Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

15:12 | December 23, 2017

Träningskalendern! Lucka 23- Front squats

Halloj!
Sitter helt utslagen i soffan efter ett styrkepass med min lillasyster såhär dagen innan jul. Igår kväll åt vi en god middag tillsammans och sedan blev jag så sugen att spela sällskapsspel så vi gjorde det fram till kvällen. Runt 21 åkte jag till Helena och vi mös framför tvn, åt lite gotta och hade lite catch up-time. Dom har verkligen fått det så himla fint i sitt hus! Jag var där i några timmar och sedan när jag skulle hem var det snöstorm, vägen hade snöat igen så det tog ganska lång tid att ta sig hem för jag ville verkligen inte hamna i något dike mitt i natten.

Startade dagen med en god och stadig frukost med familjen innan vi rullade in mot stan. Pappa, Anne-Marie och Stitch uträttade lite ärenden medan jag och lillasyster hoppade av och gymmade. Det var så skönt att träna och idag blev det ett ganska tungt pass med långa vilor. Det här är näst sista dagen av min träningskalender och jag måste själv säga att jag är så nöjd över hur min kropp svarat på dessa veckor av träning, jag börjar äntligen känna igen min kroppen igen! 😀

Uppvärmning:
5min rörlighet
20×2 front squats med skivstång, 20kg

Pass:
10×4 front squats, 40kg
10 marklyft, 40kg, med 15st kettlebellswingar, 16kg, direkt efter x4

Sedan körde vi mage och det blev dom övningarna som jag fick i hemläxa av min PT. Läs mer under bilderna.

Avslutade med 5min cykel för nedvarvning. 🙂
Front squats.Marklyft med kettlebellswingar. Startläge: Lägg låren på tex en stepbräda, var stabil i axlarna och avslappnad i höften. Häng ut så det stretchar i magmusklerna.
Stoppläge: Spänn rumpan och skjut fram höften, pressa in huvudet mellan axlarna och spänn magen i några sekunder innan du övergår till startläget igen.
-Gör detta 10×3
Detta är som fällkniven och det viktigaste är att hela tiden pressa ner svanken i marken, det ska alltså inte vara någon glipa mellan svanken och golvet för då har du rätt spänning i magen.
Startläge: Pinnen ska sträckas ovanför huvudet och benen ska vara sträckta, bålen spänd hela tiden.
Stoppläge: Pinnen ska föras ner mot fotlederna samtidigt som du drar in benen, spänn bålen och se till att svanken hela tiden har kontakt med golvet.
-Gör detta 10×3

Jag själv har jättesvårt för dessa övningar då jag inte riktigt fått rätt kontakt med de djupa magmusklerna men det blir lättare och lättare för varje gång. Det är superviktigt att träna den djupa magmuskulaturen då det är den som gör oss mer stabila och mycket starkare!Lite Nocco och Barebell efter passet satt jättebra! 😀

Ha en jättefin lördag allesammans, vi kör uppesittarkväll ikväll men jag kommer nog slockna innan för att jag är så trött. Ni kan som alltid följa mig på Instastory om ni vill ha mer uppdatering, @akaannica. Och just ja imorgon kommer även resultatet samt före- och efterbilder från min träning, gaaah!

Pussar och ha en fin lördagkväll!


0 kommentarerLeave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här