Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

14:23 | July 16, 2018

Skönhetsprodukter på solsemestern

Innehåller adlinks

Jag håller på att packa, mitt plan går ju 6 imorgon så det gäller att jag är klar så jag kan lägga mig ganska så tidigt ikväll. Det innebär även att jag inte ska dricka något koffein idag för då kära vänner kommer en liten Annica vara vaken läääänge.
Så vad ska man ha med sig på solsemestern då? Det är ju verkligen dom tiderna nu, folk har semester och reser iväg för att bli garanterad sol och miljöombyte. Och för er som inte reser någonstans så är det ju bara helt fantastiskt att Sverige levererar just nu, dock sitter jag helst inne när det är över 25° för jag klarar verkligen inte av det. Och ni som har Hairtalk, jag är övertygad om att ni förstår mig haha!
PACKLISTA FÖR SKÖNHETSNÖRDEN!
Solskydd: Detta är ju givet, vi vill inte bränna oss i solen. Vissa är lite för rädda för att använda solskydd för de tror att man inte får färg. Myt deluxe kan jag bara säga. Fördelen med SPF är ju att du kan vistas i solen längre utan att bränna dig. Ditt melanin aktiveras och det är ju det som gör att vi blir bruna. Men bränner du dig förstörs din hud och du kommer garanterat att flagna inom kort. Så följ instruktionerna på flaskan och använd skydd i sommar. 😉
Vill ni veta hur ni använder solskydd så har jag gjort en liten guide till er här!
Ni hittar bra och godkända solskydd här- Klick!
Återfuktande bodylotion: När vi är i solen, badar i pooler, hav, svettas så blir huden uttorkad och då är det viktigt att återfukta den. Så ta med en bodylotion som återfuktar rejält! Och tänk på när det är så varmt och man svettas så är det inte nice med en för fet crème, har ni någon i gelkonsistens så packa ner den. Och när ni kommer fram till ert boende så stoppa in den i kylen så den svalkar skönt när ni smörjer in er.
Torrschampo: När jag är i utlandet blir det att jag tvättar håret mer eller mindre varje dag för jag blir så svettig. Men jag har alltid med mig torrschampo så jag kan varva med det om håret ändå klarat sig bra under dagen. Jag brukar alltid ta med mig en liten i reseförpackning, allt för att min packning ska ta så lite plats som möjligt och inte bli för tung.
Silvershampo: OBS! OBS! OBS! för alla blondiner. Är det någon blondie som läser detta som klarat sig från att inte bli gul i håret? I så fall måste gud vara extra god mot dig för jag har nog aldrig vart med om en resa där mitt hår inte blir varmt. Så jag har alltid med mig silverschampo eller någon silverinpackning som jag använder när jag tvättar håret

Kevin Murphy- Klick! // Sachajuan- Klick! // Maria Nila (vårdande inpackning)- Klick! // Joico (bäst i test)- Klick! // Oribe- Klick!

Hårolja: Jag använder alltid det till mitt hår efter jag duschat för att det ska bli mjukt. Och håret blir även uttorkat i värmen så se till att vara extra snäll mot det genom att använda hårolja. Jag drar alltid i lite extra i längderna innan jag lägger mig. Jag själv använder denna hårolja- Klick!
Deodorant: Detta är ju något som ändå alltid följer med, förhoppningsvis! Men när jag åker iväg till värmen så vill jag inte ha saker som kladdar så jag använder alltid en sprayantiperspirant som torkar snabbt och håller fukten borta! Dessa är grymt bra- Klick!
Parfym: Det man kan tänka på om man ska använda sig av parfym i utlandet är att spraya den på kläderna och inte direkt på huden. Parfym i solen är inte att rekommendera sådär jättestarkt.
Nagellack+ remover: Om man inte går och fixar naglarna regelbundet utan målar som själv så kan det vara så att det slits av under tiden du springer upp och ner till havet. Jag själv har alltid med mig en liten remover i resestorlek med lite pads så att jag kan ta bort mitt lack och göra om det under kvällen när man ändå sitter och myser på balkongen. Glöm inte att ta med lack också i någon härlig färg!
Removern hittar ni här för 25kr- Klick!
Hudvård: Använd den som du brukar använda hemma. Men är det så att du har produkter med syra i så försök att avstå från dom när du ska vara i solen. Syran tar bort döda hudceller vilket gör din hud lite extra känslig mot sol. Jag själv tar aldrig med min syrarengöring på solresor utan då räcker det med en “vanlig” rengöring.
Facemist: Att ha med sig en fuktspray till ansiktet när man ligger vid havet är så himla skönt! Jag får lite smått panik när min hud känns torr och efter att man badad i havet kan det lätt bli en sådan stram känsla i ansiktet. Då är det skönt att tvätta av ansiktet i uteduscharna och sedan spraya det med en facemist. 🙂
Fuktmask: För att undvika att huden känns för liten i ansiktet när du flyger pga den torra luften kan det vara smart att lägga en fuktmask som man kan sova i. En sådan sjunker in och syns inte i ansiktet så det är ingen som märker att du maskar under tiden du flyger. Men är du modig kan du absolut köra någon färgglad variant, kanske hade lättat upp stämningen bland dina medresenärer. 😉
Brun utan sol: Va!? Tänker säkert ni. Well jag tar alltid med mig BUS på mina resor och ja, jag använder dom också. Jag är ingen som vill sola mig brun och vara fräsch de två sista dagarna. Nej jag vill vara brun från första dagen när jag lägger mig i min bikini så jag har alltid med mig BUS på resan och har jag tid gör jag även en spraytan innan jag åker. 😉
Ni borde veta detta nu men för er som inte vet, det här är min absoluta favorit- Klick!


10 kommentarer10 kommentarer om “Skönhetsprodukter på solsemestern”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Vi var så sugna att bada så vi gick direkt i badet för att först svalka fötter och ben. Vad hände ju jag halka på stenar och ramla i med kläderna. Jisses. Oj vad vi skratta. Varmt var det i vattnet.

  Reply
 • Och varför berättar du detta på en blogg??

  Reply
 • För att Annica skrev om hala stenar. Många andra skriver ibland oförskämt här och du klagar på mej. Helknäppt och otrevligt. Och det för stå för dej.

  Reply
 • Ok ja menade inget illa, undrade bara varför du berättade det här. Känns mer som något man typ messar en vän eller berättar på Facebook till sina vänner, inte till en bloggare man inte känner.

  Reply
 • Lousie, varför ens bry sig? Har hon gjort någon skada? Nej. Så get over it. Tråkigt att många är så snabba med att döma andra. Alla är vi olika, och tänker och agerar på olika sätt.

  Reply
 • Det har du rätt i såklart. Tycker mest det är lite komiskt och försöker förstå hur denna anonym funkar då hennes kommentarer oftast är på ett visst sätt. Som nu kommer hon att skriva “Tack Be kind, du är en bra person jag gillar dig. Kram” tycker det är en konstig grej att skriva som vuxen. Kommentarerna är ofta lite barnsliga och naiva liksom. Är nyfiken på personen bakom.

  Reply
 • Kram Louise ha en fin sommar. 😊

  Reply
 • Eftersom jag följt Annica sen bigb ja så känner jag mej bekväm att skriva personligt. Och det tycker jag är mysigt. KRAM och lev och låt leva kära medsystrar. 😊😙

  Reply
 • Har också följt henne sedan BB men eftersom ja inte känner henne personligen och hon inte alls mig så tycker ja det blir konstigt. Tack och desamma till dig! 🙂

  Reply
 • Ja då får du tycka det jag tycker det är kul.

  Reply