Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

16:49 | June 4, 2018

1 år som singel

Det här senaste året har bara gått i raketfart och som ni ser på rubriken så har det nu gått ett år sedan jag blev singel. Jag kan inte fatta att det verkligen gått så fort och att jag nu klarat av det som jag ville klara av, att vara singel i ett helt år minst. Att göra av allt på egen hand, att bo själv, gå igenom alla högtider, bli mer självständig, ha mitt Golden Year. Och tro mig, det har jag. Verkligen!
Och vänner för mig har också fått en helt annan innebörd, att umgås med vännerna idag än när jag var i förhållande är så annorlunda. Vi har kommit varandra så mycket närmare och jag känner att så länge jag har mina vänner så behöver jag inte ha någon kille haha. Som min situation är idag så är jag inte alls sugen på att träffa någon, jag vill bara vara själv och när jag kan och har tid så umgås jag med mina vänner. Jag som alltid vart en förhållandetjej som hellre satt hemma på helgerna och körde myskväll har blivit en tjej som verkligen älskar livet och maxar det fullt ut.
Allt som jag vart med om det senaste året har vart så otroligt värdefullt för mig, det har vart det bästa året i mitt liv. Jag har utvecklats så mycket som människa och blivit en person som jag trivs väldigt bra med, jag älskar mig själv. Trots att jag har mina stunder med ångest så älskar jag verkligen mig själv på en helt annan nivå och jag kommer aldrig någonsin ändra på mig för att någon annan vill det.
Att göra slut med en person som man älskat efter så många år är läskigt, och det spelar ingen roll om jag skriver det men jag gör det ändå: tiden läker alla sår. Ingen tror på dessa ord när man precis separerat eller funderar på att göra det, men försök någonstans att tro på detta för det är verkligen sant! Hur trasig man är än så kommer man att läka. Se bara på den resa jag har gjort, allt jag fått uppleva och hur jäkla glad jag är idag. Och jag är så förbaskat jäkla stolt över mig själv, ett helt år själv. Alla högtider, månader, veckor, dagar på året som singel och jag överlevde. Jag mer än överlevde, jag blev en helt ny tjej och mitt förhållande till mig själv, som är det viktigaste, är starkare än någonsin och trots mina dippar i livet så kunde jag inte älska det mer än vad jag gör idag! Här kommer en liten resumé om mitt första singelår:
THE BREAK UP: Den 3e juni var det datumet som vi valde att separera. Då var vi fortfarande kvar i Göteborg och skulle på Summerburst. Situationen var väldigt knasig och ärligt talat kommer jag inte ihåg så mycket för jag var nog mest i chock och rejält packad.
MIDSOMMAR: Den första högtiden som jag firade som singel och helt ärligt, alltså bara för att det är midsommar så är det inte något speciellt med den dagen. Man firar till med lite god mat och fest men det kan man ju göra vilken dag som helst. Det var inte så att jag satt och tänkte tillbaka på midsommar alla tidigare år. Nej jag mådde bra, jag var med mina vänner ute i skärgården och vi festade till det rejält! 😀MIN FÖDELSEDAG: Jag fyller år i juli och det var nog här som jag bröt ihop. Jag kände mig så patetiskt som satt och pyntade för min egna födelsedag kvällen innan och kände mig så ensam. Men dagen efter på morgonen så plingade det på dörren och då stod mina vänner där med ballonger och sjöng. Så underbara vänner jag har! Då åt vi en god frukost tillsammans innan vi drog iväg på äventyr hela dagen och hela natten. 😀
MIN EGNA LÄGENHET: Den 31 juli fick jag tillgång till min alldeles egna lägenhet, detta var stort för mig. Jag skulle för första gången i hela mitt 27 åriga liv flytta till en egen lägenhet. Detta är den bästa investeringen när man blir singel, att ha en trygghet. Ett hem där bara du bestämmer och gör vad fasen du vill. Så fort jag fick nycklarna och låste in mig i hemmet första natten så kände jag mig så jäkla stark, bra och stolt över mig själv. WAY OUT WEST: Denna resa var inte så planerad, den var väldigt spontan. Jag kände att jag 
