Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

16:03 | April 1, 2018

Flytta till ett annat land & börja prenumerera på blommor!

Stitch har fått fnatt, hon springer som en galning här hemma med sina leksaker släpandes efter henne. Det är dags för en långpromenad tror jag. Jag kommer nog ta samma runda som jag sprang i torsdags så vi kommer att vara ute ett par timmar och ta vara på vädret som vi har. Billy skickade klipp där han är nu och det snöar. Vad fasen gör vi kvar här? Vi ringer varandra minst två gånger om dagen och ställer oss den frågan, vad gör vi kvar här när vi kan bo i värmen? Vi har inget som håller oss kvar så vi tar bara vårt pick och pack och drar. 😀
Sedan jag blivit singel har jag ändrats så mycket på så sätt att jag är mer öppen för att lära känna nya människor. Jag kan boka in mig själv på event, jobbresor, gruppträning, middagar och allt vad det innebär just för att jag inte är “rädd” längre för att ta kontakt med nya människor. Jag känner mig väldigt trygg i mig själv och har inga problem med att ta kontakt men jag har heller inga problem att vara själv. Så att bara packa en väska och dra känns inte alls långt borta, nej det känns lite mer som nästa steg och det har jag sagt såååå länge. Och sedan att Billy mer än gärna hänger på gör det bara så jäkla mycket roligare!
Är det några av er läsare som flyttat till ett annat land? Vad var det som gjorde att ni tog ert pick och pack och drog?
 
Nu till något helt annat! >>Norr Mälarstrands Blommor<< är ett företag som jag samarbetar med. Dom förgyller mitt hem varje vecka med nya buketter så jag tänkte att jag kunde förgylla er söndag med ett erbjudande från dom:
Om man vill få säsongsbaserade buketter levererade hem eller till företaget varje vecka så kan man signa upp sig på en 10 veckors prenumeration. Då får du även 20% rabatt i hela butiken samt en fin vas på köpet. Detta gäller vid minst 500kr/vecka. Mejla dom på [email protected] för mer info och för att börja prenumerera! 😀


26 kommentarer26 kommentarer om “Flytta till ett annat land & börja prenumerera på blommor!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Vi tog vårt pick och pack och flyttade med våra två barn till Schweiz, del var det på grund utav jobb men det är absolut det bästa vi gjort.

  Reply
 • Jag flyttade till London för två år sen(tyvärr ej värme) men ändå bättre väder är Sverige haha. Jag tröttna på Sthlm, folket och ville se nytt folk och möjligheter i en annan stad!! Flyttade helt ensam och träffade på så underbara människor och hade the time of my life. Har växt så mycket som människa efter den flytten. 🤗🤗 Nu är jag på hemmaplan igen och är mer sugen på värme och strand. Typ Barca? Annica go for it ☀️ Det kommer ni inte ångra! Puss och kram ❤️

  Reply
 • Vill inte resa från våren och sommaren. Men till vintern ja gärna. Tycker den är för lång. Har kompis i England och hon vill inte flytta hem igen. Hon flytta med sambo och hennes tre pojkar. Men jag vill till varmt land. Rest en hel del och alltid velat vara kvar. Favoriterna är Spanien och Mallorca.

  Reply
 • Flyttat utomlands några gånger dels för säsonger å ett försök för ett år i Kambodja. De gånger jag säsongade växte jag jätte mycket. Tiden I Kambodja blev inte alls som jag hade tänkt. Hade alldeles för höga förväntningar. Jag tror det handlar lite om vart man väljer att flytta och inställningen. Du är ju mer öppen nu och du kommer ångra dig om du inte testar. Jag är så glad över att jag och min sambo testade Kambodja även fast det inte var något för oss.

  Reply
 • Jag kommer flytta ner till min pojkvän på Rhodos i augusti, är tyvärr bara tjänstledig 3 månader men undrar hur jag ska kunna komma tillbaka till Sverige igen…är också så trött på denna kyla

  Reply
 • Jag flyttade til Marbella för lite mer än två år sedan, köpte lägenhet med min sambo och har bott här sedan dess, vet inte om jag stannar i Marbella föralltid då det är lite för mycket säsongsboende här, jag dras till större städer men ändå kunna bo utanför, Marbella är rätt litet så efter två år är suget efter nytt stort men självklart finns fördelar och nackdelar med allting och en möjlighet att bo i båda länderna vore optimalt 🙂

  Reply
 • Jag flyttade till Malta i september och trivs hur bra som helst! Klimatet, människorna, vädret, maten – ALLT! Det är det bästa jag någonsin gjort!

