Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

09:07 | April 5, 2018

Cellulitcreme

Hej hej på er!
Det är v.14 nu och jag håller verkligen alla tummar och tår för att dom ska bli klar med balkongen och fasaden vid mig till v.20. När dom bytte ut mina fönster så frågade jag dom när jag skulle få kunna använda balkongen igen och då sa dom just v.20, men i FB-gruppen som vår bostadsrättsförening har så säger dom i oktober… Alltså det är ju en jäkla skillnad, alltså verkligen flera månaders skillnad så jag ska haffa han som styr hela bygget och kolla när jag får vakna till en bättre utsikt igen. Det är ganska svårt att jobba med män som dagligen springer utanför mitt fönster. Jag som trivdes så bra i min lägenhet början känna mig väldigt instängd och obekväm…
Inatt hade jag svårt att sova för jag var tvungen att springa upp på toa hela natten för jag har testat en ny cellulitcreme. Vi snackade om celluliter för ett tag sedan, varför man får dom och hur man blir av med dom. (Läs inlägget här) Och får någon dag sedan fick jag hem ett pressutskick från ZO Oraser som innehöll den nya produkten Cellulite Kontroll Body Smoothing Creme som jag testade igår kväll:
– Arbetar 24/ för att förebygga nya celluliter
– Verkar uppsktramande^Mjukgör huden och ger en jämnare yta
– Bidrar till att förbättra mikrocirkulationen
– Bidrar till att främja kollagenproduktionen
– Återställer fuktbalansen och förbättrar hudbarriären
Sådana produkter har ju en utrensande effekt på kroppen. Detta kommer jag ihåg från att jag testade Biotherms cellulitcreme för ett par år sedan. Jag personligen tror inte att en crème kan få celluliter att försvinna trots mina toalettbesök hela natten, utan det är något man måste jobba liiiite hårdare för.
Produkten innehåller:
Chondrus Crispus Extract: Förbättrar textur och ger synlig förbättring av celluliter
Plankton Extract: Boostar cell- och vävnadsmetabolismen för att förbättra muskeltonusen.
Caffeine: Främjar metabolismen för att bryta ner fettvävnad.
Phosphatidylcholine: Reglerar upp fettnedbrytande enzymer.
Methylsilanol Carboxymethyl Theophylline Alginate: Förbättrar cirkulationen och hudkonturen.
Saccharide Isomerate: Miminerar ny “nattlig” fettlagrig genom att störa kroppens naturliga dygnsrytm.
Jag är övertygad om att ingen av er kommer att komma ihåg alla dessa svåra ingredienser, no worries det gör inte jag heller. Men jag är väldigt tveksam till denna typ av produkt för på svenska marknaden så finns inte ett enda preparat/ kosttillskott som har bevisad fettförbrännande effekt. Alla dessa fatburner… sorry to say men ingen bevisad effekt. Och om det inte finns i kapselform så tror jag inte att det skulle finnas en fungerande i cremeform.
Det som jag däremot gillade med den var just att huden kändes så otroligt mjuk len efteråt. Ingen crème som kladdade utan den sjönk in otroligt bra i huden. Men jag kommer som alltid att ge den en chans, jag kommer att använda produkten på min rumpa och mina lår till den är slut och se om det blir någon skillnad. Enligt vissa undersökningar så har 77% av testpersonerna fått mindre celluliter efter 8 veckors användning och 81% fick en slätare hud efter 4 veckor. Men när jag läser sådant här vill jag gärna nörda ner mig och veta hur deras livsstil också var under den här perioden. Sedan står det i mina papper att man ska applicera en riklig mängd morgon och kväll på problemområdena vilket betyder att cremen kommer ta slut ganska snabbt. Så jag tror att den kanske räcker veckan ut.
En sådan här rackare ligger på 850kr… ganska så mycket pengar! Så jag skulle föreslå att lägga dom pengarna på ett gymkort och några PT-timmar så kommer du garanterat se större skillnad. 😉


4 kommentarer4 kommentarer om “Cellulitcreme”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej Annica,
  Behöver lite råd från en expert som dig. Jag funderar på att börja lunchträna men jag har kort om tid på mig på lunchen och hinner bara med en snabb dusch efter och inte fixa om sminket. Jag har ett yrke där jag är i behov av att se “representabel” ut om dagarna. Har du något tips på hur jag ska tänka kring detta och om det finns några produkter som lämpar sig särskilt bra för att hålla igenom ett träningspass? Hoppas du har möjlighet att svara.

  Reply
 • Däremot kan väl själva massagen förbättra celluliterna? Man “masserar” ju när man smörjer in och då upplever vissa att krämerna fungerar, fast det egentligen är själva jobbet man gör själv som avhjälper det hela. Inte säker men jag har läst/hört det någonstans tidigare.

  Reply
 • Massera in kaffesump ca 2 ggr per vecka innan dusch, torrborstning varje dag innan dusch. Då exfolierar man och får bort död hud, öppnar porerna och man ökar blodcirkulationen, koffeinet påskyndar det hela. Massera in olja eller bodylotion efter.
  Givetvis påverkar mat och träning det hela också, finns inga mirakelkurer men massagen med borste eller kaffesump hjälper till iaf. Tycker man att det är äckligt med sumpen eller inte dricker kaffe så funkar det med en exfolierande crème istället.

  Reply
 • Hej. Kan inte du berätta om lite olika träningsövningar man göra för att bli av med celluliter ?

  Reply