Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

19:36 | December 29, 2017

Sista passet med WörkOut

Sista gruppträningspasset på >>WörkOut<< avklarades igår och idag hade jag sista PT-passet med Kalle där för det här året. Igår blev det boxning och en del sparkar så idag när jag körde mitt PT-pass så var den omvända tabatan fruktansvärd, jag fick mjölksyra nästan direkt och jag kunde inte alls trampa lika hårt och snabbt som tidigare.

Men passet igår ser ni på tavlan nedan och AMRAP´en kan man köra med en kompis utan att ha någon som helst kunskap som helst. En person gör allt innan man byter, så man jobbar från burpees hela vägen ner till kicksen. Och medan den ena personen jobbar så är den andra personen en mitshållare:

2st burpee
4st squats med en spark mellan varje squat. Den andra personen håller mitsen i maghöjd som man sparkar i.
6st situps med två slag i mitsen mellan varje situp.
8st knän rakt in i mitsen
10st benresningar in i mitsen
12st sparkar åt sidan in i mitsen (6st på varje sida)

När den första personen gjort allt så byter man och så jobbar ni på under 15 minuter. Go, go, go!

PT-passet idag med Kalle började med omvänd tabata, det har blivit standard nu för att kicka igång en högre förbränning. Och det som han hjälper mig med det är att hitta rätt spänning i bålen och baksidan av benen. Baksidan av mina lår är katastrofsvaga, alltså ni anar inte. Jag är annars en väldigt stark tjej för min storlek, väldigt explosiv, men när det kommer till baksida lår så är jag pinsamt svag och det har gjort att jag kompenserat med andra muskler som tex framsida lår när jag springer. Det kan också ha vart en bidragande orsak till mina knäproblem. Så det som vi gör nu det är att arbeta upp styrkan i min bål och baksida innan vi går över på att börja maxa i vikter. För tränar man tungt på en kropp som inte aktiverar rätt muskler så kan det leda till skador och problem, det är därför man alltid gör en kroppsanalys innan man börjar träna med PT. 😉

Men bara efter tre pass med Kalle så märker jag jätteskillnad och genom att träffa rätt muskler så får man snabbare resultat. Jag har sagt att jag ska vara i toppform till februari, det är ju ett rimligt mål och enligt han ska det inte vara några problem. Well, well… vi får se! 😉


22 kommentarer22 kommentarer om “Sista passet med WörkOut”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Vilken fin kaffemaskin. Älskar kaffe. Vilket bra köp. Hört Sickla ska vara bra att handla och har bra affärer. 😇

  Reply
 • Såg på instastory att du köpt nya soffbord..ska du sälja ditt bord du har nu?? Gör det isåfall på instastory!!

  Reply
 • Men jag undrar bara, om du nu är i toppform i feb vad ska du göra då? Blir det ett annat mål då att bli ännu mer fit, mindre fettprocent etc.. lr vill du ha en balans så att du håller dig på den nivån då isf?

  Reply
 • Förstår inte du svarar på en del elaka påhopp men inte vanliga frågor det inte ok!!

  Reply
 • Att svara på påhopp föder mera kommentarer och fler besök, vi ser att bloggen växer nu.

  Reply
 • Skriv gärna om du blir lyckligare med magrutor sen.

  Jag är i din ålder, och vet vad jag mår bra av. Men, det finns yngre flickor som inte vet allt ännu och tror att livet är bättre med låg fettprocent och magrutor. Tack gode gud för att jag inte är tonåring i dagens samhälle. Jag hade inte klarat av det!

  Gillar dig annars, men senaste dagarna har det bara handlat om toppform, bilder på magar osv osv.

  God fortsättning och gott nytt år!

  Reply
 • Jag har frågat förr men frågar igen, en Bra mascara? 😊 För under 200 kr.

  Har ganska långa fransar i sig, så använder jag bara “rätt” mascara så får jag riktigt fina fransar..

  Mvh Sanna

  Reply
 • IDUN, Gull. Har inte priset i huvudet men jag ÄLSKAR den! Har själv långa ögonfransar och haft svårt att hitta någon bra tidigare. Rekommenderar varmt!

  Reply
 • Är du en toppen X girl- friend.. Marcello har enligt Instagram: din gamla soffa, dina gamla soffbord,din matta+ din sänggavel till sängen.
  Är han din lillebror typ som du måste hjälpa…ja kanske, han sa i Aftonbladet att du var som en syster för han!