  Reply
 • Annica flytta för fan!! Du är i guldläge…har en blogg/instagram som går turboobra!! Tänk på att du kan hyra ut din lägenhet (som är såå fin)så det täcker dina kostnader.
  Sen när du har ett möte eller något intressant typ i Stockholm går det säker 5 avgångar/dag till Arlanda….vad är problemet?!!?
  Sen det viktigaste din gulliga vän Billy (ta han med)💓💕💖

  Reply
 • Idag var det 1.5 år sen jag flyttade till Barcelona för ett miljöombyte som skulle vara 2-3 månader. Kände exakt samma sak som du, var nybliven singel och inget lockade i Sverige. Kände inte en enda person här när jag flyttade, men i dagsläget har jag bästa vänner från alla delar av världen, och min pojkvän är colombian. Ta chansen! Du kommer inte ångra dig!

  Reply
 • Jag är just nu och hälsar på mina föräldrar som har flyttat till Gran Canaria i ett år. Förra sommaren bestämde de sig för att ta sitt pick och pack (och katt) och dra. Gran Canaria är perfekt eftersom det är väldigt stabilt väder, som kallast är det som den svenska sommaren. För mina föräldrar var det avgörande vädret och mörkret i Sverige, och när både hade möjlighet att jobba på distans samtidigt som min lillebror kunde läsa föra året på gymnasiet via svenska skolan passade det perfekt. Kan verkligen tipsa om San Agustin då det är en del svenskar här, en otroligt fin strandpromenad för träning, bra möjlighet till andra tränkngsformer (främst i vattrn) och ett sånt stabilt väder. Sen är även Las Palmas en otroligt mysig stad där man både kan hänga och se sig omkring och shoppa massor.
  Lycka till!☺️

  Reply
 • Jag vill också flytta utomlands (LA) !! Känner så starkt att det är där jag ska bo 🙂

  Reply
 • Min pappa fick jobb i Kalifornien för 4-5 år sedan så jag hängde med mina föräldrar hit. Nu bor jag i LA och pluggar där, men börjar sakna mycket saker med den svenska/europeiska kulturen. Dra bara! När du väl börjat få känslan du har att du ”vill bort” så kommer den inte försvinna förren du drar. Gör det medans du kan! (Alltså ang. jobb/kärlek osv.)

  Reply
 • Har du tänkt sälja din lägenhet eller hyra ut den?
  Om du planerar att ha den kvar så tipsar jag dig om ”Samtrygg” Googla och läs på lite vad de erbjuder. Vi la ut vårt hus nu april-augusti för lite eurotrip och de kunde garantera intressenter inom två veckor, för oss tog det tre dagar sedan hade vi en familj som ville hyra. Låter hur som helt urkul med lite ombyte. Du har det bra du som kan göra det just nu så jag säger; kör på. Vem vet när du får den chansen igen. (Eller lusten) Lycka till 😍😍
  FATTA DITT DRÖMMIGA INSTAGRAMFLÖDE DESSUTOM!👌🏻☀️🌊

  Reply
 • Hej! Kan du snälla filma i din lägenhet och säga vart saker är ifrån? Snälla! Du har såå fina saker?
  kram sara

  Reply
 • Jag var exakt i din sitts för 4 år sedan vilket slutade med att jag flyttade själv till Australien. Det är det bästa jag gjort någonsin! Träffade min pojkvän där och massa nya vänner, och flyttade även till NZ 2 år…Kan verkligen rekommendera aus, bästa stället på jorden. Bara kontakta mig om du vill ha närmare tips! Kram 🙂

  Reply
 • Hej!
  Jag undrar vart din soffa kommer ifrån? 🙂

  Reply
 • Flyttade till Italien som 19-åring, träffade mannen i mitt liv & nu flyttar vi till hans hemland Schweiz! Tackar allt som gjorde att jag flyttade 🇮🇹🇨🇭

  Reply
 • Jag flyttade till Nice på den franska rivieran i juli 2016, så nu har jag snart bott här två år! Har jobbat och nu pluggar jag i Monaco.
  Det som fick mig att flytta var framförallt för att jag hade rest mycket till Nice innan och jag älskade Nice så mycket att jag kände..nä jag vill bo i värmen, och ha mycket att göra! Nice är fantastiskt för det är nära till Cannes, st tropez, Monaco, även nära att åka tåg till Paris med mera. Plus värme, palmer sol och bad. Och jag vet att du varit i Nice..! Hihi Nice är ju mer än fantastiskt!!

