Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

13:56 | July 13, 2018

Bygg upp strukturen i ansiktet

Innehåller adlinksBrynpenna- Klick! // Foundation- Klick! // Rouge- Klick! // Läppar- The Body Shop Shine Lip Liquid “Sugar Glaze” // Highlighter- Klick!

Pratade nyss med Ellen som undrade om jag ville komma ut till lantstället. Dum fråga! Självklart vill jag komma ut! Så jag ska ta och göra det sista här på jobbfronten sedan drar jag dit med Stitchan. 😀
Igår hade jag tid för fillers och jag tänkte att vi kunde gå igenom det litegrann. Vi alla har ju delade meningar kring det och det är jag helt fine med, det finns mycket som jag också är emot bara det att jag håller tyst om det. 🙂 Det finns olika typer av fillers men det som jag använder är Restylane och Botox. Restylane arbetar man med för att bygga volym i tex läppar, kindben, haka etc. Medan botox är ett nervgift som gör att dina muskler blir tillfälligt förlamade, det låter hemskt när jag skriver såhär men det är så det fungerar. Så rynkar man pannan ofta, drar ihop brynen när man ska koncentrera sig, har överdriven mimik som mig ja då kan man använda botox för att få allt mer avslappnat.
Går man till bra klinker så blir det inte fel. Går man till oerfarna utförare kan det se rent ut sagt förjävligt ut, brynen kan bli för tunga och “hänga” om dom lägger botoxen fel eller så sticker dom iväg så du ser ut som jokern. Det finns även kliniker som gör allt för pengarna så kommer någon och vill ha jättestora läppar ja då utför dom det. En bra seriös klinik säger nej!
Jag har alltid gått till Madde på Aleris Plastikkirurgi men hon var på semester och det som jag lägger botox och fillers mot hade börjat avta och jag ville verkligen bättra på det nu när det är sommar, jag fyller år och ja men vill känna mig extra fin. Så jag bokade in mig hos New Clinic som jag var på ett event hos för några veckor sedan. Ni vet när jag vann en fin champagne av att gissa på ett bröstinplantat haha. Dom är otroligt duktiga där med och Helen och Anna som arbetar där är så himla goa! Jag blir ju alltid lite snurrig och svimfädrig när jag får injektioner så en av dom stod och arbetade medan den andra höll koll på mig, matade mig med godis och tog upp mina ben när jag tappade färg i ansiktet.
Nu vill jag ju inte skrämma er för det är inte alls läskigt, det är bara det att min kropp hamnar alltid i chock och jag kan liksom inte kontrollera det. Det är lite obehagligt med sprutor i ansiktet men allt går så snabbt och Restylanesprutorna innehåller bedövning så man känner inget.
Så det jag gjorde igår var att bättra på min botox så jag ser lite mer harmonisk ut i ansiktet och sedan fyllde jag på mina kindben. Jag har fått frågan om mina läppar men jag har tagit ut materialet i dom och det som ser ut som ett blåmärke på underläppen är ett födelsemärke. 🙂 Jag närmar mig 30, shit det känns helt galet att säga det, men då tycker jag personligen att man ska ta bort fokus från läppar och kanske börja tänka på strukturen i ansiktet. Ju äldre vi blir desto “plattare” blir vi i ansiktet och då kan det vara väldigt fint att bygga upp lite kindben för att se lite mer fyllig och ungdomlig ut. Jag har annars inte så jättemycket form i ansiktet så därför tycker jag att det är fint på mig med lite mer volym. 🙂
Jag har fått frågan varför jag gör fillers, jag har ju inte en endaste rynka. Well, det är just pga fillers som jag inte har några. När det börjar gå ur så ser jag att dom kommer fram mer och mer och jag vill inte ha några, så är det bara. Och har man börjat med fillers ja då måste man vara medveten om att det inte håller i all evighet utan det är något man måste underhålla. Resultatet håller olika på alla. Tränar du mycket går det ur snabbare annars så sitter det ca 3-4 månader med botox. Bygger du kindben så håller det ca 6 månader eller längre. Läppar är jätteolika beroende på material men när jag själv använde Restylane så justerade vi var 4e månad om jag inte minns fel.
Som jag sa innan, vi alla tycker olika, är för/ emot fillers. Jag säger bara gör vad fasen du vill så länge du är nöjd! 🙂


