Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

20:51 | July 31, 2018

Ett år i lägenheten, här ser ni min renovering

Innehåller adlinks

Hej!
Sitter på balkongen och går igenom mitt konto för att ha lite större koll på vad mina pengar går åt. Förut var jag otroligt duktig på att slösa pengar på hämtmat men nu går dom pengarna åt att handla i vanlig mataffär, ett stort plus. Sedan har jag lagt en hel del pengar på resor och dom pengarna har jag gott samvete över att jag spenderat,  är det något som jag mår bra av och som jag mer än gärna lägger pengar på så är det just att resa för upplevelser är så värdefulla. Sedan har jag lagt pengar på utbildning och som jag sagt innan ni kommer att få veta i höst vad det är för utbildning som jag sysslar med. Jag kommer mest troligt inte blogga livet ut och trots att jag har både makeup- och PT- utbildning i bagaget så kan man aldrig har för mycket utbildningar.
Jag skulle aldrig kunna lägga pengar på en utbildning som tar typ 5 år att bli klar med eftersom jag ändrar mig hela tiden. Jag gör det jag känner för och kör på det till jag lessnar och sedan kör jag på något nytt och för mig fungerar det jättebra. Jag är imponerad av de som verkligen bestämmer sig för att bli typ läkare och pluggar så länge och sedan jobbar med det för alltid, då måste man verkligen älska sitt jobb. Men vi alla fungerar olika och man ska göra det som passar en bäst själv. Hur fungerar ni? 😀
Nu till det som rubriken säger, jag har bott i min lägenhet i ett år idag. För ett år sedan skrev jag på de sista papperna, fick mina nycklar och körde till min lägenhet. Det var en stor händelse i mitt liv för den dagen jag kunde stänga in mig i min lägenhet började jag känna en trygghet. Jag var väldigt ostabil förra sommaren just för att det blev sådan omställning att bli singel, jag förnekade nog väldigt mycket och försökte förtränga saker genom att festa och hade ingen bra relation till alkohol. Jag drack väldigt mycket, sökte bekräftelse och ville döva mina känslor. Men innerst inne visste jag att det var rätt beslut och för varje dag som gick blev det lättare att leva själv. Jag hade aldrig bott själv innan så det var väldigt nytt men jag har nog aldrig trivts så bra i en lägenhet och att bo själv som jag gör nu. Jag har byggt upp min lilla borg och känner mig alltid trygg när jag kommer hem.
Det har ju då hänt en hel del sedan jag flyttade in och än är inte lägenheten klar. Badrummet skulle fixas men nu har det projektet lagts åt sidan helt… fan. Jag skulle bara tagit tag i det när renoveringen ändå var igång. Men det kommer nog en dag när jag får tummen ur. Sedan har jag inte fått upp en lampa i varken hallen eller i köket. Det kanske blir något som jag faktiskt kan dra mitt kort på nästa gång? Men jag lägger gärna lite mer pengar på just lampor då det gör så mycket i ett hem så jag får surfa runt lite på nätet och kika efter några. 😉
Här kommer lite bilder på vad som gjorts i lägenheten och jag har även skrivit under varje bild vad jag gjort och vart sakerna kommer från. Det jag började med var ju då att spackla och måla om hela lägenheten och det kanske inte var så smart att börja med det då vi ändå behövde borra upp en hel del för att sladdar och sådan skulle läggas inne i väggen…

