Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:28 | June 19, 2018

Jag är så f*cking trött på det här!

Jag har sovit 17h och är fortfarande trött. Efter en längre tids press och en hel del roliga event har jag kommit dit jag långt innan kunde förutse att jag skulle komma till, nämligen utbrändhet. Det här var en varningsklocka som jag såg för länge sedan men jag tänkte hela tiden “jag ska bara göra klar det där, och det där, och det där sedan ska jag dra ner på tempot”. Tror ni det hände? Nej!
När man jobbar i 180 och sedan saktar ner kommer ångesten, då gäller det att speeda upp allt igen för att hålla allt fokus på jobb så slipper man känna ångesten. Allt blev en enda ond spiral och när jag väl bestämde mig för att dra ner på tempot kommer ett mejl “nu ska du göra den här kampanjen för den genererar bra pengar” och var det något som jag verkligen genuint gillade så kunde jag inte tacka nej.
Idag när jag öppnade mina ögon och fortfarande kände mig extremt trött och knappt orkade gå ut med Stitch så kände jag att såhär kan jag inte ha det. När det börjar gå ut över den lilla krabaten som får mig att hela tiden känna mig så omtyckt så måste jag göra något så idag är den dagen jag måste börja göra min förändring och det känns så skönt att jag äntligen kan acceptera det.
Jag har vart less på den här Influencervärlden ganska länge nu. Inte just på mitt jobb, det jag sitter och gör hemma när jag jobbar utan det är den här “bubblan” som många Influencers lever i. Så fort jag går på event mår jag dåligt, när det är fest och jag är inskriven på “influencerbordet” så ger det mig ångest för att jag vet vilka samtalsämnen det kommer att vara. Nu senast på Summerburst när jag träffade några som jag inte sett på ett tag och jag frågade hur dom mådde så var svaret “jag är så glad för jag köpt mig en ny väska” eller “jag kom precis hem från en resa med det här företaget…” och jag bara stängde av. Det jag frågade var hur du mådde och svaret jag får är hur glad personer blir av dyra saker eller sponsgrejer. Jag skiter i vad du får sponsrat, dyra inköp eller vad du fått av din snubbe. Jag vill kunna ha en vettig konversation med människor utan massa jävla yta, prylar och skryt och det går inte, det går liksom inte. Och ska du ta bilder så ta gärna med någon med fler följare, skitsamma om ni inte umgås eller hänger för det kanske det genererar följare till dig. Jag kräks på det!
Jag har för en gång skull börjat sluta skrolla igenom instagram och kolla andras stories just för att det ger mig inget och jag som ändå är i denna värld har sett igenom det mesta. Influencers gör samarbeten med företag fast dom egentligen har noll koll på produkterna. “Det här är mitt favoritläppglans och jag har alltid använt detta så länge jag kan minnas”, okej var det inte en nyhet som du precis snackade om!? “Den skyddar så bra för den innehåller hyaluronsyra…” Och vet du ens vad hyaluronsyra är? Det är fukt, inte skydd!
Jag fattar att man drivs av pengar, det gör jag också. Det är svårt att tacka nej till en kampanj för flera 100 -tusen men jag kan inte göra kampanjer som inte är genuina. Tackar jag nej till det kommer kanske en bättre kampanj som passar mig så mycket bättre så det blir ett genuint samarbete. Det var som nu när Biotherm och Depend ville göra samarbeten med mig, jag har jobbat med deras produkter i så många år och gick deras kurser redan innan jag började blogga så när jag fick frågan så kände jag bara jackpot! Jag blev så glad!
Jag har sagt så många gånger att jag bara vill skita i allt, stänga ner mina kanaler och försvinna på något tyst retreat ett tag men det fungerar ju inte heller. Kontrollfreak som jag är så gäller det att ha en tydlig plan. Nej jag kommer inte lägga ner min blogg men jag kommer nog sluta med mycket annat runt om. Jag har lagt ner Youtube för där har det verkligen ballat ur. Rubriker som lyder “Jag höll på att dö” och tittar man på klippet så sägs det något i slutet om att dom hade en dröm där dom höll på att dö…
När det kommer till Instagram så orkar jag inte bry mig längre om flödet, jag lägger upp de bilder som jag känner att jag vill dela, som är fina eller betyder något. Jag skiter i Mosaico, VSCO, Snapseed mm, är det någon influenser som läser detta vet dom exakt vad jag menar. Det enda som är roligt med Instagram det är Stories just för att det är så spontant, in the moment, enkelt och det går snabbt. Där kan jag verkligen vara mig själv och det är så skönt!
När det kommer till bloggen så kanske jag inte är lika punktlig som innan där jag hade fyra inlägg om dagen med jämna mellanrum. Jag kommer fortsätta att uppdatera den så gott jag kan men fokuset just nu är att dra ner på tempot, hitta ett lugn, en balans och göra saker som får mig att må bra. Så den här sommaren har jag avbokat så mycket jobb och resor. Jag vill bara vara hemma och pilla i min lägenhet, pyssla med min hobby, kunna ta promenader med Stitch och kasta boll med henne utan att känna stress. En tråkig sommar i mångas öron men det är just det jag behöver!


