Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

15:05 | April 12, 2018

Pass nr 6-8- Kompispass, styrka och när man har ont om tid

Här kommer lite träningsuppdatering, mina senaste pass som jag kört. Jag har inte kunnat boka in någon PT-tid eftersom jag jobbat förmiddagar men jag har hunnit med tre pass som jag inte lagt ut så ni får dom här:
KOMPISTRÄNING
I måndags så var jag på WörkOut
och då var det mycket kompisträning och det ett superroligt upplägg! Man jobbar två och två:

Block 1

10st kast med situps (person 1 gör situps med boll som kastas upp till person 2) sedan byter man.
20st planka med klapp ( båda står i planposition och ger varandra 20st high five)
10st Monkey se and do (person 1 gör valfri övning med 10reps och person nr 2 härmar bara, man byter person nästa varv)
-Detta görs fyra varv
Block 2-I go, you go. 1-10reps
1st Kettlebell swing (person 1)
1st Kettlebell swing (person 2)
2st Kettlebell swing (person 1)
2st Kettlebell swing (person 2)
3st Kettlebell swing (person 1)
3st Kettlebell swing (person 2)
-Hela vägen upp till 10 reps och detta gör ni med dessa övningar: Kettlebell swing, dips, burpees, omvända burpees, pushups och goblet squat.
STYRKEPASS:
I tisdags blev det ett pass med fokus på hållningen. Efter jag vart i Köpenhamn med Biotherm och sett bilder så insåg jag verkligen hur dålig hållning jag har pga jag sitter i soffan som en hösäck när jag arbetar…
Uppvärmning:
2 vändor tabata
Pass:
16×3 plankrodd
20×3 latsdrag i cable (se bild ovan)
20×3 hög rodd
12×3 omvända flyes
15×4/ arm axelrotation
NÄR MAN HAR ONT OM TID
Igår hade jag så lite tid till att träna då jag sprang mellan möten så det blev två vändor tabata. Det går ganska fort att göra det då en tabataomgång är på 4minuter så har man typ 30min max till att träna så är just tabata väldigt effektivt. Så jag körde två sådana vändor, brassade hem och hoppade in i duschen innan jag åkte iväg på möte. Dock måste man vara medveten om att man kommer eftersvettas rejält. Även om du duschar i iskallt så är det svårt att undkomma dom så försök att hinna med att varva ner innan du hoppar in i duschen och rena fräscha kläder. 😉


2 kommentarer2 kommentarer om “Pass nr 6-8- Kompispass, styrka och när man har ont om tid”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här