11 kommentarer11 kommentarer om “Bygg upp strukturen i ansiktet”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Men du ser lite uttryckslös ut liksom, känns som du tagit bort hela mimiken och inte bara tonat ner? Lite tom i blicken. Upplever inte folk i din närhet att det är svårt att läsa av dig? Sen är jag inte emot botox men man kan ju diskutera att det är problematiskt på flera sätt. Man ska nog tänka sig för om man t ex skaffar barn, eftersom bebisar läser av sin mammas ansiktsuttryck så kan det bli problem i deras utveckling, om du förstår vad jag menar.. och unga tjejer bör inte oroa sig för att åldras, som är en del av livet, klimatet är hårt som det är för unga tjejer idag, det gör mig orolig och ledsen för min dotters skull att man måste göra ingrepp för att duga och att utseendet är så viktigt. Jag har själv ångest (nyss fyllda 30) varje dag för all denna hets omkring mig. Hur ska man skydda sina barn från en utseendefixerad värld?

  Reply
 • Du följer du uppenbarligen inte mig via Instagram och stories. Bara för att jag ser ”död” ut här betyder inte det att jag inte kan röra mitt face 😂

  Reply
 • Fast det är just det du gör! En video för ett tag sen när du gapskrattade åt Xenia och ditt ansikte rörde sig inte! Läskigt och ännu mer skrämmande att du inte själv inser hur mycket allt du gör påverkar hur du ser ut!

  Reply
 • 😀

  Reply
 • Jo

  Reply
 • 🙂

  Reply
 • Alla får självklart göra som de vill men om man grejar för mycket med botox och fillers vid så låg ålder så är det faktiskt svårt att avgöra hur gammal personen är.
  Det ser oftast ut som man är typ 35 + om man har för mycket.
  Man tänker automatiskt att personen är så pass ‘gammal’ att hen måste göra dessa behandlingar…🤔

  Reply
 • Kan du inte testa NALM Cosmetics läppstift
  Är så sugen på köpa . www nalmcosmetics.se

  Reply
 • Tycker du är jätte fin Annica! <3
  Jag är själv snart 30 och känner att jag skulle vilja börja bygga upp ansiktet. Främst är de pannan och "sträcken" vid munnen som stör mig. Men vad kan du rekommendera att börja och med vad?
  Vet att du skrev för ett tag sen om något anmäl du använde vid käken/hakan om jag inte minns helt fel som skulle hjälpa till att framhäva den och minska fettet där. Kan du inte berätta mer om de.
  Är helt ny på de här och blir helt förvirrad av vad alla sidor säger.

  Reply
 • Så fin scarf och t-shirt! Vart har du köpt dem? 🙂

  Reply
 • Hej!
  Jag undrar hur många ml du sätter i kinderna? Det ser verkligen jättefint och naturligt ut.
  Sjv har jag inte riktigt blivit nöjd när jag har gjort kindbenen, antingen har det knappt synts eller så har det sett konstigt och lite onaturligt ut, fillern satt liksom på en väldigt liten yta så att det inte riktigt smälte in med resten av ansiktet, och dessutom blev jag väldigt svullen på ena sidan och fick ett stort blåmärke, så det såg ju helt asymmetriskt ut, men misstänker att behandlaren inte var nåt vidare bra.
  Ska nog testa den här kliniken i stället, verkar väldigt seriös.
  PS: Jag fick också nån form av chock sist jag gjorde filler. Yr, illamående, började svettas floder och såg ut som ett spöke. Vet inte riktigt vad som hände 😉

  Reply