behövde komma iväg för att umgås med vänner och…festa. Jag hade en rejäl festsommar 2017 och drack ganska mycket. Denna WOW- helg drack jag konstant från torsdag till söndag men ta inte detta fel men jag hade livets helg. Jag hade konstant kul, släppte alla spärrar, var väldigt öppen och mottaglig för saker och ting vilket gjorde att jag inte hade några som helst krav eller förväntningar. Jag hade det riktigt jäkla roligt men i år tror jag nog att jag också kommer att ha det, men utan alkohol! 😉
MIN FÖRSTA RESA & HALLOWEEN: Jag åkte till Las Vegas och det var den första “större och längre” resan jag gjorde som singel. Det var första gången som jag åkte med en vän och det var riktigt skönt och roligt. Jag har inte rest med vänner innan på det här sättet men efter den här resan blev det en självklarhet att börja resa mer med vänner, denna resa var magisk! Under dessa dagar var det även Halloween, ännu en högtid att bocka av från listan och det gick ju hur bra som helst!
JULAFTON: Jag och Stitchan drog till familjen i Östersund och det kändes nog lite konstigt att åka dit själv och fira. Men det hade ändå gått ett par månader och det här var ett beslut som verkligen kändes rätt för mig och mitt ex så jag kände aldrig någonsin att jag saknade det gamla utan jag var med taggad på att testa på hur det var att göra allt som singel. Jag hade en supermysig jul med min familj och träffade även gamla vänner.
NYÅR: Jaaa, det var efter den här dagen som jag beslutade mig att sluta dricka alkohol haha! Jag mådde inte alls lika dåligt som bilden kanske säger men jag kände bara att jag visste att jag kunde ha kul nykter så varför ens dricka? Sedan blev jag lite taggad på att se hur länge jag kunde klara mig. Jag ljuger ju om jag säger att jag inte rört en endaste droppe alkohol under dessa dagar. Jag har tagit ett glas bubbel eller vin vid något tillfälle men that´s it. Jag dricker mig inte full. Jag känner att jag måste släppa spärren att saker och ting måste vara svart eller vit. Så länge man hittar en balans som fungerar så är ju det superbra. Men jag behöver inte dricka för att gå ut och festa, hela Summerbursthelgen som var nu rörde jag inte en droppe alkohol och det var en av de roligaste helgerna i mitt liv!
PÅSK: Jag mötte upp mina tjejkompisar på Mr French och käkade en härlig påskbrunch. Alltså det är verkligen inte hemskt att fira högtiderna själv när man har sina vänner. Jag tror att det är värre när en person dör och man verkligen vill bevara alla minnen. För mig har det mer vart att jag vill skapa nya.
1 ÅR: Ja denna natt 2-3 juni 2018 så firade jag 1 år som singel. Inte just att jag är singel utan att jag har klarat av ett helt år på alldeles egen hand och sen måste jag säga singellivet är ta mig fan underbart! Jag har älskat varenda sekund av det, finns ingen dag där jag har suttit och bara “åh jag vill bli tillsammans med någon”. Eller jo kanske någon gång men jag känner inte att jag vill inleda något förhållande för jag har ett alldeles för underbart liv just nu för att ändra på det. Man ska aldrig säga aldrig men som jag känner just nu är jag mer än nöjd över min civilstatus och vill gärna fortsätta att maxa den här sommaren som den grymma tjej jag är! 😀


4 kommentarer4 kommentarer om “1 år som singel”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Minns hur du skrev när ni precis separerat. Du var så rädd. Så roligt att se din utveckling som människa och att du tagit det ändå stora steget att våga vara utan alkohol! 🙂
  http://nouw.com/sjosefine

  Reply
 • Hej Annica! Är imponerad över att du klarar dig så bra i en annan stad än den du kommer från.
  Jag ska flytta till Stockholm kommer från Helsingborg och skulle behöva några bra tips för en tjej i 30 års åldern i en ny stad. Hur man klarar av att skaffa nya vänner, nytt jobb osv.
  Vore glad om du gav lite tips!
  Min sambo är från Stockholm och nyss gått en utbildning som kräver att vi bor i Stockholm.

  Reply
 • Åh! Blir så glad Annica av att läsa detta inlägget! Du verkar så starkare nu. Många kramar

  Reply
 • Jag firar också snart 1 år som singel! 😀 Tänk att vi klarade det!

  Reply