Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:00 | April 25, 2018

Stegen till de perfekta brynen

Idag tänkte jag att vi skulle gå igenom stegen till de perfekta brynen, wihoo! Jag har inte de bästa men heller inte de sämsta förutsättningarna för att få till ett par ruggigt snygga bryn. Jag har ju gjort en bryntatuering som har efter ett par år “flutit ut” så det är inte så tydliga linjer länge men det gör iofs att mina bryn ser fylligare ut än vad dom är.
Jag är född på 90-talet vilket då lett till att jag är en av de som plockade sönder mina bryn under tonåren…Men jag har ändå lite hår att arbeta med så här kommer stegen till de perfekta brynen: Produkterna jag använder i detta inlägg är från The BrowGal, ett superbra märke för just brynen. Hon som tagit fram dessa produkter är Hollywoods it-tjej när det kommer till bryn. Pennorna är hårda så det är lätt att måla strån med dom, skuggorna är kalla och bra och sedan är gelén kanon och håller stråna på plats!Såhär ser mina bryn ut när jag inte har fixat dom, lite lätt röda efter bryntatueringen, inte så jättelånga men det finns hår att arbeta med!
Det jag börjar med är att borsta igenom dom så dom är fria från smink och så att stråna ligger åt det hållet dom växer.Sedan har vi den gyllene regeln, vart brynen ska börja, vart högsta punkten ska vara och vart brynen ska sluta.
Start: Från näsvingen, ögats inre vrå och rakt upp. Där har vi starten på brynet.
Högsta punkten: Från näsvingen, genom pupillen och rakt ut.
Slutet: Näsvingen, ögats yttre kant och rakt ut, där har vi slutet.
Såklart får man ju anpassa om man har en jättenäsa eller en mini mini, men detta är på ett ungefär hur man ska tänka.Så jag målar strån med en penna för att det ska se hur som hår. Detta är en jättebra teknik att använda sig av om man har väldigt lite hår!Sedan borstar jag försiktigt upp färgen i mina bryn så att det ska blandas in och inte se så målat ut.Efter det går jag över på brynskuggor och det gör att brynet ser fylligare ut. Så har man en bra mall men vill att brynet ska se tätare ut så använder man sig av brynskuggor.Jag fyller knappt i början för där vill jag att det ska vara ganska glest. Sedan använder jag en nyans som är snäppet ljusare än mina egna bryn. Kan som sagt vara lite svårt att se på mig pga min bryntatuering… Och sedan mot slutet använder jag en lite mörkare nyans för att markera lite extra. 😉Dags för bryngelen och det man ska tänka på när man applicerar gelen det är att följa strånas riktning. Så i början så borstar du upp stråna mot taket och sedan ser du bara hur håret växer och ser till att applicera gelén efter dom så att dom inte spretar åt alla håll och kanter.Vill man markera brynet lite extra så kan man gå in med concealer, detta gör även att brynet ser lite mer målat ut tycker jag. Själv använder jag knappt denna… Men den drar man runt brynet för att “rensa upp” och man får effekten av att brynen ser mer välplockade ut.Efter det går jag in med en borste för att sudda ut concealern.Och här har ni slutresultatet. Tadaaaa! 😀Ser ni vilken skillnad bryn gör på ett ansikte, dom ramar verkligen in och ger ansiktet ett lyft! Har man max 5 min på morgonen att fixa sig så satsa på brynen! 😉


2 kommentarer2 kommentarer om “Stegen till de perfekta brynen”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej!
  Tack för ett super bra inlägg om bryn!!
  Jag har ljusa och dåligt med hår så det där var toppen för mig!
  Kram Malin

  Reply
 • Jag gör ungefär så här, men hoppar skugga och kör med färgad gel på. Jag har partier som saknar hår helt och där fyller jag i med Viva la Divas penna som är som en tusch. Gör supersmala streck, som hår. Tips till alla med lika glesa bryn som jag. Budget också, 80 kr.

  Reply