Det förekommer cookies på annicaenglund.se. Genom att fortsätta läsa på annicaenglund.se godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

15:57 | December 17, 2017

Träningskalendern! Lucka nr 17- Tungt styrkekomplex

Marklyft. Se till att ha en lång rak ryggrad och nacke, inte som jag gör på bilderna att jag kollar upp. Jag gjorde det för att kolla i spegeln… :/

Som jag sa i tidigare lucka här i träningskalendern så kommer idag ett riktigt jobbigt styrkepass som involverar hela kroppen, det är tungt och explosivitet. Detta är ett superbra och roligt komplex som vi körde på >>WörkOuten<< med Pischa i veckan. Det är ganska svårt om man inte är van vid att göra frivändningar men då finns det en enklare version längre ner. 😉

Uppvärmning:
10min rörlighet

Pass:
8st marklyft (så tunga att du knappt orkar 10st)
8st pullups med gummiband
Detta ska du hinna göra under 2 minuter och blir du klar innan så är det din vila. Gör såhär sex omgångar.

Komplex:
Detta komplex involverar fyra övningar; marklyft, stående rodd, frivändning, pushpress. Och detta ska du göra tre varv innan du vilar. Gör detta totalt sex gånger.
-Se till att ha en bra teknik men våga ta en vikt som utmanar dig. Jag kan göra frivändningar på 40kg men inte pushpressarna så jag kunde köra på 35kg. (annan vikt på bilderna…)

Enklare variant:
3st marklyft
3st stående rodd
3st thrusters (tyngre viktplatta)
Vila 1 min.
-Gör detta sex varv.

Stående rodd.Frivändning.Pushpress.


3 kommentarer3 kommentarer om “Träningskalendern! Lucka nr 17- Tungt styrkekomplex”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Alltså en dum fråga kanske men hur sätter man på vikterna på stången när man ska köra marklyft?! På mitt gym är stången typ lite ovanför knähöjd när man ska göra marklyft. Ska man sätta på vikterna då, lyfta av den från stången (trots att det är tungt – känns som en konstig ställning att lyfta i?) eller ska man ta ner den “nakna” stången på marken och börja böka på viktskivorna då? (Känns ju också himla svårt!). Hoppas verkligen du kan hjälpa mig att svara på detta för jag känner mig så dum när jag klurar på detta på gymmet, samtidigt som jag gärna vill börja köra marklyft 🙂

    Reply
  • Lyfta av stången från ställningen menar jag alltså, inte lyfta av stången från stången 😉

    Reply
  • Lyft av stången och lägg den på backen. Hämta vikterna och sätt på dom på stången.

    Reply