37 kommentarer37 kommentarer om “Jag är så f*cking trött på det här!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Jag tycker inte att det låter som en tråkig sommar, det låter som en vanlig sommar för oss icke-influencers och det är allt annat än tråkigt 🙂 Ta all tid du behöver, livet är för kort för att känna något annat än tillfredställelse och lycka. Njut av sommaren <3

  Reply
 • Fina Annica! ♡ Lyssna nu på själen ORDENTLIGT! Jag kraschade 28 april 2014 och kämpar fortfarande med min utmattningsdepression. Livet är sej inte likt alls. 🙁
  Känns som att allt jag gör är att vila för att jobba ca 40% i månaden. Det är det jag orkar, knappt det heller då jag har så mkt ångest och värk efter jobb.
  Vill så gärna bli frisk igen…

  Reply
 • Låter tufft. Sök på Medical medium. Han delar väldigt viktig och realistisk information om bland mycket annat utmattningsdepression som i själva verket beror på olika typer av virus och bakterier som tar över kroppen och nervsystemet när de rätta förutsättningarna i kroppen infinner sig(dvs när den är som svagast). Med frukt och grönt kan man döda dem och ge kroppen en chans att återgå till det normala. Finns massor av exempel från ”vanliga” människor på hans Instagram. Kram

  Reply
 • Efter din beskrivning låter det som ett mardrömsyrke… Ta den tid du behöver, hälsan är viktigare än alla andra jobb!

  Reply
 • Stor kram ❤ jag tror att du behöver låta själen hinna med.Eftersom det livet du lever är mycket yta,så glöms insidan bort. Du behöver nog komma ifrån alla krav och bara vara i stunden.

  Reply
 • Det är bra att du accepterar och lyssnar på kroppen vad gäller utbrändhet!!
  Men försök också att se på din fysiska hälsa lite separat för att inte ångesten ska dra iväg i onödan, alltså jag menar att om du har festat gärnet en hel helg och chock-vänt på ditt dygn så är det naturligt att kroppen kommer reagera med trötthet, så man inte får panik över det 🙂 det hjälper mig i alla fall att se alla logiska svängar som kommer för kroppen och inte koppla det med psyket direkt utifall att det är separat. Förstår du hur jag menar? Alltså att man ska ta allt på allvar men vara försiktig med att förstora upp naturliga reaktioner i kroppen. Samtidigt som det är superviktigt att lyssna på alla varningsklockor. Den balansen hjälper en hel del.
  All styrka till dig ❤️ Ta en tråk-sommar och njut av det. Det är den bästa sorten enligt mig! Att göra ingenting 🙂

  Reply
 • Jag tröttnade förra veckan, öppnade ett extra konto på Instagram där jag la över alla bloggare & inspo konton som man kan gå in på om man verkligen är uttråkad. På min egen Instagram har jag bara kvar mina vänner & dig haha. Du är den enda jag valde att ha kvar för du känns nästan som en vän, du är vettig & har bra värderingar & du inspirerar mig på riktigt. Lycka till med allt du tar sig an, du är grym!

  Reply
 • Ta hand om dig<3

  Reply
 • Sköt om dig! Tycker du även borde sluta med Instastories för det känns väldigt konstigt/stressat att hålla på filma och lägga upp hela tiden. Lev i nuet för din egen skull, utan att filma och lägga upp. Du lever väl för din egen skull så då är det onödigt att filma åt andra. Jag lovar, det kommer bli mkt mer avslappnande att sluta filma och lägga upp grejer i vardagen och på helgen. En konstig tid vi lever i… KRAM

  Reply
 • Jaa, konstig tid vi lever i, så sant. Varför tror du att alla vill se vad du gör ? Man lever väl för sin egen skull.

