Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

09:02 | January 11, 2018

Tungt benpass på WörkOut

God morgon alla morgonpigga! Eller när räknas man som morgonpigg? 😀 Jag kliver upp 6 på morgnarna och är oftast alltid på bra humör, startar dagen med att sätta på Spotify, klä på mig och tar en morgonrunda med Stitch.

Min kropp värker och min bak är så öm! Sedan jag började köra med Kalle på >>WörkOut<< har jag lärt mig aktivera de djupa magmusklerna och de samarbetar mycket med baksidan som lår och rumpa. Och nu när jag vet hur jag ska spänna så känns allt så mycket mer i min kropp så igår när vi hade ett tungt benpass med Pischa så tog det som bara den i baksidan hela tiden. När jag hade min vila så pulserade det i benen och rumpan för att jag är så ovan vid att använda de musklerna på rätt sätt.

Att >>Pischa<< och Kalle gick ihop och startade WörkOut The Studio kan nog ha vart det smartaste draget. För dom kör ju både PT och gruppträning och många av oss deltagare använder oss av båda och då går det snabbt att få bra resultat. 😀

Passet igår var brutalt tungt, det svartnade för mina ögon så många gånger för när du lyfter tungt och måste använda ditt buktryck väldigt mycket så är det lätt hänt. Men då var det bara att lägga ner vikterna, sippa på lite BCAA och sedan fortsätta. 😉 Vi jobbade två och två, medan den ena personen jobbade så vilade den andre och det ska vara tunga vikter. Man delade fritt på repetitionerna, jag och Marjorie körde typ 5 marklyft var till vi nådde 60st totalt innan vi jobbade oss vidare ner på tavlan:

Vi skulle jobba i 20min och såhär såg alltså passet ut:
60st marklyft (45kg)
30st burpees
60st frontsquats (min favorit) (30kg)
30st burpees
60st pushpressar (30kg)
30st burpees
Resterande tid kettlebell swingar, jag och Majo fick ihop 116st.

Självklart kan du köra detta själv, det är bara att halvera repetitionerna. 😉

Frontsquats, min absoluta favoritövning! Vi körde på 30kgÄlskade buprees! 😀
Skakig och svimfärdig. 😀Supersnygga Majo i SPLY Sportswear. 😉 Swingar!
Paulas.me Så nöjda efteråt! 😀


15 kommentarer15 kommentarer om “Tungt benpass på WörkOut”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Jag tror jag har lite samma problem som du hade, kompenserar med framsida lår i alla övningar vilket har resulterat i att rumpan fortfarande är lika platt medan quadsen knappt får plats i byxorna längre😫 Vill köra squats men eftersom mina lår bara blir större så känns det inte jättekul. Har du några tips? Har tyvärr inte pengar som jag kan lägga på PT.

  För övrigt är din blogg TOP NOTCH!👌🏼

  Reply
 • Det du kan börja göra är att fokusera mer på baksidan så den blir tillräckligt stark så dom musklerna sedan hjälper till när du väl köra squats tex. Lägg dom på hyllan ett tag och när du kör ben så lägger du krut på baksidan. 😉

  Tack sötis!

  Reply
 • Ser härligt ut! Duktiga ni är! =)

  Reply
 • Tack Laila!

  Reply
 • Jag har funnit kärleken i crossfit, och då tränar man inte magen extremt mycket. Coacherna säger att den bästa övningen för coren är front squats 👌🏻

  Reply
 • Gud vad kul att höra!
  Ja det tar mycket på magen i den övningen 🙂

  Reply
 • Måste bara fråga, hur kommer det sig att du aldrig ler “stort” på bild? Typs så som Majo på nästsista bilden. Har du komplex för ditt leende på nåt sätt eller är du aldrig riktigt glad?

  Reply
 • Nej men jag ler aldrig så, dock när jag skrattar gör jag det med hela ansiktet 😀

  Reply
 • Hej
  när kommer dina träningsbyxor i lager igen?

  Reply
 • Fick mejl om dom idag, inte långt kvar nu 😀

  Reply
 • Hej annica skulle vara jätte snällt om du ville dela med dig av de tips du har fått i övningar och tänk, för att aktivera och finna de inre magmusklerna.
  Har samma problem, lätt att koppla in andra muskler när jag ex kör mage eller rumpa.
  Tack för en bra blogg med mycket fina tips på de ena och andra👏

  Reply
 • Här är ett inlägg hur man kan göra: http://annicaenglund.se/traningskalendern-lucka-23-front-squats/

  Tack fina <3

  Reply
 • Hej Annica.

  En fråga bra, är du sminkad när du tränar? Är ju dom tjejer som är det när de tränar. Men hur bra är det för huden med all svett i ansiktet när man är sminkad.

  Reply
 • Vi alla kommer efter jobb så det är mest troligt därför. Det är ingen fara, man tvättar ju av sig efteråt 🙂

  Reply
 • Hej Bästa Annica!

  Din träning ser grym ut, du är en stor inspiration!
  Jag skulle själv vilja träna som du med olika woddar MEN jag har ett problem. Sedan jag gjorde en bröstförstoring för 5 år sen känns det inte alls bra med burpees, chins osv. Har för mig att du också gjort en bröst op. Hur känns det för dig? Är du begränsad i övningarna?
  SÅ Tacksam för svar! LOVE

  Reply