Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:26 | July 25, 2018

Bidra inte till fler skogsbränder!

Hej!
Ännu en dag med stekhetta så jag tog med hundarna ner till vattnet och så startade vi dagen med en simtur. Eller först satte jag mig på balkongen med en iskaffe och smoothie sedan gick vi ner. Och idag blev jag så glad för Stitch blir mer och mer modig så idag tog hon sats och kastade sig ut tre gånger och simmade efter oss. Jag blev så stolt och nästa gång ska jag ta med lite godis och ge direkte efter så hon får lite beröm, glömde det idag då jag blev tipsad om det på Instagram. Det skulle verkligen vara så kul om Stitch också uppskattade att bada så vi kan ta en liten simtur precis som jag gjort med Duschess.
På tal om värmen, jag fick en kommentar om att jag tydligen inte bryr mig om skogsbränderna för att jag inte skriver om det. Klar jag bryr mig och tycker att det är fruktansvärt och visst kan jag använda min plattform för att på något sätt föra vidare hur viktigt det är att tänka på miljön dessa dagar men det här är ju en blogg om mitt liv, träning, hälsa och skönhet så det har liksom inte slagit mig att “nu ska jag skriva ett inlägg om bränderna” eftersom det är överallt redan på nyheterna.
Men eftersom det är folk som påpekar det och jag såg hur illa det var när jag var i Marbella så kommer här en liten påminnelse att vara extra försiktig med allt som på något sätt kan vara en bidragande orsak till bränderna i miljön:
-Kasta inte cigarettfimpar. Det ska man inte göra annars heller då det förstör vår miljö men nu är det extra farligt att göra det så ser ni någon slänga en fimp, våga säga till!
-Grilla inte. Nu ska du helst inte grilla överhuvudtaget och absolut inte nära antändbara saker för det sprider sig fort som satan. Skit i en mysig picknick med grillning utan satsa på en fräsch sallad istället eller ruggigt goda mackor och någon törstsläckande dryck.
-Ser ni glas i naturen så snälla plocka upp det för de kan sätta eld på torr mark. Igår när jag badade var det stora glasskärvor vid vattenkanten och jag plockade upp dom och lade dom i en påse jag hade med mig för att ingen skulle skära sig på det och för att inte naturen skulle ta skada.
-Ha alltid med en stor flaska med vatten. Detta har jag alltid med mig för att kunna släcka min törst men det kan även vara bra om något fjuttar eld för att snabbt kunna släcka den innan det spridit sig.
Har ni några fler bra tips så dela gärna mer er så att vi alla kan se till att det inte börjar brinna mer och att det inte sprider sig.


7 kommentarer7 kommentarer om “Bidra inte till fler skogsbränder!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Bra tips men sista punkten kanske vore bra att stryka då det är vattenbrist och bevattningsförbud i stora delar av landet!

  Reply
 • Tänkte precis skriva detsamma, rekommendationerna är att INTE använda vattenslang eller vattenspridare i sin trädgård då det även är vattenbrist.

  Reply
 • Tack för tipset!

  Reply
 • Gick på en väg bredvid skogen. Längs hela vägen låg det fimpar. Inte klokt. Först vilken brandrisk det är och sen att en del skräpar ner. Hoppas det Blir böter att slänga fimpar.

  Reply
 • Ja men är det inte redan det? Böter på att skräpa ner? Jag har för mig att det är typ 700kr om man skräpar ner och poliser ser det.

  Reply
 • Ok kanske det är redan man får böter. Ha det jättefint hoppas stitch klarar av värmen.

  Reply
 • Men herregud vilken bajsnödig människa som kommenterat… hahaha

  Reply