  Reply
 • Vilket otroligt vettigt och insiktsfullt inlägg. Blev utbränd i december med ett jobb som liknar ditt, det kommer alltid någonting nytt, vilken tid som helst på dygnet, sociala medier analyseras och nyheter ska ut hela, hela tiden. I december hade jag ingen lust med någonting och kunde sova 18 timmar per dygn. 6 månader senare med bra hjälp från sjukvården och kbt, nya verktyg för hur jag hanterar mitt jobb och extremt mycket vila och serier på netflix börjar jag äntligen känna lust igen. Skickar dig en stor kram och tycker din sommarprioriteringar är mycket kloka.

  Reply
 • Tycker verkligen det låter riktigt vettigt! Att trappa ner på saker och ting behöver alla göra och man måste tänka på sig själv och sitt välmående i första hand. För någon som inte lever i “influencervärlden” låter det inta alls som en tråkig sommar, utan som ett helt normalt sätt att spendera sin lediga tid under sommarhalvåret. Det är så välbehövligt att bara ta det lugnt och stressa ner utan en massa jobb och måsten. Hoppas verkligen att du tar tiden till att fokusera och lägga all energi på dig själv och Stitch!
  Älskar verkligen dina instastories och det märks verkligen att du tycker det är kul att fånga stunder på det sättet! Tycker det är lika kul att kolla på dem varje gång för man blir så otroligt glad av att se dig glas och höra dig skratta! Du är GRYM Annica, glöm inte det!

  Reply
 • Jag tycker det låter som en helt fantastisk sommar i lugnt tempo! Önskar att jag också kunde ta det så lugnt..
  Lugna ner dig och va den som du var på Mallis i Maj, det var en helt underbar Annica som inte brydde sig om ytlighet utan var sig själv och gav järnet på träningen. Kämpa på och ta ner farten, alla gillar dig ändå! Hoppas vi ses igen. <3

  Reply
 • Kan vara det bästa du någonsin har skrivit och något som alla bör läsa och ta del av, så många är sjuka idag pga stress, press och hets och man tror man är ensam. Yta och likes gör ingen människa lycklig, i längden.

  Reply
 • Det gör ont i mig att fler och fler börjar må dåligt. Speciellt är det bland oss tjejer!! Att bara leva i en värld där smink och utseende inte är allt existerar inte längre. Det går verkligen snett till i socialamedier.
  Jag själv har idag gått på mitt första möte hos en kurator/psykolog. Pga all denna hets som man utsetts för varje dag. Ångest och oro = psykisk ohälsa, är något vi måste arbeta bort.
  Hoppas du mår bättre snart Annica.
  Kram

  Reply
 • Wow!! Så jävla ärligt inlägg, träffade mig rakt i hjärtat! Detta är anledningen till att man läser just din blogg. Du har fötterna på jorden och är så mycket mer än bara en ”influencer”. Lyssna nu verkligen på kroppen och ta vara på dig själv. Hälsan är allt man har. Utan den spelar det ingen roll hur mycket pengar eller framgång man än har.

  Reply
 • Subhan Allah. Jag känner inte dig Annica. Men kände på mig att du inte mådde bra. Och så läser jag det här. Jag har sagt det förut. Ett sånt liv ger ingenting gott i längden. Falskt och ytligt. Vad ger det dig? Och din själ? Ingenting. Tomhet. Far och träffa din familj. Dina föräldrars föräldrar. Umgås med dem. Laga mat till dem. Ta hand om dem. Stanna där i några veckor. Var ute mycket i naturen. Varva ner. Ät gott. Ha bara mysigt och försök att inte tänka på jobb och måsten. Du vill inte leva i en falsk bubbla. Vilket man måste göra när man är influencer. Det har jag känt på mig så länge.

  Reply
 • Så kloka tankar! Du gör helt rätt och jag tycker det låter som att du kommer att ha en supermysig sommar 😀❤

  Reply
 • Fyfan vad jävla skönt att höra! No offence, välkommen tillbaka till verkligheten <3

  Reply
 • Tycker det du skriver låter väldigt insiktsfullt, jättebra att du känner dig själv och ditt värde såpass att du vet att det är dags att dra i bromsen.
  Jag är ingen influenser, men har följt många nu ett bra tag. Först var jag så himla avis på hur ni levde, gå på event och få pengar för att lägga upp på insta och youtube. Men sen blev allt bara en och samma smet. Alla jag följer gör samma sak. allas storys är på samma event och ja. Det slutade bli intressant. Så i dagsläget så kräks jag mer eller mindre på att kolla och följa vissa influenser. Det känns otroligt ytligt och oäkta bara. Inte samma känslor längre och är inte direkt avis. Det är verkligen en egen bubbla helt utanför verkligheten.
  Jag tror fler av oss följare börjar känna detta, att det är rätt så ointressant. Så att följa jordnära människor är det jag gör idag. Typ helen torsgården och såna som skiter totalt i att följa strömmen. Så om du kommer trappa ner lite och ta de lugnt och börja leva i din egen takt, tror inte jag kommer göra dig negativt varken för själen eller ekonomiskt. Så hoppas du inte stressar över sånt för följare kommer du nog inte tappa iallafall! Tror fler och fler har tröttnat på det ytliga och vill se lite mer äkta människor. Men oavsätt hur du väljer att göra så kommer du lyckas! Krya på dig och ta hand om dig!

