Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

13:30 | July 25, 2018

Marbella guide

Jag tänkte att jag skulle göra en liten sammanfattning om Marbellaresan som jag nu gjorde med Xenia. Vad vi sysselsatte oss med, ställen man inte får missa, vad man bör tänka på etc.
FLYG- Vi bokade flyg och boende separat och vet man när man ska åka så boka flyget kanske långt innan för då får du bra pris. Jag bokade min biljett en vecka innan och då kostade den ca 2000kr men du kan hitta flyg för under 1000-lappen också. Vågar du ha is i magen kan du även boka kvällen innan men risken finns att priserna kan vara superhöga eller att det inte finns några biljetter kvar…
Hemresan hade jag inte bokat alls utan den bokade jag dagen innan jag åkte hem och då fick jag betala 2600kr ungefär.
HYR BIL- Det har vi gjort de gånger vi vart där. När vi var där i februari betalade vi 249kr för 5 dagar(!!!)  medan nu för 6 dagar gick det på strax över 2000kr. Det är lätt värt det och vi körde bil varje dag och det gick bara åt en halv tank. Det kan vara smart att kolla upp reglerna innan du sätter dig och kör för tydligen är det vissa saker som inte stämmer överens med Sveriges regler och det gjorde att Xenia nästan hamnade i häktet… Vi körde via Rentalcars och strunta i alla extra försäkringar via dom utan ska du lägga till så gör det på plats hos företaget du hyr utav. Kolla även vad ditt bankkort täcker, via mitt har jag högsta försäkringen på allt jag köper via det så jag är alltid säkrad.
BOENDE- Det löser sig alltid, så se till att ha dina flygbiljetter bokade och sedan kollar du Airbnb för där finns det gott om bra boenden men du kanske också hitta hotell och som i vårt fall lägenhetshotell. Vårt boende hade kostat oss ca 12.000kr för 6 dagar men eftersom vi bokade så nära inpå så var det halva priset ungefär. Vi bodde i Estepona och jag har bott på lite olika ställen när jag vart där och jag kan säga att jag själv föredrar att bo en bit utanför Puerto Banus, är lite less på det området faktiskt då jag känner mig stressad när jag är där så jag åker mer än gärna tillbaka till Estepona.
TRÄNING- När jag är där nere så är mitt fokus mest på att träna och njuta och mina tre bästa träningsställen är:
-Mikes Gym som är lite med hard core. Man blir skitig, du får skrubbsår, det påminner lite mer om militärträning. Men dom har också boxning och crossfit för er som gillar det. Det är ett grymt ställe att träna på!
-UP som är ett fräsch gym men superhärlig terass du kan träna på. Du har alla redskap du behöver för att kunna köra ett helkroppspass men dom har såklart även en innedel med maskiner.
-M13, känns lite mer som ett crossfitställe som är lite mer rough men det är ett fullt utrustat gym som även har klasser. Dom har också en litet matställe precis bredvid med lite mer hälsosam mat som kan vara gott att äta direkt efter passet.
RESTAURANGER- Här kan jag nog säga att jag inte vart så duktig för jag har liksom inte favoritställen. Men när det är varmt så har jag lite problem med varm mat så det blir ofta frisk och fräsch mat:
-Celicioso är ett ställe med fräsch mat, perfekt frukost- och lunchställe med acaibowls, avokadomackor, smoothies. Typ lite som Mahalo i Stockholm.
-Fresh Food Cafe är också ett omtyckt ställe men det är också mer frukost och lunch som man äter där eller om man vill ta en god fika.
-Organic Cold Pressed Juicery har också acaibowls men som ni hör på namnet har dom en hel del färska juicer och varma dagar som det kan vara där nere så är det så uppfriskande med en färskpressad juice eller ingefärashot.
-Mosh Fun Kitchen är ett bra ställe om man vill käka en god middag. Deras sushi är magisk men dom har såklart många andra rätter som är lite Ashian Fushion, påminner lite om Kasai för det övergår sedan till fest efter midnatt.
-Nobu är ett ställe man verkligen ska gå och käka på med sin partner, det är väldigt mysigt och romantiskt område med simmande svanar nere i en liten kanal bredvid. Det är verkligen utlandskänsla över hela stället men små lampo i träden och maten är supergod!
-Occo om man gillar libanesiskt mat. Har nog aldrig ätit en sådan god hummus som där och dom gör även magiska drinkar. Jag drack den godaste alkoholfria Strawberry Mojiton ever och sedan har dom en övervåning där man kan sitta och chilla och även röka vattenpipa. Väldigt mysigt under bar stjärnhimmel.
KLUBBAR- Den här delen är jag nog sämst på just för att jag inte vart ute och festat i Marbella. När jag har vart där så är det ju träningen som stått i fokus så jag har bara vart ute en endaste gång och det var när vi såg Alesso.
-Dreamers är det enda stället jag vart på och det är annan standard på klubbar i Marbella än vad det är i Stockholm. Det som jag gillar är just att man kan vara utomhus för temperaturen är så behaglig och det är även klubb på utedelen. Inne på toaletterna finns det godis, hygienartiklar för att man ska hålla sig fräsch under kvällen och det finns alltid personal inne i badrummet så man får den hjälp man behöver.
-La Suite har jag hört är bra, aldrig vart där själv men alla som man pratat med om just nattlivet säger att man bör besöka det stället.
-Olivia har jag heller inte besökt men det är delade meningar om det stället. Vissa gillar att dra dit för att man kan festa till typ 7 -8 på morgonen medan andra inte alls sätter sin fot där för att dom säger att det är mycket olämpliga människor där. Jag vet inte alls hur det ligger till utan detta är något jag hört.
BEACHKLUBBAR/ STRÄNDER- Jag är inte så mycket för att hänga på stranden och chilla, jag blir rastlös av sådant. Jag hänger mer än gärna på en beach club istället:
Nikki Beach- Supernice beach club med många snygga killar. 😉 Det kostar en hel del att vara där, att ta in en vattenpipa kostar närmare 1000kr och en liten RedBull över 100kr så se till att du har pengar på kontot!
Puro Beach- Också en supernice beach club som precis som Nikki Beach kostar en hel del.
NAO- Lite lugnare pool club med bra mat och lite chillare människor.
El Ancla- Lite mer restaurangkänsla men har även en stor pool som man kan chilla i. Mer städat ställe och perfekt att hänga där en förmiddag eller eftermiddag. En hel dag skulle du bli rastlös.
SHOPPING- Det lyxigare butikerna som LV, Gucci, Dior, Chanel hittar du i hamnen i Puerto Banus men det finns lite olika shoppingcenter man kan besöka som har kedjor som tex Zara och H&M:
-La Cañada, här hittar du butiker du känner igen, som tex så H&M, Zara, Mango, TopShop, Pull and Bear, Bershka, Tommy Hilfiger mfl.
-El Corte Inglés känns lite som NK med märken du känner igen på kläder och dom har en ganska mixad galleria så du kan även hitta saker som kamerautrustning, restauranger, textilavdelning, badrum ja en rejäl mix.
-Miramar påminner lite om La Cañada och har även biograf om man är sugen på en mysig kväll. 
Har ni några Marbellatips så dela gärna med er av dom här i kommentarsfältet! 😀


