Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:00 | March 22, 2018

Kan man bli av med celluliter?

Är det något som jag verkligen kunnat konstatera så är det att det är svårare att forma kroppen ju äldre vi blir. När jag var i 18-års åldern hade jag inga problem med att bli tajt i kroppen med synliga muskler. För tre år sedan när jag var i Australien var jag hur tajt i kroppen som helst och då hade jag tränat på i en månad innan vi åkte. Samma sak när jag åkte till Thailand över jul och nyår för bara 1,5 år sedan, då körde jag ett 4-veckors upplägg och kände mig hur tajt som helst och hade bra konturer. Detta är något jag pratat med min PT om för att jag har tränat på som satan från i höstas men det tar bra mycket längre tid än tidigare och anledningen till det är ju pga min festperiod. Sommaren och hösten 2017 festade jag en hel del, inte för att jag mådde dåligt på min separation och ville dämpa några känslor utan det var för att jag aldrig upplevt det här “party/ singellivet” som alla snackade om. Det blev en hel del alkohol och det är något som verkligen påverkar kroppen mycket, shit vad det satt sina spår! Visste ni att 2cl alkohol stänger av din förbränning i en timma!? Förstår ni då efter en hel utekväll!? Eller en hel festsommar!? Tacka gud för att jag inte dricker mer!
Min kropp har ändå tagit stryk av det, jag har börjat få celluliter på min rumpa och mina lår vilket jag aldrig haft tidigare. Celluliter är när underhudsfettet klumpar ihop sig under huden och det är mer vanligt att vi har det än inte, speciellt vi kvinnor och då ofta underkroppen. Och då till frågan: Kan man bli av med celluliter?
Ja! Genom att minska på underhudsfettet så kan man bli av med celluliter, men det har även sitt pris. Jag säger inte att du behöver bli lika tajt som en bikinifitnessmodell men har du sett någon sådan modell med celluliter? Och att dra ner så mycket på underhudsfettet för att bli av med celluliter kan också skada din kropp mer genom hormonrubbningar, är det värt det!? Så man behöver alltså inte vara överviktig för att ha celluliter, 90% av alla kvinnor har dom och det kan bero på: Brist på motion, alkohol och rökning, hormonella rubbningar, p-piller och graviditet, dålig kost, ärftlighet etc. Men sanningen är att celluliter är fett som klumpat sig och för att bli av celluliterna behöver vi minska underhudsfettet.
Alla dessa skönhetscremer, masseringstekniker, behandlingar, piller etc är tyvärr bara slöseri med pengar och tid. Och ni vet väl att det finns inte ett enda godkänt fettförbrännande kosttillskott som har bevisad effekt!? Det är helt sant! Det är mycket placebo och dom innehåller koffein vilket gör att man känner sig piggare och kanske orkar mer, men det finns inget ämne i kosttillskotten som bokstavligt talat tar bort fettet. Så ni som lagt pengar eller funderat på att lägga pengar på sådant, tyvärr ni kommer bli så besvikna!
Jag vill inte att ni ska se detta som ett provocerande inlägg eller att jag ska hetsa er till att minska underhudsfettet. Men detta är vad celluliter är och sedan är det upp till er vad ni väljer att göra. Jag själv bryr mig inte om att jag har fått celluliter, för mig så är det lite “det hör till”. Precis som med bristningar, alltså ni ska se min rumpa. 😀 Anledningen till varför jag vill minska i underhudsfett är ju för att få fram mina abs men jag skulle aldrig dra det så långt att jag på något sätt mår psykiskt eller fysiskt dåligt eller att min kropp tar stryk av det!


11 kommentarer11 kommentarer om “Kan man bli av med celluliter?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Det där med åldern kan jag skriva under på! Jag rörde inte på mig alls mellan 20-38 år. Vet ni vilket förfall det blir på kroppen?! Inte bara på utsidan utan även insidan. Även om jag gått ner i vikt nu och tränar stadigt 4-6 pass i veckan så syns det ingen skillnad på mig. Jag känner mig starkare, vet att jag har bra kondition, men kroppen är inte tajt nånstans och inte tappar den fett heller nåt nämnvärt. Så himla trögt och motigt.

  Reply
 • Det finns såklart både för- och nackdelar med att bli äldre. Detta är en av de värsta 🙁

  Reply
 • Det sjuka med “kroppsskador” eller vad man ska kalla det är att man bara stör sig på det om man har det själv. Jag har aldrig tänkt “gud, vad celluliter/bristningar den där människan har” om någon annan.

  Reply
 • Nej inte jag heller, man ser bara det på sig själv 😀

  Reply
 • Tack för ett jättebra & informativt inlägg! Hur blir man av med bristningar då?? Du har verkligen inspirerat mig & börja träna! Tack för världens bästa blogg! Stor kram ❤️

  Reply
 • Tror det är lite olika, jag är över 30 men märker att om jag bara sätter lite fart på gynmet så tajtar jag till mig. Inga abs men det har jag aldrig haft 🙂 tycker själv att jag är halvlat och kör typ samma program hela tiden. Ser även kvinnor över 40 och 50 på gymmet som ser tajta ut i kroppen, likväl som jag ser vissa både unga och äldre köra järnet men inget verkar hända.
  Har nog mycket med kost, livsstil och förbränning att göra. Sedan har jag nog tänkt tanken att en människa med väldigt korta shorts och apelsinhud bak på låren kanske borde ha lite längre shorts, bara liksom att det skulle ge en fräschare look. OM jag nu ens råkar se, inte det första jag glor på.
  Apelsinhud får jag med om jag klämmer ihop skinnet så där 🙂 🙂

  Reply
 • Håller med det är olika. Jag har lätt att gå ner om jag rör på mej. Har nog mycket med anlag att göra.

  Reply
 • Annica, du är super brun på dessa bilderna? Blir du så brun eller är det verkligen bus?
  Jag själv blir röd och kämpar med min brun utan sol men den försvinner såklart när man badar/svettas.,

  Reply
 • Åh vad jag behövde läsa detta! Senast idag har jag legat och gråtit över att jag fått massa bristningar på rumpan och låren, jag har tränat ganska hårt de senaste åren och ökat i muskler framförallt på rumpan och låren så är kanske därför bristningarna kommit.. jag försöker att tänka på att jag har tränat och fått en mer vältränad rumpa och ska vara stolt och glad över det men ändå kan jag må såhär fruktansvärt dåligt ibland.. bristningarna tar över mitt mående totalt vissa dagar. Hur gör du för att inte må dåligt över dina Annica? Har du mycket/lite?
  Puss och kram Maria

  Reply
 • Alltså jag är bara glad att min rumpa växer. Om den växer ju pga att jag tränar den och då kan det komma bristningar. Så jag ser det som ett tecken på att det är på väg åt rätt håll i alla fall. 😀
  kramar

  Reply
 • […] Vi snackade om celluliter för ett tag sedan, varför man får dom och hur man blir av med dom. (Läs inlägget här) Och får någon dag sedan fick jag hem ett pressutskick från ZO Oraser som innehöll den nya […]

  Reply