Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:55 | August 6, 2018

Hur du fixar sönderplockade bryn

Innehåller adlinksFöre och efter.

Nu är jag tillbaka med skönhetestipsen igen, jag fick en hel del inspiration från mina tjejkompisar under helgen och det är jag så glad över. Anledningen till varför jag bara lät det vara var för att jag känner att jag inte riktigt brinner för galna makeuper eller håruppsättningar. Jag gillar det enkelt och när det inte är så mycket och extremt. Och då ifrågasatte dom mig och bara “men varför skriver du inte om det då?”.
Det känns ju som att jag har gjort det och det kanske blir upprepningar men det kommer ju nya läsare hit hela tiden och det kanske är bra med lite repetition då och då? När det kommer till makeup så se jag det som ett verktyg till att framhäva eller förbättra något, inte ändra eller göra något oigenkännligt. Så det är därför som jag själv ofta framhäver min hud genom en glowig bas just för att det är det som jag gillar bäst. 🙂
Men jag ska lyssna på deras råd och fortsätta på det enkla spåret, det är det jag gillar och jag tror även många av er gillar snabba enkla tips och knep.  Men är det något som ni saknar så kom gärna med lite feedback!
Nu till brynen. Min vän Xenia, precis som många andra och jag, plockade brynen väldigt mycket under 90- början på 2000-talet då det var trendigt med så tunna bryn som möjligt och gärna med en liten rundad form framtill. Och för många så växer inte stråna tillbaka så då kan man arbeta med lite makeup för att få lite mer moderna bryn. 😉
De produkter som jag använde på Xenia var Depends brynpenna “Dark Brown”-Klick! och sedan Benefits bryngel. Men innan det så plockade jag till dom för att få bort den rundade formen framtill och klippte även till de strån som spretade åt lite fel håll.Såhär såg brynen ut innan, den rundade formen in till näsroten och sedan lite små strån under brynet som inte alls bidrog till formen.Det jag gjorde var att plocka till den rundade formen så det blev en rakare kant undertill och sedan rensade jag bort de strån som inte på något sätt bidrog till brynets form. Sedan borstade jag upp brynen och klippte dom upptill så det blev en lite jämnare kant.Sedan tecknade jag med pennan, alltså målade strån för har man inte så mycket strån i sig själv så ser det inte äkta ut om du endast målar med en brynskugga. Man ser ganska tydligt på “texturen” av brynet att det bara är en del som består av hår och resten är målat. Så jag målade med brynpennan där det var luckor. Jag målade inget innanför själva formen utan jag målade endast runtom.
Jag förlängde även brynen i ytterkanten och avslutade med bryngelen. När jag borstar på gelen så ser jag till att borsta stråna uppåt men jag borstar även så att de understa stråna ligger som ett litet “golv” för att behålla formen även undertill. Blev det konstigt förklarat? 😀Så ja, såhär blev Xenias brynefteråt. Bryn gör så otroligt mycket i ett ansikte och det man bör tänka på när man målar bryn med en penna det är att det är en bra och ganska hård sådan, en som är otroligt tunn i spetsen så att du kan teckna strån. Tar du tex en ögonpenna så kommer det inte bli särskilt snyggt eftersom dom är väldigt krämiga i konsistensen. Depends pennor-Klick! är superbra och billiga! Dom har en som är triangelformad men jag själv föredrar den som är tunn och slim. 😀


10 kommentarer10 kommentarer om “Hur du fixar sönderplockade bryn”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Älskar din ”enkla” makeup-stil, det är en en av anledningarna till att jag följer dig och uppskattar därmed just dom tipsen, tycker inte alls det blir upprepande. Jag blir inspirerad varje gång och vill bara ha mer ;). Tycker du ska fortsätta att visa sådan makeup du gillar, blir mer genuint då. Vill man ha det dramatiska finns det andra man kan följa :). Kram

  Reply
 • Åh vad kul att höra det, då ska jag fasen fortsätta alltså! 😀
  Du har faktisk helt rätt, tack!

  Reply
 • Jättefint resultat på Xenia!
  För oss som saknar ännu mer strån än så här vill jag tipsa om Viva la Divas fine liner. Den ritar verkligen små streck, som strån. Mycket bra produkt och bra pris.

  Reply
 • Visst blev det! 😀
  Åh bra att du tipsar 😀

  Reply
 • Tillägger: Jag gillar också tips och tricks-inläggen med de små knepen till skönhet😘

  Reply
 • JAAA, dom är så bra dina inlägg med naturliga makeuper. Precis sånt jag önskar få tips om 😍
  KRAM!

  Reply
 • Gud vad skönt att höra, då kommer det mer framöver!

  Reply
 • Snygga ögonbryn!

  Reply
 • Ja visst blev det bra!

  Reply
 • […] något, det vi hade gjort sedan innan var brynen och ni kan läsa om det inlägget här–> Hur du fixar sönderplockade bryn!De produkter som jag använde i denna makeup, som ni ser så är det inte alls mycket och i det här […]

  Reply