8 kommentarer8 kommentarer om “Marbella guide”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Min killes föräldrar har lägenhet i Azalea Beach och utanför fönstret där finns det en padel bana och ett crossfit/box center som heter TANK (ligger rätt nära Estepona)
  Jag skulle varmt rekommedera en resturang som heter Finca Besaya om du inte varit där. Ligger med taxi ca 10 min från Puerto Banus in i skogen väldigt gömt uppe på ett berg där man sitter ute vid runda bord med super utsikt! Skön atmosfär med lounge musik och live saxofon och sjukt god mat! 🙂

  Reply
 • Hej! Jag har gått på ett kostschema i ca 6 veckor nu, har 2 veckor kvar innan jag är färdig! Det jag undrar är hur du gör med kosten nu när du inte går på kostschema? Jag skulle vilja fortsätta följa grunderna jag vant mig vid men inte köra lika strikt men sen vill jag ju fortsätta se resultat och har inte helt nått mitt mål än. Samtidigt vill jag ju inte leva på kostschema hela livet utan måste börja försöka applicera en bra kost i vardagen som ändå hjälper mig i min träning.
  Du nämnde i din q&a på instagram att ditt mål med magmuskler börjar komma fram nu och då går du inte på kostschema nu väl? Menar absolut inte att du ska börja tänka på vad du äter utan bäst resultat får man nog när man mår bra inifrån så helt rätt val av dig att ta bort den pressen!
  Bara kul att höra hur du tänker, blir så inspirerad av din träning :))

  Reply
 • Ta upp vad man inte bör göra också – låsa ut sig och titta på telefonen vid bilkörning 😅🙈
  http://nouw.com/sjosefine

  Reply
 • Vad har hänt med instagram och story helt borta! är det någon anna som kan se det!

  Reply
 • Hallå vad har hänt med din Instagram? Jag följer dig plötsligt inte längre? och ditt konto har inga inlägg, kommer knappt in där 😔 följt dig sedan för evigt haha så blev lite förvånad när min app säger att jag avföljt dig 🤔

  Reply
 • Jag kommer inte in heller dom andra jag följer är kvar endast A är borta, kollade hennes instastory för fem minuter sen son då var jag kvar,
  kanke har någor göra med det hon skrev i går som hade tagits bort, eller då har det blivit något fel men min kompis följer inte A men hon kommer inte
  in heller, vi få kolla om hon skrivier något för hon har ju inte gjort något inlägg idag vad jag kan se!

  Reply
 • Undrar också vart du tog vägen på Instagram/
  Birgitta

  Reply
 • Läste just att hon blivit hackat och borttagit, det var inte roligt hoppas det går att lösa att få tillbaka det!

  Reply