Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

11:31 | July 23, 2018

Häktad i Spanien

Innehåller adlinksBilder från strandpromenaden efter vi jobbat.
T-shirt som jag klippt av- Klick! // Shorts- H&M (99kr!) //Skor- Yeezy

Ny morgon, ny vecka och idag åker jag tillbaka till Stockholm. Satan vad snabbt dessa dagar har gått, tiden går snabbare och snabbare med åren. Alltså när jag var yngre så kändes ett sommarlov som ett helt år, nu känns en hel månad som typ en vecka och det stressar mig? Blir det värre ju äldre man blir eller stannar denna känsla någon gång?
Igår var det chilldag deluxe, jag och Xenia var tvungna att jobba så vi satte oss på ett i cafe i och satt där i över 4h. Snackade knappt med varandra utan vi båda var inne i våra datorer och skötte våra jobb och precis när jag var klar så slog hon också igen sin dator och vi knatade bort till bilen.
Vi körde upp mot en rondell, lade oss rätt och när vi stod och väntade på att köra ut så kollade Xenia en snabbis på sin telefon och såg att hennes tjejkompis som hon ska vara kvar med hade ringt 7 gånger. I samma ögonblick kommer en polisbil upp på sidan… Ber oss köra åt sidan och där stod vi efter vägkanten med två poliser. Xenia hade ju blivit av med sitt körkort i början av veckan när hon var på marknad och passet hade hon glömt i lägenheten, hade hon haft med sig det så skulle det tydligen vara okej men ibland glömmer man.
Den här polisen sa först att vi låg i fel fil till rondellen vilket inte alls kan stämma. Ska man ut höger eller rakt fram så ligger man i yttre, ska man till vänster alltså oftast den tredje avfarten så ligger man i inre. Det är det vi lärde oss på körskolan. Men enligt honom så var det fel. Och sen att hon hade slängt ett öga på telefonen samt var utan körkort eller pass på det. Tillslut sa han till Xenia “you have to come with us, you’re under arrest”.
Hon stod där och tog det lugnt medan jag fick panik, började planera om mitt plan då jag skulle få hämta henne från häktet där hon tydligen skulle få sova till imorgon för då väntade “court”. Han tog tag i hennes arm och vi bönade och bad att få en varning, böter, what ever. Vad som helst men inte fängelse. Vi stod i säkert 10 min och dividerade sedan så såg han vart vi bodde genom min nyckel och helt plötsligt berättade han att han hade en lägenhet där, spelade golf etc. Det blev så jäkla skev vändning och rätt vad det var så sa han att skulle han se Xenia köra mer i Marbella åker hon in. Då började hon fråga om det fanns snygga killar i häktet och jag stod där som ett frågetecken. Fattade noll för helt plötsligt stod dom och typ drev med varandra. Vad fan!?
Polisen sa sedan att hon fick hoppa in i bilen igen men i baksätet och sedan fick jag köra hem oss. Vi båda var ganska chockade efter detta och i bilen varvade vi mellan skratt och allvar. Vi båda vet att man inte ska pilla på telefonen när man kör och kommer aldrig göra det igen, men att hamna i häktet… I SPANIEN… fan vad hemskt!
Det slutade i alla fall bra alltihop. Det har vart pricken över I om hon hade åkt in för resan började ju inte sådär jättebra så det hade ju vart jobbigt om den avslutades så också. Nu ska jag kliva ombord på planet, jag landar strax efter 16 så vi hörs då. Ciao!


5 kommentarer5 kommentarer om “Häktad i Spanien”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Spanien lär sig helt annorlunda angående rondellkörning (alltid in i mittenfil) plus att de inte lär sig vad ”döda vinkeln” är. Sjukt läskigt!

  Reply
 • Alltså det där är så konstigt med tanke på att man får köra med sitt körkort där. Är inte detta något som man bör få reda på innan man kör där? :O

  Reply
 • I rondeller ligger man längst in tills man ska köra ut ur rondellen. Då blinkar man, kör ut i ytterfilen och sedan ut i nästa avfart. Tänk själv hur det skulle bli om man ligger i ytterfilen och inte kör av i nästa avfart utan väntar till nästa. Finns skisser på hur man kör korrekt i en rondell om man googlar. Internationella regler.

  Reply
 • Jag dör 🙈😂
  http://nouw.com/sjosefine

  Reply
 • Det var galet, jag blev så rädd :O 😀

  Reply