  Reply
 • Glömde han har din gamla TV bänk…

  Reply
 • Men varför ger hon bort tex soffan den var det snyggaste hon hade vad synd!!

  Reply
 • Hon kanske inte har gett bort den, hon kanske har sålt den. Det har jag gjort.

  Reply
 • Ja men det kan hon väll själv svara på!!

  Reply
 • Hej!

  Tack för en superbra blogg med mycket härligt innehåll! Följt dig sedan din big brother tid! 🙂

  Har sån ångest över min kropp ibland & ska till Thailand den 25 januari..

  Har väl hyfsat normal kropp, eller va man ska säga!

  MEN hade varit gött o känna sig snygg i bikinin, har du något tips på hur man kan få väck lite “fett på magen” snabbt, utan tillgång till gym. Hemma eller ute träning enbart :/ kost tips?

  TACK ❤️

  Reply
 • Hej Annica, jag följer din blogg flitigt och älskar allt du står för! Tycker du verkar vara en toppentjej med båda fötterna på jorden och med både ett vackert yttre och inre. Har skrivit det tidigare men det tål att upprepas! 🙂 Men jag börjar bli lite fundersam och en smula orolig. Du tränar dagligen och det är h å r d a pass! Jag tänker på din kropp, mår den verkligen bra av att utsättas för så mycket varje dag? Hinner den återhämta sig? Sen undrar jag v a r f ö r du tränar så hårt varje dag? Vad vill du uppnå? Det känns som du aldrig kommer bli nöjd med dig själv och att du inte kan se att du är redan nu otroligt vältränad. Träna med motta istället och gör något annat av tiden du spenderar på gymmet. Träffa människor, lev!!! Livet kan inte bara handla om träning varje dag. Vill bara inte att du ska ångra dig senare i livet att du inte levde lite mer, träffade mer människor, bara va… Kram på dig bästa och hoppas du får ett riktigt gott slut på detta år. GOTT NYTT ÅR!!!

  Reply
 • Men vi människor är olika så enkelt är det.

  Reply
 • Vi människor är gjorda för att röra på oss ordentligt varje dag! När blev det mer normalt att hänga i soffan framför någon serie än att vara ute och röra på sig?

  Att träna ÄR att leva, träning bör ingå i allas liv – varje dag. Annica ägnar sig inte åt någon extremträning och är dessutom utbildad. Det är betydligt farligre för kroppen att sitta stilla en hel dag. Annica tränar ju dessutom med vänner, åtminstone.

  Reply
 • Fast hon tränar ju så hårt att hon måste gå på massage o till kiropraktor för att knäcka sig rätt pga träningen, så SÅ hårt behöver man ju inte träna, för det sliter på kroppen om man inte återhämtar sig och problemen kan komma längre fram i livet… sen tror jag inte att Annica kommer träna lika hårt om några år när hon bildar familj, då blir annat viktigare å hon prioriterar annat än träning☺

  Reply
 • Maja, jag sa inte att hon ska ligga i soffan men det är viktigt att återhämta sig. Jag tränar själv mycket men tycker Annica verkar ta det till en extrem nivå. Men hon vet säkert vad hon gör. Maja du behöver inte bli upprörd 🙂

  Reply
 • MAJA, att träna är INTE att leva. Men man behöver träning i sitt liv för att fungera och för att må bra- JA!!! Men om du tycker att livet går ut på att träna, ja då blir jag riktigt mörkrädd. Det finns så mycket mer att utforska här i världen, testa vet ja! Och med det menar jag inte att man ska ligga på soffan och äta chokladpraliner 😉 Sen att Annica tränar med vänner, jaa det är ju vänner från gymmet. Är det riktiga vänner? Träffas de privat eller har de bara träningen gemensamt? Det finns “vänner” och så finns det riktiga vänner… bara en tanke… No hard feelings till dig Annica! <3

  Reply
 • Carro jag själv gympar 2 till 3 gånger per vecka. Det är lagom för mej. Håller med dej att träningen är en del av livet. Men tycker Annica hinner med det andra som resor och jobb och fester. Ha det fint gott nytt år.

  Reply
 • Oj Carro, du försöker inte bara vara lite överlägsen. Du kanske ska läsa igenom vad jag skrev en gång till innan du sätter dig på dina höga hästar och blir mörkrädd. Jag skrev inte att livet går ut på att träna och om du inte förstår skillnaden bör du sätta dig i skolbänken igen. I övrigt tycker jag din kommentar är så korkad att den inte förtjänar något ytterligare svar.

  Reply