Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

13:22 | May 1, 2018

Hur man behåller den snygga blonda färgen!

Innehåller adlinks

Efter igår när Xenia blev blond tänkte jag att det kanske kunde vara smart att göra ett inlägg hur man faktiskt behåller håret i en snygg blond nyans för det är lättare sagt än gjort. Mycket påverkar hårfärgen, allt från hårprodukter, till vad du blöter håret i, sol, svett, klimatet etc så det kan vara skönt att veta vad man ska göra och inte. Sedan är det många som väljer att bli ljusare till våren och sommaren så här kommer en lite guide:
1. För att behålla håret i en kall nyans så är det viktigt att investera i ett bra silverschampo. Jag själv älskar Joico Color Endure Violet Schampo! Jag tvättar håret ca 2 gånger i veckan och då är en av dom gångerna med silverschampo. Jag tvättar alltid mitt hår med vanligt schampo två gånger innan just för att få håret så rent som möjligt för att det sätter sig mer skit i håret än man tror och sedan går jag in med silverschampo och låter det sitta i några minuter innan jag sköljer ur det. Silverschampo sliter lite på håret så jag lägger alltid en fuktmask direkt efteråt som också får sitta i några minuter innan jag avslutar med balsam och sköljer noggrant ur allt. Moroccanoil har sin Restorative Hair mask som är återuppbyggande för håret och ger massa fukt!

1. Länk // 2. Länk // 3. Länk // 4. Länk

Sedan kan du även investera i en bra färgbomb till håret, jag själv använde alltid Revlons Nutri Color Creme 1002 och den fungerar jättebra! Men som sagt, tvätta håret noggrant först med ett par schamponeringar och istället för silverscampot kan du köra denna och sedan avslutar du med balsam.
2.
Efter duschen så lägger jag alltid i en leave in crème och min personliga favorit är R+Co High Dive Moisture Shine Creme, den återfuktar otroligt bra och håret blir väldigt mjukt och följsamt.
Värmeskydd är alltid viktigt när du ska torka håret för att håret eller färgen inte ska ta så mycket stryk. Moroccanoil har kommit med ett nytt värmeskydd i sprayformat men jag kan inte hitta vart den finns. Deras tidigare version finns fortfarande kvar, det är samma innehåll men dom har ändra formulan men deras HeatStyling Protection är jättebra!

1. Länk // 2. Länk // 3. Länk // 4. Länk

3.När jag tränar så ser jag till så att längderna inte ligger där jag svettas som mest vilket är i min nacke. Så jag försöker alltid att ha håret så det inte ligger slickat mot min nacke. Om jag bara ska köra styrka så brukar jag till och med köra hoodie med luva, ja det blir varmt men jag har inga problem med det. 😉 Svett sätter sina spår i hårfärgen och trots att jag ändå gör såhär så blir nyansen i min nacke alltid varmare och lite åt det gula hållet men hade jag inte gjort såhär hade det nog blivit ännu gulare.
4. Solen påverkar alla hårfärger, jag menar hur många har inte fått solblekta slingor i håret? När jag åker utomlands blir mitt hår alltid varmare och det man kan göra är ju såklart att skydda håret mot solen genom att ha på sig tex en håraccessoar, keps, hatt, scarf. Det finns såklart solskydd även mot håret om man vill investera i en sådan. Jag personligen har inte hittat någon sådär favorit men Wella har sin Professionals Sun Protection Spray som kostar ynka 156kr så det kan vara värt att testa!?
5. På utlandsresorna så påverkas inte håret bara av tex solen utan även kloret i poolen samt en del hotells duschar. Det har något med deras ledningar att göra som kan påverka hårfärgen… Det är såklart mycket lättare att undvika att doppa håret i poolen men att inte få duscha håret efter en dag i utlandet är desto svårare. Men nu är ni medvetna om att det kan hända.
Det är lättare sagt än gjort att var blond, färgar man håret så måste man ta hand om det. Man kan inte gå till frisören och förvänta sig att färgen ser likadan ut hela tiden till nästa besök utan du måste även sköta det hemma. 😉


5 kommentarer5 kommentarer om “Hur man behåller den snygga blonda färgen!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Har följt din blogg länge nu och jag bara älskar den. Har oxå hairtalk förlängning och undrar hur den här rutinen funkar med det? Kan man köra på silvershampo som vanligt och är de något speciellt märke som du skulle rekommendera.
  Ha en toppen dag
  /Madde

  Reply
 • Det går alldeles utmärkt att köra på som vanligt, så länge du undviker dina fästen 🙂

  Reply
 • Hur har Xenia kommit med i ert gäng? Hon verkar störtskön men som jag förstår det är hon en helt ”vanlig” arbetande människa? 😀 tänker hur ni lärde känna henne eftersom hon kanske inte rör sig i era bloggkretsar.

  Reply
 • Hon och Ellen lärde känna varandra i Miami för något år sedan. Sedan lärde Daniel känna henne via Ellen och jag lärde känna Xenia via Daniel. 🙂

  Reply
 • Hej Annica, jag älskar din färg på håret och har länge försökt få till den men mitt hår hamnar alltid åt det varma/gula hållet. Har prövat silverschampo med men mitt hår blir grönt?? av det! Har du något tips som skulle funka eller något silverschampo som inte gör håret grönt. Har använt Fudges silverschampo förresten..

  Reply