Hallen före. Här gjorde jag även om dörrarna och målade dom i samma färg som den platsbyggda bokhyllan som gjordes i vardagsrummet plus att vi smackade på lister.Bilden till vänster är tagen från köket till hallen och den till höger är tagen från hallen in mot köket.I hela lägenheten sattes stuckatur och takrosetter och dom införskaffades från D-cor. Här är köket innan, det var helvitt med silvriga handtag.Jag tycker om mörka kök och trots att mitt kök inte är gigantiskt så valde jag ändå att köra på ett med mässingshandtag. Jag blev supernöjd med det och den dagen jag får in en taklampa så kommer det kännas mycket ljusare. 😀
Till vänster har jag mitt skafferi, mitten är det mikro, ugn och förvaring och till höger så har jag min kyl och frys som är integrerade.Såhär såg diskbänken ut och då stod kyl/ frys till höger.Här valde jag en marmorliknande stenskiva från Stenskivor.se och fläkten från Swedluxury.Bild taget från sovrummet in i köket.Blandare och ho beställde jag från Tapwell. Sådana detaljer tycker jag man ska lägga lite extra pengar på.Här var det en öppning mellan kök och sovrum, den valde jag att sätta igen.Snickeri1 hjälpte mig att bygga igen så jag knåpade ihop lite bilder på hur jag ville ha det och det blev jättebra. Perfekt att ställa kokböcker i samt färska kryddor. 😀 Trots att det är en vän till mig som äger företaget fick jag ingen rabatt…hmmm. Haha! 😀Här är före på mitt vardagsrum samt matplats. Det som jag fastnade för i denna lägenhet var ljusinsläppet. Det är ljust från tidig morgon till kväll då jag har soluppgången och sol fram till 14 ungefär. Sedan reflekteras ljuset från huset mittemot så det är otroligt bra ljusinsläpp.Här satte jag ett litet marmorbord samt stolar från Gubi- Klick! ångrar dock att jag inte tog dom i grå/beige. Påminn mig om att aldrig mer lyssna på mina tjejkompisar när det kommer till inredning, haha. 😀
Det blev en spegelvägg för att få rummet att kännas lite större och sådan kan man enkelt göra själv. Speglarna är från Ikea- Klick! och du får fyra stycken för 79kr!
Här ser ni också stuckaturen och lampan är från By Rydens- Klick!
Mitt vardagsrumsfönster, gillade verkligen att dom var något djupare med stenskiva.Såhär ser mitt vardagsrum ut nu. Det blev en platsbyggd bokhylla som Karlssons Golv & badrum gjorde som ja, många andra influencers har. Men det gör så förbaskat mycket i ett rum och jag ser inget fel i att inspireras av andra, det är ju bara jättekul att kunna hitta lösningar och idéer som skulle passa i hemmet, outfits, makeup eller vad det nu kan vara.
Jag valde lite grå, beige, rosa toner i mitt hem så det blev en grå sammetssoffa.
Mattan från Kilands Mattor är en grå heltäckningsmatta men jag måttbeställde den så den passade till mitt vardagsrum.
Soffbord från Tom Dixon.
Det blev gardiner från MyWindow, jag ville kunna mörklägga lägenheten och att gardinerna som går från golv till tak enkelt skulle glida på en skena.
Här ser ni även in till mitt sovrum.Nu har jag dock pyntat till min bokhylla med lite tavlor från Desenio.Här har vi mitt sovrum som också går i grå, beige och rosa toner.
Lampan är från Flos- Klick!
Puff från Jotex- Klick!
Vägghylla som jag har som sängbord, kommer från Mio- Klick! (199kr)
Överkast från Hemtex- Klick!
Även här har jag gardiner som går från golv till tak men lade även till linnegardiner så jag får ljusinsläppet men att ingen tydligt kan se in vad som sker här. 😉
Här ser ni även baksidan av bokhyllan från köket, det blev en platsbyggd garderob som även Snicker1 gjorde. Fortfarande ingen rabatt… Haha! Och sedan har vi balkongen som jag pyntade till förra veckan. Älskar att sitta och jobba här vilket jag också gör just nu men endast på kvällstid för när solen ligger på är det alldeles för varmt. Jag kan dricka mitt iskaffe här men så fort jag druckit upp drar jag mig in. 😉
Vart allt kommer ifrån kan ni läsa här!


20 kommentarer20 kommentarer om “Ett år i lägenheten, här ser ni min renovering”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Du har det så fint. Gillar färgerna. Jag älskar lampor. Kul att det inom inredning finns så mycket att välja på.

  Reply
 • Tack snälla. Ja lampor gör så mycket!

  Reply
 • Jättefint 😍
  Älskar din stil 👍

  Reply
 • Åh tack Birgitta 😀

  Reply
 • Wow wow wow!!! Du är så händig och fan i mig cool. En vass KVINNA som man bara se upp till!! Känner igen mig i de du varit om och efter regn kommer solsken. You go girl!!

  Reply
 • Well jag har inte snickrat ihop något själv här men jag skulle ändå säga att jag är väldigt händig. Byggde ju nyligen en trall på Ellen och Niclas lantställe och det är inte alla som kan. Jag kan koppla el, spackla, måla, kakla och sådana saker också 😀

  Reply
 • Roligt med renovering! Här har vi renoverat tvrum, sovrum badrum och hall på ett år också. Det som kvarstår är köket.
  http://nouw.com/sjosefine

  Reply
 • Hej! Frågat två gånger tidigare men inte fått svar 🙂
  Vilken kamera har du?

  Reply
 • Jag har en panasonic GH5 🙂

  Reply
 • Nyfiken på färgkoden på platsbyggda bokhyllan? 😁 jätte fin

  Reply
 • Åh jag vet inte riktigt vad det är för nyans men den är grå beige

  Reply
 • Så HIMLA fint!! du har riktigt bra smak och hur fint du fixar allt, in i minsta detalj! Vill spara bilderna tills det är dags att fixa upp mitt egna hem!

  Reply
 • Tack söta du!

  Reply
 • Åh var kommer linnegardinen i sovrummet ifrån?? 😍

  Reply
 • Så fint! Vart ifrån kommer sängen? Hur bred är den?

  Reply
 • Alltså ditt hem. En sådan dröm men känns ändå personligt. 😍😍😍😍

  Reply
 • Åh tack 😍🙏🏻

  Reply
 • Jag älskar din lägenhet! 🙂 Men hittar inget inlägg om badrummet? Är inte det klart? 🙂

  Reply
 • Har du inte satt den koppen till lampan upp och ned i sovrummet? 🙂 Hehe

  Reply
 • Va? Nej 😀

  Reply