  Reply
 • Men dra åt skogen vad EXAKT det här blev, till mina egna känslor. Har länge varit så less på flöden, på många bloggar, på många Instagram konton, på Facebook. Men framför allt Instagram och bloggare som bara handlar om att fira upp reklaminlägg efter reklaminlägg, allt handlar bara om resor, de kommer hem och reser igen, och det är bara sånt. Men vad hände med personen? Känslor, tankar, funderingar i livet, vardag, vanligt hederlig vardag. Jag är såå trött på allt materiellt skit jag ser där ute. Absolut att se det ibland, för Influencers måste leva på nått och det är reklam bland annat. Men att bara ha PEREKTA bilder och RESOR och senaste PRADA väskan.. det orkar jag bara inte med längre. Livet är mer än så, kanske inte för de men för mig. Ytligt börjar få ett slut. Jag vill se svett, träningar, vardagskrux, höra tankar som dessa, åsikter, funderingar, drömmar, planer, mer sånt.
  Stor kram och hoppas fler hakar på vårt tåg med “fler mänskliga Influencers” 😀

  Reply
 • Tror du inte att du är extra trött efter den här helgen när du lagt dig den tiden du brukar kliva upp också? Testa festa både nykter och lägga dig i tid, askungentricket – i säng innan tolv, så får du din sömn även fast du är ute och festar 😊
  http://nouw.com/sjosefine

  Reply
 • Har du totalt missat att hon slutat dricka??

  Reply
 • “testa att festa både nykter och att lägga dig i tid” = hon syftar ju på att lägga sig i tid = både. Inte nykter..? Så läser jag det iaf

  Reply
 • Jag dricker inte alkohol längre, har inte gjort det sedan nyår

  Reply
 • Du vet väl att din blogg är nog den enda blogg jag följer eftersom andra bloggare känns så himla ytliga med sina privatliv, där allt ser perfekt och fint ut! Inget fel på det, men man önskar att människor kunde ta upp mänskliga faktorer som psykisk ohälsa som jag vet att den präglar oss många unga tjejer, speciellt i det här samhället och hur idealen ser ut!
  Nedstämdhet eller depression är något som kommer att dyka upp periodvis i ens liv och det är inget att skämmas för eller försöker “gömma/undvika” inför sin omgivning, jag menar i slutändan är vi alla människor och det är okej att visa om vi är sårbara eller arga.
  Vem bryr sig om vi gör misstag, är klumpiga eller känner oss misslyckade?
  Jag känner att vi alla är någonstans som små ensamvargar där ute i livet och det ska man ta vara på! För då söker man sitt inre jag, börjar hitta självrespekt och vägen till frid och lugn.
  Livet handlar inte om att vara ständigt lycklig med pengar, framgång osv, men man ska ställa frågan för sig själv om lyckan är något man söker och i så fall varför?
  Det finns en sanning som vi alla människor inte kan bortse från och det är att vi alla kommer hamna i graven ensamma- så vare sig du har varit en fattig människa eller president innan så kommer din plats i graven inte ha någon märkvärdig betydelse för jorden eller kistan.
  Ditt sommarlov kommer vara supermysig! Det lovar jag dig! Pressa ut press och stress och umgås med nära och kära 🙂
  Kram och ta tand om dig själv innan du slår dig själv i väggen!

  Reply
 • Vilket vettigt och ärligt inlägg!
  Jag precis som ovanstående kommentar, läser endast din blogg.
  Från början för att jag gillar att läsa om träning med också dina skönhetstips.
  Men tycker också att du har blivit mer genuin på senare tid.
  Dina läsare som har något vett i skallen vill ditt bästa och att du ska må bra.
  Tror inte du tappar läsare för att du uppdaterar mer sällan! <3

  Reply
 • Hej Annica! Vi är ett fantastiskt lärarlag på min gymnasieskola och skulle rekommendera dig att pröva yrket. Ett helt vanligt jobb där du får ha vettiga konversationer med dina kollegor varje dag och härliga möten med ungdomar. Kanske fundera på att byta? och bli en “vanlis” tillsammans med oss utanför det ytliga sociala medier 🙂