  Reply
 • Heej. Flyttade från sverige 2010 för studier i london. Stannade där efter studierna och träffade min nuvarande tyska man. Blev ett flytt till hans hemstad i Tyskland temporärt. Och vi är fortfarande ute efter vilket land härnäst vi flyttar till. 😉 vi provar oss fram vilket land som känns bäst helt enkelt. Btw; åker endast till sverige vartannat år eller mindre (max 1 vecka). Lockar inte alls när man vant sig 😀 skadar inte att testa! Du kanske hittar den sista pusselbiten i livet som jag gjorde. 🙂

  Reply
 • Flytta medan du har chansen!!!!
  Jag är 23 år från Stockholm och har bott både i Los Angeles och Florida (som jag nyligen kom hem ifrån) och studerat där!
  livet är för kort för att bo i Sverige med kyla och slask och måååånga dryga människor.
  Älskar USA speciellt då man kan prata med vem som helst, vara vem man vill och bara känna sig lycklig.
  Jag tänkte läsa mig master degree utomlands och vart i världen vet jag inte än, det planeras nu! Men troligen USA/Spanien/Australien. 😀
  Så kör på, skapa nya minnen och våga ta steget!! Du kmr INTE ångra dig! 🙂

  Reply
 • Flyttade till Dubai med min man och våra tre barn för nästan 4 år sedan. Än väldigt häftig upplevelse. Jag har alltid velat bo utomlands, i värmen😁. Mitt råd är att livet är för kort för att tveka. Om det någonsin ska hända dig så är det väl ypperligt i detta steg av livet? Och det värsta som kan hända är att du ångrar dig och flyttat hem och får en upplevelse för livet. Några tips jag har är att försöka lista ut ett land som passar dig och kolla med andra människor som har erfarenhet av att flytta dit från Sverige. På så sätt kan du få djupare förståelse och mer ingående hur det kan gå till. Se också till att kolla vilka lagar som gäller med den svenska skatten i landet du flyttat. Dubai är tex skattefritt mot Sverige, men du får då inte äga saker i Sverige eller vistas i Sverige mer än 90 dagar per år. Och räkna med en smekmånad när du flyttat och detaljer som är främmande. För mig älskar jag Dubai med det tog mig nog 6 månader innan jag helt hade landat och kände mig bekant och riktigt hemma.
  Jag tycker man ska chansa i livet och målet är när man ligger på dödsbädden att man inte ångrar de där sakerna man aldrig gjorde när man var yngre. Just Do it! En flytt hem igen om du ångrar dig gör ju inte att värden går under, vara att du har levt livet!
  Lycka till och om det är något så kan du alltid maila 👍😊

  Reply
 • Jag bodde i en liten stad uppe i Norrland och jag kände att jag ville prova på något nytt! Var skit nervös innan jag flyttade och visste inte om jag gjorde det rätta valet men det slutade med att jag hamnade i Nya Zeeland! Det absolut bästa valet jag gjort i hela mitt liv! Träffade min pojkvän här som jag föll head over heels för, och har så många nya underbara fina vänner. Och ett stort plus är såklart klimatet och naturen! Är så himla kär i detta land!
  Tycker absolut att du ska prova på att flytta utomlands! Detta har verkligen fått mig att växa som person och stärkt mitt självförtroende. Allt går om man bara vill 😊
  Bara att höra av dig om du har några frågor.
  Kram!

  Reply
 • Kommer flytta till Turkiet med min man när min dotter är klar med skolan☀️ Klarar inte av Sveriges klimat det e för kallt! Vi är i Turkiet nästan hela hösten och ibland delar av vintern🙌🏼☀️

  Reply
 • Jag flyttade till Thailand i 2 månader sedan till Malta, hur underbart som helst massa nya kontakter. Man ser världen ur ett större perspektiv 100%! Men de man ofta inte tänker på är att skaffa bankkort i de landet man bor, dom drar hur mycket avgift som helst i bankomaterna varje gång man tar ut pengar.

  Reply
 • Flyttade till USA och jobbade som au pair i ett år när jag var 20 år. Bodde också ett halvår i Tyskland och pluggade och har nu bott i NZ de senaste 1,5 året:) varför fastna i Sverige när det finns så många coola platser att se? Det är alltid lite läskaigt att ta sitt pick & pack och dra men prova måste man ju. Och gillar man det inte så är det inte så mycket värre än att man kan flytta hem igen:)

  Reply
 • Vad jobbar Billy med om han också bara kan dra? 😊

  Reply