Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:00 | April 18, 2018

De olika skuggteknikerna

Idag tänkte jag gå igenom de olika teknikerna när man lägger ögonskugga. Jag själv använder mig sällan av dom rent korrekt, ärligt talat när jag lägger skugga så tar jag oftast en och samma färg och avvänder som både grund, lock, glob och droppskugga haha. Och såklart maxade fransar på det. Så kom ihåg att detta är inte regler, endast lite riktlinjer. 😉
1. Mjuk globskugga (1+2= Grundskuggning)
Läggs med en neutral färg, tex brungrå som smälter in med hudtonen. Den tar fram den naturliga skuggan runt ögat och har en förstorande effekt
2. Mjuk droppskugga (1+2= Grundskuggning)
Samma effekt som den mjuka globskuggan, den tar fram dina naturliga skuggor kring ögonen mer. Använd samma nyans och den har en förstorande effekt på ögat. En Mjuk globskugga och en Mjuk droppskugga blir tillsammans en grundskuggning, man binder ihop dom i ytterkanterna och ska helst läggas innan varje ögonmakeup för att förstora ögonen och få snygga övergångar.
3. Lockskugga
Skuggan som läggs på ögonlocket. Här kan man arbeta med kontrastfärger om man vill att ens ögonfärg ska poppa. Kolla bara nedan vilken ögonfärg du har och sedan använder du dig av färgen som ligger diagonalt. Tex blå ögon ska ha orange/ terrakottanyans.
4. Intensitetsskugga
Intensistetsskuggan “drar isär” ögonen, ger ett lyft och man får en liten snygg katteffekt. Den läggs i ytterkant av ögat och suddas uppåt utåt strax ovanför globlinjen.
5. Droppskugga
Droppskuggan läggs under ögat men i ytterkant och har en förstorande effekt. Jag själv brukar dra den lite längre in så man får anpassa efter ögonformen. Bind ihop den i ytterkant med intensitetsskuggan.
6. Fransmarkering
Fransmakeringen lägger man mellan sina fransar för att ha en förtätande uppiggande effekt och få en finare form på ögat. Detta är ett måste om du ska lägga eyeliner för att slippa luckorna mellan fransarna.
7. Fransskuggan
Den läggs ovanför fransraden, ger ögat en snygg form och det är även en bra barriär mellan lockskuggan och ögat. Man kan göra den tunn men även sudda till den lite och göra den tjockare.8. Tunn droppskugga.
Läggs under ögat väldigt tunns precis under underfransarna. Har en förtätande effekt och är milt förstorande för ögat.
9. Globskugga
Denna ska man ju lägga lite tidigare i makeupen men jag missade den… men å andra sidan inga regler. 😉
Globskuggan har en förstorande effekt på ögat och kan hjälpa till att trolla bort lite av huden som på vissa tynger ner lite.10. Mascara
Sist smackar vi på mascaran för att förstora ögat ännu mer. Dessa är de olika teknikerna och det bästa tipset är egentligen att lägga alla dessa skuggor i ganska klara skrikiga färger så att man kan träna på snygga övergångar och se tydligare vart allt ska ligga. 😉


14 kommentarer14 kommentarer om “De olika skuggteknikerna”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Vilken skugga har du på bilderna?

  Reply
 • En brun orange variant från Kat Von D

  Reply
 • Önskar du visat det med en mörkare ögonskugga. Så man såg tydligare hur skuggan låg på ögonlocket.

  Reply
 • Tack 🙂 såå bra tips, försökte googla fram detta i helgen när jag försökte sminka mig men hittade ingen lik tydlig som denna 🙂

  Reply
 • Men nu har du till helgen 😉

  Reply
 • Jag tycker inte att jag passar i ögonskugga, jag tycker att jag ser ut som en clown – oavsett om jag sminkat själv eller om någon utbildad gjort det. Troligtvis bara för att jag är ovan att se mig så men ändå 🙈

  Reply
 • Testa med lite mjuka jordnära toner, inte alls mycket färg så ska du se att det också blir fint 😉

  Reply
 • Hej, bra inlägg!
  Vad har du för färg på fransmarkeringen? Svart eller mörkgrå?

  Reply
 • Svart 🙂

  Reply
 • Vad använder du för kamera och objektiv när du tar dessa close up bilder?? Grym skärpa!! 🙂

  Reply
 • Hej!
  Skulle du supersnälla vilja uppdatera oss om hur du ser kring din fettsugning av insida lår du gjorde 2014 (om jag inte minns fel). Kvarstår resultatet? Är du fortfarande nöjd? Är nämligen intresserad av att göra detta själv, tränar och tränar men fettet på insidan av låret försvinner inte. Måste nog gå ner till en ohälsosam vikt för att jag ska vara helt nöjd med låren..

  Reply
 • Undrar samma! Snälla svara på denna fråga

  Reply
 • Hej Annica!
  Tycker du är så duktigt! 🙂 Om man har två olika färger på ögonen – jag har ett brunt och ett grått – ur sminkar man snyggast då? Haha. Har du några tips? 🙂

  Reply
 • […] har gjort en liten guide här (länk) hur man lägger de olika skuggteknikerna kring ögat så in och kika där för mer tips! […]

  Reply