  Reply
 • Tycker du ska lägga ner detta jobb och göra nått annat i livet, som du säger du har andra grejer på gång!.. för det känns inte alls som detta jobbet ger dig glädje längre å du skriver i var och vartannat inlägg nu att du är trött på detta å inte känner dej glad får ångest mm.. Tycker heller inte att sånna inlägg känns spec proffsiga, jag går ju inte in på denna sida för att läsa att du är trött på att blogga lixom. Varför ska jag då gå in å läsa? Sen att hela “influencerbubblan” är råytlig det har man väl fattat för lääängesen! Men du verkar ha vaknat upp nu 🤔

  Reply
 • Wow! Jag blir uppriktigt berörd av detta du skriver. Så genuint. Så äkta.
  Influencer-yrket måste vara väldigt komplext att befinna sig i. Som influencer flätas privatlivet och yrkeslivet ihop till en enda smet. Man blir aldrig fri från jobbet, ens kompisar är också ens jobbkollegor och fokus ligger som du säger i YTAN.
  Ytligheten är så viktig att prata om. Speciellt att NÅGON influencer börjar ta ställning och prata om det!
  Jag känner spontant att varför inte fortsätta som influencer, men driva det på ditt eget sätt? Vi har alla en uppfattning om vad en influencer är och vad en influencer ska göra. Men kom ihåg att detta yrke är så väldigt nytt på marknaden och har all potential att utvecklas till mer än bara yta. Jag tror att du Annica, kan vara on to something new!?
  Blir så inspirerad och engagerad i detta, haha! Jag tror verkligen på dig! DU är grym.

  Reply
 • Jättebra att du tänker till Annica innan det är för sent! Jag är själv sjukskriven för utmattningsyndrom och jag kan säga att du är inte utbränd. Första stadiet är trötthet och det blev jag 1,5 år innan jag gick in i väggen. Har man gått in i väggen så fungerar varken kropp eller psyke, du kan knappt köra bil. Så att skriva att du är utbränd känns som en förolämpning mot oss som faktiskt är utbränd på riktigt

  Reply
 • Fast du är ju inte utbränd? Såklart man är slutkörd efter sådan helg som du hade. Snälla läs det här blogginlägget av Isabel och förstå innebörden när du kallar dig utbränd men fortsätter leva på. Är man utbränd så orkar man ingenting. Det är en hjärnskada, inte att bara vara trött och sliten.
  https://isabel.elle.se/utbrandhet-har-blivit-en-trend/

  Reply
 • Ursäkta mig men vem är du att bestämma om Annica är utbränd eller inte??? Hon säger ju själv att detta pågått länge och att hon knappt orkade gå ut med sin hund. Din kommentar äcklar mig

  Reply
 • Tycker inte det låter som en tråkig sommar, utan en fantastisk att bara va & göra det man själv vill för att må bra, inte för någon annan! Oj vad jag läste din blogg förr, men inte längre, nu tittar jag in men stänger bort lika fort, inget dåligt så men minskat intresset för den. Det är inte de som förr, mysiga, personliga härliga inläggen å tankar. Nu är det många bilder på skivstångar, träning & events( just events är typ de tråkigaste för mig att läsa om xD & när det är tusentals bilder på liknande saker). Ni bloggare tror säkert att vi läsare vill ha massa sånt, istället för vardags inlägg, men jag tror dem är mer uppskattade, sånt man själv kan förlika sig med. Mysiga dagar m vänner, skönhets tips & lite gott å blandat m inte för många bilder. Men alla tycker olika, några tycker säkert tvärtom vad jag tycker xD

  Reply
 • Wow vilket fint inlägg! Så himla skönt att få höra att även influencers som dig tröttnar på den världen. Hoppas du får återhämta dig nu i sommar. Det ska jag försöka göra också!

  Reply
 • Har tänkt såhär många gånger! Är själv väldigt trött på influencervärlden och har faktiskt avföljt flera stycken som inte känns genuina. Är extremt trött på alla dessa “jag har köpt en ny märkesväska”inlägg, prata om riktiga saker istället liksom!! Prata om hälsan, politik, vad som händer i världen, miljön, att du käkar veganskt för djurens skull eller ja vad som helst annat än märkesväskor.
  Jag har aldrig fått den vibben av dig dock, du har alltid känts som den mer genuina influencern! Massa kramar till Annica och ta hand om dig själv <3<3

  Reply
 • Tycker du är fantastisk!

  Reply