller har du något annat smart tips?
  Älskar att följa din blogg o insta, du gör det verkligen så bra!!

  Reply
 • […] vardag eller röda mattan. Den här basen fungerar även jättebra på en hud med acne och ärr! Ni kan läsa det inlägget här- Klick! BareMinerals Complexion Rescue, på rea- Klick! Beautyblender, 179kr- […]

  Reply
 • […] PS! Den här basen fungerar superbra även på en hud med acneacneärr- läs det inlägget här! […]

  Reply
 • Jag har liknande hud som henne med har aktiva röda finnar som är så svåra att dölja.. 🙁 vill så gärna gilla den foundation du tipsar om men den döljer enligt mig absolut ingenting 🙁 och varje gång jag använder concealer så blir det kakigt och ränder. Tips på vad jag kan göra/vad jag gör för fel?

  Reply